De lelijkste looks van 2008

Celebs door Redactie

2008 was een jaar vol met trends – net als alle andere jaren, trouwens. Vandaag gaan we even terugkijken naar een aantal looks, en dan vooral de lelijkste… Op de catwalk én bij de celebrities. Eye Candy!

We zagen franjes overal op: laarzen (de Minnetonka’s), tassen, jurkjes… En nou niet iedereen kan daar mee wegkomen. Madonna probeerde de trend uit, en we have to say: ze heeft lef. Maar of het haar staat…

Dat een duur label niet meteen garant staat voor klasse en stijl, bewijst Jacki O. Humps & bumps zijn helemaal niet erg, maar in deze aparte legertrui slash mini-jurk van Chanel komen ze niet echt mooi uit… En dan in combinatie met de zilveren peep-toe enkellaarsjes!

Ja, dit zagen we vorig voorjaar echt voorbij komen op de catwalk. Een pony van raffia, een grote roze ronde zonnebril en een brilkoordje met héél veel kralen. Misschien iets voor je buurmeisje? Agatha Ruiz de la Prada vond het wel erg mooi.

Hallo, oma? Aparte hooggesloten jurk, nog apartere (en lelijkere) soort van harige bodywarmer en afzichtige laarzen. Het enige mooie in deze outfit is de tas, maar in combinatie met de rest van de kleding… We zagen deze look voorbijkomen in de najaarscollectie van Dolce & Gabbana.

Phoebe Price moet gedacht hebben: “Ik ga naar de Emmy’s, dus ik moet iets apart aantrekken en het moet matchen met de rode loper.” Check en dubbelcheck. Alleen, volgens mij, heeft ze iets uitgezocht met teveel kant en teveel blote huid… Resultaat: geen chique gala-look, maar een look voor in de slaapkamer. En de kleur rood vloekt ook nogal bij haar huidskleur (bleek met veel sproeten).

Ehhh, Christopher Kane? Ik heb hier geen woorden voor. Misschien oogt de aparte jurk wel nog aparter door de ietwat vreemde blik van model Alana Zimmer…

Roze sandaaltjes? Check. Fake tan? Check. Super over the top roze jurkje met heel veel tule? Check. Hoogblond haar? Check. Enorm decolleté? Check. Barbielook? Dubbel check. Misschien was het de bedoeling, maar of het mooi is… Blijkbaar is Holly Madison blij met haar Barbie-outfit.

Veel besproken, deze cyborg-achtige jurk van Anna Wintour. Hoe langer ik naar de jurk kijk, hoe lelijker hij wordt! Hij is gewoon te apart met die rare kronkels. Heeft wel vast heel veel geld gekost, aangezien het een Armani is…

 door onze redactrice Cynthia