Boyspanel deel: 21

Lifestyle door Redactie

Speciaal voor jullie heeft Girlscene een Boyspanel opgericht! Vier leuke jongens zullen elke week jullie vragen beantwoorden en met handige tips onderbouwen. En heb je de vragen van vorige keer gemist of ben je gewoon benieuwd, kijk dan hier.

Je kunt je vraag hier stellen. Elke week kiezen we de leukste vragen uit. Stel je vragen ajb NIET bij de andere artikelen.

De boys:

boyspanel

Zoals jullie hierboven misschien al gezien hebben is Boyspanellid Luc door nieuw lid Jan vervangen! Natuurlijk zijn jullie erg benieuwd wie hij is... en daarom zal hij zich even voorstellen:

Hallo meiden,
Ik ben Jan, 18 jaar oud en woon nog steeds met mijn moeder en jongere broertje samen. Ik ben erg hard bezig om snel naar Amsterdam te verhuizen. Momenteel volg ik de studie Arts, Media and Communication aan het RoCvA. Ik heb ondertussen al meer dan 3 jaar een relatie met vriendin A. en dat gaat nog steeds erg goed :-). Verder heb ik tot enkele jaren geleden gehockeyd en momenteel doe ik even helemaal niets aan sport. Ik houd van mijn laptop, lezen en van schrijven. Maar mijn grootste hobby is toch wel lekker met mijn maten feesten!

De vragen:

Als je een date hebt, vind je het dan vanzelfsprekend dat de jongen betaalt? Of is het logischer om bv. de kosten te splitten?

Raoul (18)

Ik wil betalen, klaar! Ik zou me echt schamen als ik het meisje al naar de bon liet vragen. Volgens mij hoort dit gewoon bij de mannenrol, jongens horen te betalen punt! Het enige waarmee een meisje de kosten kan dekken is door liefde te geven :$.

Jan (18)

Dit is voor mij een lastige, aan de ene kant vind ik dat jongens gewoon moeten betalen (zeker op de eerste date) maar aan de andere kant zit het me ook een beetje dwars. Waar staat geschreven dat de man alles moet betalen? We zijn niet allemaal in staat om een (duur) etentje en een film te betalen, ook wij kunnen blut zijn. In dat licht vind ik dat de hele vanzelfsprekendheid wel mag verdwijnen. Stel een keertje voor om te betalen en als je met een ‘echte’ jongen op stap bent zul je zien dat hij het negeert en zelf de rekening betaalt :-).

Etiën (15)

Ik vind het wel vanzelfsprekend dat een jongen betaalt en vooral op de eerste date. Het is echt een blunder als je het meisje laat betalen. De dates die daarna eventueel volgen kun je ervoor kiezen de rekening te splitten, maar je laat een meisje nooit de hele rekening betalen.

Rolf (27)

Ligt er een beetje aan hoe je het hebt afgesproken. Als je iemand meevraagt vind ik dat je ook moet trakteren. Iemand uitnodigen en dan vervolgens de rekening splitten is niet helemaal oké. Het zou je date wel sieren als hij/zij uit zichzelf ook trakteert, bijvoorbeeld de drankjes in de bioscoop. Jongens vinden het fijn om iemand te trakteren, maar vinden het eigenlijk ook net zo leuk om wat te krijgen. Niet overdrijven, maar gewoon iets kleins om te laten zien dat je niet alleen wilt “profiteren”. Spreken jullie echter samen af iets leuks te gaan doen, dan vind ik het niet meer dan logisch om de kosten te splitten.

Waarom reageren jongens bijna altijd erg laat op smsjes?

Raoul (18)

Jongens zijn niet zo met hun telefoon bezig, in ieder geval niet zoals meisjes. Dan ligt die weer ergens te slingeren op bed of zit die per ongeluk in de wasmachine. Hoe dan ook, wordt gewoon niet meteen boos als hij niet meteen terug smst.

Jan (18)

De redenen hiervoor zijn natuurlijk eindeloos en er is dan in mijn opinie geen vaste reden voor. Misschien is hij lekker aan het stappen met zijn maten en vergeet hij na dat zoveelste biertje gewoon dat hij een sms had ontvangen; kan gebeuren. Wanneer hij dan de volgende ochtend wakker wordt kun je het hem niet kwalijk nemen dat hij niet in staat is om een leuk smsje terug te sturen. Wellicht speelt hij gewoon "hard to get", een spelletje waar meiden zo ontzettend goed in zijn. En dan heb je natuurlijk ook de reden die door veel dames gevreesd wordt: ‘He’s just not that into you’.

Etiën (15)

Dit verschilt per jongen, sommige jongens hebben het gewoon heel erg druk met school/vrienden/sport/et cetera. Maar je hebt er ook tussen die het juiste expres doen, een soort van hard to get spelen en afwachten tot de vriendin misschien iets stuurt.

Rolf (27)

Dit is niet echt meer op mij van toepassing, denk ik. Mijn iPhone en ik zijn namelijk bijna onafscheidelijk. Dus ik reageer redelijk vlot op pings, e-mail en smsjes. Redelijk verslaafd volgens mij. Zonder iPhone was ik een stuk makkelijker; lag mijn telefoon ergens in mijn tas, of te slingeren op mijn slaapkamer en kwam ik er een paar uur later pas achter dat ik 3 gemiste oproepen had, en 4 smsjes. Ik denk dat dit voor meer jongens geldt, dus geen zorgen maken als je een smsje laat ontvangt. Oh ja, en jongens reageren alleen op een smsje als er ook een vraag in staat. Tenminste, dat geldt voor mij.

Zijn jullie snel jaloers, zo ja wanneer precies?

Raoul (18)

Ja, wanneer je echt verliefd bent bestaat er een chromosoompje jaloers. Hierover met je vriend of vriendin praten helpt dan vaak, maar meestal loopt het wel goed af!

Jan (18)

Dit verschilt enorm per persoon. Sommige zijn zo snel jaloers dat hun bloed al begint te koken als ze zien dat hun vriendin staat te praten met een jongen. Dit is natuurlijk tragisch en overdreven, in iedere relatie is vertrouwen het belangrijkste wat er bestaat. Zonder vertrouwen zijn we nergens. Helaas zijn en blijven wij mannen, bezitterige wezens die de grootste waanideeën krijgen bij de kleinste aanleiding. Als je in zo’n relatie zit stel ik voor om die arme jongen een kans te geven, maar gooi er af en toe een kleine hint in dat het gewoon niet gaat werken als hij te jaloers blijft.

Etiën (15)

Ligt eraan, als mijn vriendin met een jongen alleen zou afspreken en ik niet zou weten wie het is zou ik wel jaloers zijn. Maar ik vind wel dat je je vriendin vrij moet laten, niet dat ze met jan en alleman kan gaan sjansen maar wel gewoon met jongens moet laten praten. Als je haar dingen gaat verbieden, dan is de kans groot dat de relatie niet lang zal duren.

Rolf (27)

Probeer niet de ideale jongen uit te hangen, maar ik ben echt niet snel jaloers. Vraag maar na bij mijn vriendin C. Mijn vriendin heeft al jaren een (bij)baan in de horeca en kent daardoor een hoop mensen. Bovendien vertrouw ik haar volledig, dan ben je minder snel jaloers. Als ik jaloers zou zijn als ze bv. met andere jongens praat, of aandacht krijgt van iemand heb ik geen leven meer. Als ze uiteindelijk maar weer elke avond bij mij in bed stapt vind ik het prima.