Fashion

Het sieradenmerk Fiva

Misschien ken je het sieradenmerk Fiva al of misschien ook niet, maar één ding is zeker: Fiva heeft erg leuke en mooie sieraden.

Het merk heeft een ruime collectie, zoals: mooie armbanden, sleutelhangers, broches, ringen, kettingen en oorbellen. In de ontwerpen zijn kristal, parel, bergkristal, fluweel, Afrikaans zonnesteen en metaal verwerkt.

Fietje Pieters, oprichtster van FIVA Jewelry, was altijd al gefascineerd door kralen. Op haar achtste verkocht zij zelfgemaakte kettinkjes op de braderie in Bergen, Noord-Holland. Op haar twintigste ontmoette zij in Australië een oude dame die een schuur vol antieke kralen en kristal bleek te hebben. Fietje heeft de verzameling overgenomen, er sieraden van gemaakt en is deze vervolgens op kunstmarkten in Australië gaan verkopen. Regelmatig reisde Fietje af naar Frankrijk. Op straat in Parijs kocht ze uit Afrika afkomstige kralenkettingen en versmolt deze tot nieuwe creaties.

Haar passie voor sieraden heeft zich doorgezet en in 1993 startte zij met haar bedrijf FIVA Jewelry. De ontwerpen zijn handgemaakt en bestaan uit uiteenlopende, natuurlijke materialen, zoals Swarovski, Venetiaanse glaskralen, schelpen, bergkristal, been, parelmoer, parels, natuursteen en edelmetaal.

Samen met Dénise de Graaff en Paulien Nooter ontwerpt zij wisselende collecties sieraden passend bij elk type vrouw. Elk ontwerp bevat echt super leuke details, van een klein steentje als bedeltje tot een groot hart bevestigd aan een medaillon.

FIVA is te koop is bij alle vestigingen van de Bijenkorf en/of er zijn nog ruim 100andere verkooppunten in Nederland. Check voor de verkooppunten de site en de bijbehorende webshop!

Onze favorieten uit de collectie:

door Danique

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved