Boyspanel deel: 28

Lifestyle door Redactie

Speciaal voor jullie heeft Girlscene een Boyspanel opgericht! Vier leuke jongens zullen elke week jullie vragen beantwoorden en met handige tips onderbouwen. En heb je de vragen van vorige keer gemist of ben je gewoon benieuwd, kijk dan hier.

Je kunt je vraag hier stellen. Elke week kiezen we de leukste vragen uit. Stel je vragen ajb NIET bij de andere artikelen.

De boys:

boyspanel

Hoe weet je of een jongen echt eerlijk is?

Raoul (18)

Gaat het hier over een jongen in een relatie? Of een 'aankomende' relatie? Volg in ieder geval je instinct. Vertrouw je hem niet? Vraag het hem dan en praat erover. Ik zou niet stiekem zijn smsjes gaan checken, want dit levert misschien alleen maar meer problemen op.

Jan (19)

Je komt er nooit helemaal achter, daarom moet je hem maar gewoon vertrouwen. Zonder vertrouwen ben je namelijk nergens. Het is mogelijk dat hij zich wat nerveus gedraagt als hij aan het liegen is. Let op z’n ogen, als hij niet in staat is om je in de ogen aan te kijken tijdens het praten zou het kunnen dat hij iets verbergt. Heel veel knipperen en nerveus bewegen met armen en benen slaat meestal ook op nerveusiteit. Dit is natuurlijk niet bij elke jongen van toepassing. Ga er dus niet teveel op letten want straks zie je dingen die er niet zijn. Heb gewoon vertrouwen, daar kom je veel verder mee dan wachten tot je hem kunt betrappen op een leugen.

Etien (15)

Dat is een moeilijke, aangezien je dat bijna nooit zeker kunt weten. Je kunt het merken aan de manier waarop een jongen iets zegt, als hij gespannen/nerveus overkomt, niet goed uit zijn woorden komt en vooral niet in je ogen kijkt dan kan er iets niet kloppen. Maar dat wil niet altijd een teken zijn dat hij niet eerlijk tegen je is, misschien vindt hij niet de juiste woorden om iets tegen je te zeggen.  

Rolf (27)   

Lastig. Ik zou op je gevoel afgaan. Vaak hebben vrouwen een perfect gevoel om te kunnen aantonen of iemand liegt ja-of-nee. Mijn vriendin heeft mij tenminste altijd door als ik niet helemaal eerlijk ben. En mocht je dan alsnog twijfelen, vraag het na bij mensen uit zijn omgeving of vriendenkring. Doen zij ook achterdochtig? Dan kun je er wel bijna zeker van zijn dat er iets niet helemaal klopt. Er bestaat helaas geen trucje om te achterhalen of iemand eerlijk is. Dat zou je toch echt zelf moeten doen..

Wat betekent het als je vriend toch nog af en toe over zijn ex praat? Zit hij er dan nog mee of mist hij haar?

Raoul (18)

Het zou goed kunnen dat hij haar mist. Ik praat namelijk nooit over mijn ex, omdat ik dit hoofdstuk heb afgesloten. Ik besteed liever al mijn aandacht aan mijn toekomstige vriendin.

Jan (19)

Ik heb het ook wel eens over mijn ex tegenover mijn vriendin, en zij doet dat op haar beurt ook over haar ex. Voor mij betekent het niets, ik ben blij dat ik met de meeste nog gewoon kan praten. Ik ga zelfs wel eens uit eten met een ex, maar ik heb er verder helemaal geen extra gevoelens bij. En waarom zou ik? Ik ben gewoon gelukkig met mijn huidige vriendin en daar gaat geen verandering in komen. Dit is gewoon weer een kwestie van vertrouwen hebben. Als hij over zijn ex wilt praten, laat hem dan lekker praten. Als hij met zijn ex wilt lunchen, laat hem dan lekker lunchen. Ik vertrouw mijn vriendin, en zij vertrouwt mij. Dat is alles wat ik nodig heb.

Etien (15)

Ik denk zelf dat hij er dan nog niet helemaal overheen is. Maar dan moet hij het wel echt regelmatig over haar hebben, want als hij maar zelden haar naam laat vallen dan zal er wel niets aan de hand zijn. Als je erg verliefd bent en echt over je ex heen bent, lijkt het me logisch dat je niet steeds over je ex praat. Je praat dan juist veel liever over je vriendin!

Rolf (27)

Een ex hoort bij een jongen, want is een onderdeel (geweest) van z’n leven. Ik zou me daar niet teveel zorgen over maken, tenzij hij het bijna over niks anders meer kan hebben. Dan is het niet gezond. Maar af en toe het even over je ex hebben kan geen kwaad. Soms alleen maar om te laten zien hoeveel leuker hij jou vindt dan zijn ex, of om een grappig verhaal te vertellen. Mijn vriendin C. plaagt mij vaak met mijn exen, zo kunnen we er zelf samen nog lol om hebben ;-) Niet elke keuze was achteraf namelijk even geschikt.

Waarom hebben de meeste jongens bindingsangst?

Raoul (18)

Ik kan mij niet zo goed plaatsen in het bindingsangst plaatje. Ik heb hier namelijk nooit echt last van gehad. Misschien is dit puur een 'smoes' voor jongens die liever vrijgezel blijven maar wel het gevoel van een vriendin willen hebben.

Jan (19)

Ik kan me er iets bij voorstellen. Ik ben ondertussen 19 jaar en heb al sinds mijn 15e dezelfde vriendin. Bijna 3 en een half jaar. In het begin werd ik enorm opgenaaid door mijn vrienden, die kwamen vooral met argumenten als: ‘nu kan je nooit meer met andere meiden zoenen’ etc. etc. Dit kan afschrikwekkend werken op jonge jongens. De grootste angst bij bindingsangst ligt hem dus in het feit dat ze niet meer ‘vrij’ zijn. Ik heb dat niet, ik kom namelijk niets tekort.

Etien (15)

Ik denk dat vooral jongens die vaak gedumpt zijn bindingsangst hebben. Je wil natuurlijk niet weer gedumpt worden en die angst zorgt voor de bindingsangst. Je hebt natuurlijk ook gewoon players die geen vriendin willen, maar gewoon even een leuke tijd willen beleven. Dan komt het vaak over alsof ze bindingsangst hebben, maar hebben op moment gewoon geen zin in een relatie.

Rolf (27)

Ik denk dat de meeste jongens bang zijn om hun vrijheid kwijt te raken zodra ze een vriendin hebben. Ik houd er van om ook met vrienden dingen te doen; voetbal te kijken, te sporten, stappen, biertjes te drinken, etc. Veel jongens zijn bang dat ze dat niet meer “mogen” van hun vriendin. En daarom er niet voor kiezen een relatie aan te gaan. En geloof mij, heb vrienden gezien die 180 graden veranderden als ze weer even een vriendin hadden. Van elke avond stappen, naar elke avond op de bank zitten. Zorg daarom dat je je (potentiële) vriendje ruimte geeft voor z’n eigen dingetjes. Dan zal die angst om te binden ook wat minder groot zijn.