Miss Piggy een stijlicoon?

Celebs door Redactie

We kennen haar als het roze varken uit The Muppet Show dat altijd maar tekeer gaat tegen haar kikkervriend Kermit. Maar ondertussen is deze dame een enorme businesslady: nagellakje hier, geurlijn daar en is het je wel eens opgevallen welke designerkleding ze allemaal draagt?

stijlmisspiggy

Hoewel Miss Piggy een fictief karakter is, schijnt ze enorm aan te slaan bij het publiek. En dat hebben de bedenkers ook door. Deze roze dame is vaak te zien in reclames,  lanceert beautyproducten onder haar naam en draagt als onderdeel van de vaste crew van The Muppet Show designerkleding van ontwerpers zoals Marc Jacobs en Jason Wu. Kijk mee hoe de muppet door de jaren heen zelf een stijlicoon is geworden.

stijlmisspiggy

Een voorbeeld van een zeer goed verkopend product van Miss Piggy is het boek Miss Piggy’s Guide to Life en staat vol met tips over mode, beauty, etiquette en relaties. Dit boek verscheen in 1981 en was binnen mum van tijd uitverkocht.

stijlmisspiggy

In de nieuwe film van The Muppets is Miss Piggy zelf ook te zien als een stijlicoon. Als je naar haar hairdo kijkt is het niet te missen dat ze hier in de huid van Anna Wintour kruipt. Maar wat Anna hier zelf van zal vinden?

stijlmisspiggy

Met designer Marc Jacobs. Ze draagt op deze foto trouwens ook een ontwerp van Marc.

stijlmisspiggy

Is er nog een plekje voor Miss Piggy in je stash? In Amerika is er al een The Muppet Show nagellaklijn uitgebracht van OPI, met een paar kleuren geinspireerd op de roze fashionliefhebster zoals Divine Swine, Excuse Moi en Getting Miss Piggy With It. Het is nog niet bekend wanneer deze lijn in Nederland uitkomt.

stijlmisspiggy

Dit is niet het enige, naast een boek en nagellak werd er in 1998 een geurlijn gelanceerd van Miss Piggy met de naam Moi. Dit geurtje werd een van de best verkopende producten van warenhuis Bloomingdales tijdens de kerst van dat jaar.

stijlmisspiggy

Lekker knabbelen aan chips samen met modellen Kathy Ireland en Vendela voor een Laysreclame in 1997.

stijlmisspiggy

Front row bij een show van ontwerpster Julien MacDonald tijdens de Fashion Week in Londen.

stijlmisspiggy

In een creatie van ontwerper Jason Wu

stijlmisspiggy

Op een fictieve cover van modemagazine Harper’s Bazaar.

stijlmisspiggy

En dan nog een sneak peek van een outfit uit de film The Muppets. Voor de liefhebbers, deze draait in Nederland rond februari 2012 in de bioscoop.

Bekijk hier alvast de trailer:

Vind jij dat fictieve karakters ook een stijlicoon kunnen zijn? Of verdienen alleen mensen die titel?

Bron beeld: weheartit.com, shine.yahoo.com

Door Brenda