Madonna’s stijl evolutie

Celebs door Redactie

Madonna is al járen een groot stijlicoon. Maar er is niet één bepaalde ‘Madonna stijl’. Juist het feit dat ze een kameleon is en altijd met iets nieuws komt, maakt haar een stijlicoon.

Begin jaren ’80 leerden we Madonna kennen met grote kruizen, geblondeerd haar, kanten topjes en handschoentjes, netkousen en minirokjes. Het werd meteen een trend en veel vrouwen deden Madonna na.

Madonna’s beroemde optreden bij de MTV Awards waar ze Like A Virgin zong met haar ‘Boy Toy’ riem om. Zoals we allemaal weten is dit later nagedaan door Britney en Christina.

Madonna in haar eerste film ‘Desperately Seeking Susan’ in 1985. Door Madonna werden de strik in het getoupeerde haar en de oversized sieraden een hype.

In de tijd van Papa Don’t Preach was haar haar korter en blonder en gaf ze een knipoog naar haar Italiaanse roots met haar populaire Italians Do It Better shirt.

Het beroemde Jean Paul Gaultier korset dat ze in 1990 tijdens haar Blonde Ambition tour droeg.

In datzelfde jaar liet ze in de clip van Express Yourself een androgyne stijl zien. Ze had haar haar strak naar achteren, droeg een pak en een monocle.

Daarna begon Madonna´s meest seksuele fase met de clip van Justify My Love. De clip was zó seksueel dat MTV het niet wilde uitzenden. Ook in haar stijl wilde ze graag haar seksualiteit uiten.

Aan het eind van 1993 ging ze op tour met The Girlie Show, ter promotie van haar album Erotica. Daar liet ze een dominatrix stijl zien.

In 1996 krijgt Madonna de rol waar ze al jaren voor vecht: de rol van Eva Perón in de film Evita. Ook haar stijl wordt daardoor beïnvloedt zoals je hier ziet bij de première van Evita.

In 1998 gooit Madonna het weer over een hele andere boeg met haar album Ray Of Light. Ze is nu helemaal into Kabbalah. Ze kleurt haar haar zwart, draagt wijdere kleding en heeft henna tattoo’s op haar handen.

In 2000 introduceert Madonna de cowboy stijl weer en wat niemand had verwacht gebeurde: het werd weer in.

In datzelfde jaar begint Madonna shirtjes te dragen met namen als Kylie Minogue en Britney Spears erop. Op die manier laat ze haar steun aan de dames zien en de shirtjes worden meteen een hit.

In 2003 is Madonna ondertussen getrouwd en woont ze in Engeland. Ze lijkt zich aan te passen aan het Engelse plattelandsleven en krijgt de stijl van een nette, Engelse vrouw.

Een knipoog naar het shirt dat ze droeg in de Papa Don’t Preach clip.

In 2005 komt Madonna met een nieuw album en een jaren ’70 disco stijl.

Madonna is een van de gelukkigen die een collectie voor H&M mag maken. Ze ontwerpt onder andere dit trainingspak.

In 2008 staat Madonna op de voorkant van haar nieuwe album Hard Candy als een bokser. Haar nieuwe stijl staat dan ook voor sterke vrouwen.

We zijn benieuwd met welke stijlen Madonna ons de komende jaren weer gaat verrassen. Welke stijl van Madonna vindt jij het mooist?

door onze redactrice Arancha