Anna Dello Russo

Celebs door Redactie

Meet Anna Dello Russo: een geweldig stijlicoon en hoofdredactrice van de Japanse Vogue. De inmiddels 47-jarige ‘fashion maniak’ werd geboren in 1962 in het zuiden van Italië. Ze studeerde Italiaanse literatuur en kunstgeschiedenis. Na het behalen van haar bachelor besloot ze om op 24-jarige leeftijd naar Milaan te verhuizen om de Master Fashion design te volgen op de Domus Academy. Daar kreeg ze onder andere les van niemand minder dan Gianfranco Ferrè.

Haar eerste baantje was voor Donna Magazine, maar dat deed ze maar een maand. Toen ze Annalisa Milella ontmoette, die op dat moment als journaliste bij Condé Nast, begon haar carrière pas echt. Na acht maanden werkte ze al voor de Italiaanse Vogue. Dit deed ze 18 jaar lang, de laatste 6 jaar werkte ze voor L'uomo Vogue, de Italiaanse Vogue voor mannen. In 2006 besloot Anna om freelance te gaan werken. Maar Anna werkt nog steeds achter een bureau bij Condé Nast. Ze is momenteel namelijk hoofdredactrice bij Vogue Nippon, de Japanse Vogue.

Anna is een echte ‘fashion maniak’ en ontkent dat zelf niet. Zo zegt ze: “het is waar, kleding is een soort van ziekte voor me. Ik verzamel kleding, ook al draag ik iets maar één keer, ik moet het hebben. Ik heb misschien wel 4000 paar schoenen. Als je mijn huis binnenkomt is het net alsof je Barneys binnenloopt. Mijn grote zwakte zijn juwelen, want ik denk dat deze het verschil maken aan een outfit.”

Ja, een vrouw om jaloers op te zijn. Ze leidt een ontzettend luxe leven, krijgt betaalt om te shoppen en dat mag ze ook nog eens de rest van haar leven blijven doen. Ze is getrouwd in een jurk van Dolce & Gabanna en ziet er daarnaast altijd super uit. Watch, learn and dress!

door Anne van Laarhoven