Celebs

Dionne Bromfield

In de media staat ze bekend als het petekind van Amy Winehouse. Maar ondertussen is Dionne Bromfield zelf ook een celeb en timmert ze hard aan de weg als singer – songwriter en presentatrice.

dionnebromfield

dionnebromfield

Dionne is geboren op 1 februari 1996 in London en heeft een contract bij Lioness Records,  hetzelfde platenlabel als bij haar onlangs overleden peettante Amy Winehouse.

Ze verscheen voor het eerst met Amy in een YouTube filmpje waarin ze het nummer If I Ain’t Got You van Alicia Keys zingen. Dionne ziet haar peettante dan ook als haar mentor: “Iedereen vertelde me altijd dat ik goed kon zingen, maar ik was zo verlegen dat ik het niet geloofde. En hoe meer mensen mij vertelden dat ik goed kon zingen, hoe minder ik ging zingen. Toen Amy mij hoorde zingen tijdens een bezoekje en zei dat ik toch echt kon zingen was ik overtuigd”. De muziekstijl van Dionne is vooral te omschrijven als soul.

dionnebromfield

dionnevbromfield

In oktober 2009 werd Dionne bekend onder een groter publiek door een optreden met haar eerste single Mama Said in Strictly Come Dancing, de Britse versie van Dancing With The Stars. Amy deed tijdens dit optreden mee met de backing vocals om haar petekind te steunen.

Daarna kwamen nog de singles I Saw Mummy Kissing Santa Claus en Ain’t No Mountain High Enough, van het album Introducing Dionne Bromfield

… en Yeah Right en Foolin, deze staan op haar tweede album Good for the Soul.

dionnebromfield

dionnebromfield

Daarnaast is Dionne ook presentatrice voor het Britse jongerenprogramma Friday Download. Een programma over de laatste trends op het gebied van muziek, mode , games en alles wat jongeren maar interessant vinden.

dionnebromfield

dionnebromfield

dionnebromfield

Wat vind jij van Dionne? En vind jij dat ze haar carrière vooral te danken heeft aan Amy?

Bron beeld: last.fm

Door Brenda

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved