Boyspanel deel: 14

Lifestyle door Redactie

Speciaal voor jullie heeft Girlscene een Boyspanel opgericht! Vier leuke jongens zullen elke week jullie vragen beantwoorden en met handige tips onderbouwen. En heb je de vragen van vorige keer gemist of ben je gewoon benieuwd, kijk dan hier.

Je kunt je vraag hier stellen. Elke week kiezen we de leukste vragen uit. Stel je vragen ajb NIET bij de andere artikelen.

De boys:

Wat is het meest romantische/liefste/leukste wat een meisje voor een jongen kan doen?

Raoul (18)

Lieve dingen in zijn oor fluisteren en onverwachte kusjes geven!

Luc (20)

Het leukste vind ik als er iets ongewoons wordt gedaan. Een bad met kaarsjes en rozenblaadjes etc. is zeker leuk en romantisch maar het is zo achterhaald. Verzin dus gewoon iets lekkers origineels en ik zal het fantastisch vinden. Omdat er over nagedacht is en dat niet zomaar tip 307 uit het boekje ''romantiek voor dummies'' is geplukt. Denk aan een poging tot stiekem overnachten in de Ikea of vier je eigen Love Parade in een rubberbootje op de gracht. ‘Long live impulsivity’!

Etiën (15)

Ten eerste ligt dat helemaal aan het soort jongen. De een vindt een diner romantisch, maar een ander kan dit helemaal niet leuk vinden. Ik vind het leuk als een meisje iets zelf heeft bedacht of gemaakt, zoals een gedicht. Het laat zien dat ze er moeite voor heeft gedaan.

Rolf (27)  

Het meest romantische wat een meisje kan doen is natuurlijk compleet wat anders als het liefste of het leukste. Wat wel belangrijk is, is dat je als meisje laat zien dat je jezelf in hem hebt verdiept. Doe of geef iets wat heel goed bij hem past. Denk bijvoorbeeld aan kaartjes voor een concert van zijn favoriete band, neem hem mee naar een expositie waar hij heel graag heen wil of boek vliegtickets naar de stad zijn dromen. Ik waardeer het veel meer als mijn vriendin ergens de moeite voor doet, dan dat het enorm duur is of het een hoop geld gekost heeft. En iets spontaans werkt ook altijd goed. Verrast worden is zo leuk. En mocht mijn vriendin C. meelezen.. Weekje New York voor twee graag ;-).

Is voor jullie leeftijdsverschil belangrijk om op te letten wanneer je met iemand een relatie wilt beginnen? Wat is volgens jullie het limiet van leeftijdsverschil? En natuurlijk.. waarom?

Raoul (18)

Lastige vraag... Ik let er niet echt op. Ben een keer met een meisje bezig geweest die ongeveer vier/vijf jaar ouder was, maar dan merk je al snel dat het ook bij bezig zijn blijft. Dit is ook gelijk een beetje de leeftijdsverschil grens bij mij nu. Later als je beiden volwassen bent kan er vast meer jaar tussen zitten.

Luc (20)

Nee, dat vind ik niet belangrijk. Zoals ik al in een eerdere versie heb gezegd: ‘Age is just a number’. Het uiterlijk en de persoonlijkheid van het meisje is datgene wat voor mij belangrijk is. Of ze nu 18 of 25 jaar oud is, mij maakt dat niets uit. Nu zijn er natuurlijk uitzonderingen en zul je mij dus niet met een hele leuke vrouw van 60 tegenkomen. ;-)

Etiën (15)

Ik vind leeftijdsverschil niet zo heel erg belangrijk. Al hoewel ik wel moet zeggen dat ik liever met een meisje ga dat ouder is, dan een meisje dat jonger is. Een ouder iemand is vaak serieuzer dan een jonger meisje, dit komt vaak door de levenservaring. Er bestaat niet echt een limiet voor leeftijdsverschil, maar zelf zou ik de grens stellen op twee tot drie jaar ouder en één jaar jonger.

Rolf (27)

In een vorige editie van het Boyspanel ben ik al op een deel van deze vraag ingegaan. Persoonlijk vind ik leeftijd niet zo interessant, want het zegt eigenlijk niet zo veel over iemand. Al is er ergens wel een grens, want het is wel fijn als je gemeenschappelijke interesses hebt. Iemand van 23 is vaak met compleet andere dingen bezig als iemand van 16. Denk dat je dat eerder als regel moet nemen. Heb je genoeg gemeenschappelijk interesses of dingen die je beiden leuk vindt? Dan heb je een goede basis voor een relatie. Ik zou een thuiswonend en nog schoolgaand meisje niet echt geschikt relatiemateriaal vinden, puur omdat je anders in het leven staat. Hetzelfde geldt voor een vrouw met twee of meerdere kinderen, iets wat niet gaat werken. Terwijl ik ook meiden van zeven jaar jonger ken waar ik het best mee uit zou kunnen houden. Of acht jaar ouder. Dus tsja, wat is de limiet van leeftijdsverschil? Ik heb er geen antwoord op. En anders kan je altijd mijn niet geheel serieus te nemen formule hanteren.

Wat moet je doen als je het gevoel hebt dat je het bij een jongen hebt verpest? Hem met rust laten en afwachten of toch je best doen en laten zien wat je waard bent?

Raoul (18)

Proberen niet meer het gevoel te hebben dat je het verpest hebt. Probeer het te vergeten en ga dingen doen die je ervoor deed. Op die manier wordt het langzaam maar zeker wel een beetje vergeten en hopelijk dan ook vergeven.

Luc (20)

Een combinatie van beiden. Geef hem vooral een tijdje rust. Een dag erna al sorry enzo sms'en werkt averechts. Laat na een aantal dagen wel zien dat je er spijt van hebt en het goed wilt maken. Doe dit niet via een smsje/mail, maar bel bij hem thuis aan en ga de confrontatie aan. Overval hem dan niet meteen met je spijtbetuigingen, maar luister eens goed naar hem wat je dan ‘fout’ hebt gedaan om het te verpesten. Zo heeft hij het gevoel dat er serieus naar hem wordt geluisterd en zal hij je naar alle waarschijnlijkheid redelijker te woord staan.

Etiën (15)

Geef hem in het begin de tijd, en laat hem met rust. Probeer na verloop van tijd toch te laten merken dat je er echt spijt van hebt en hem graag terug wilt. Ga leuke dingen doen en zeg lieve dingen. Laat gewoon merken dat je van hem houdt! Maar je moet wel begrijpen dat het niet in één keer goed is, geef het de tijd.

Rolf (27)

Moeilijke vraag waar ik niet zo 1-2-3 een duidelijk antwoord op heb. Ligt er natuurlijk ook wel een beetje aan met wat je het verpest hebt. Volgens mij werkt het beste om eerst even op afstand te blijven. Zo geef je hem de tijd om het te verwerken, kan hij het even laten bezinken en misschien aan wat andere dingen denken. Als je er gelijk bovenop springt (door overdreven je best te gaan doen), kan dat misschien te pusherig overkomen. Zo zou ik het tenminste zien. Zou denken: 'Doe even rustig, heb nu helemaal geen behoefte aan je'. Na een korte wapenstilstand kun je altijd voorzichtig weer contact gaan leggen. Zorg dan dat je het initiatief om contact te leggen bij hem neerlegt, dan kan hij zelf bepalen of hij er klaar voor is. Sms hem bijvoorbeeld: 'Heb wel zin om drankje met je te gaan doen. Voorstel voor tijd en locatie?'. Zo heeft hij het gevoel dat hij “in charge” is en dat werkt. Succes!