Boyspanel deel: 30

Lifestyle door Redactie

Speciaal voor jullie heeft Girlscene een Boyspanel opgericht! Vier leuke jongens zullen elke week jullie vragen beantwoorden en met handige tips onderbouwen. En heb je de vragen van vorige keer gemist of ben je gewoon benieuwd, kijk dan hier.

Je kunt je vraag hier stellen. Elke week kiezen we de leukste vragen uit. Stel je vragen ajb NIET bij de andere artikelen.

De boys:

boyspanelMeiden houden ervan om complimenten te krijgen, bijvoorbeeld over het uiterlijk. Wat hoort een jongen nu graag?

Raoul (18)

Wat hoort een jongen graag? Ik denk dat een jongen ook wel van complimentjes houdt, maar dan anders. En dan niet: 'Ik vind je haar mooi' of 'Wat heb je mooie ogen', maar dingen als: 'Ik vind je lief', 'Ik geef om je' of 'Ik ben blij dat wij elkaar kennen'. Dit zijn zinnen die een jongen ervan verzekeren dat zijn vriendin echt veel om hem geeft.

Jan (18)

Ik hou er ook gewoon van om complimenten te krijgen. Over het uiterlijk en andere dingen. Mij wordt bijvoorbeeld vaak verteld dat ik af en toe heel charmant kan zijn. Ik vind dat leuk. Teveel complimenten daarentegen komen wel weer een beetje ‘wanhopig’ over. Daarnaast vind ik complimenten over mijn kookkunsten altijd wel leuk. Er is natuurlijk geen algemeen compliment wat jongens leuk vinden. Kijk naar zijn interesses en ga daar verder op in.

Etien (15)

Voor een jongen net zo goed als een meisje, zij vinden het ook leuk om complimenten te krijgen. Complimenten over je kledingstijl of haren zijn altijd gewenst, zoals: 'Wat heb je vandaag leuke schoenen aan!' of 'Wat zitten je haren leuk'.

Rolf (27)   

Mannen zijn net vrouwen, dus ook wij horen graag complimentjes. Vooral over bijvoorbeeld je nieuwe outfit (graag wel gemeend en niet zeggen dat je er leuk uitziet als je geen reet van meent), of te horen dat je lekker ruikt. Een complimentje ontvangen is gewoon een egoboost en maakt dat je je lekker voelt. Dus dames blijf vooral uitdelen die complimentjes. En eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je zegt, zolang je het maar meent.

Waarom flirten jongens soms met een paar meiden tegelijk? Hoe moeten wij als meiden dan weten wie ze écht leuk vinden?

Raoul (18)

Bij deze jongens weet je niet wat ze echt leuk vinden. Als een jongen echt iemand leuk vindt, dan gaat hij ook alleen maar voor diegene.

Jan (18)

Jagers en verzamelaars. Jongens zijn jagers; wij zijn altijd, soms ook per ongeluk, op zoek naar meiden. Flirten slaat daarnaast niet direct op interesse. Ook wij spelen graag spelletjes. De makkelijkste manier om erachter te komen is natuurlijk gewoon vragen...

Etien (15)

Het klopt dat de meeste jongens vaak met meerdere meiden tegelijk flirten, maar dan leg ik ook echt de nadruk op NIET alle jongens. Je merkt dit vaak al aan bepaalde signalen die een jongen toont en in het gunstigste geval komt zo’n jongen er gewoon voor uit.

Rolf (27)

Volgens mij is er een verschil tussen flirten “just for fun” en flirten met het idee om er meer uit te halen. Het is voor elke jongen leuk om een beetje te flirten, dus leuk te lachen, naar iemand te kijken, een gesprekje aan te knopen of gewoon een beetje lol te hebben. Meestal stelt het niet echt heel erg veel voor en verwacht ik ook niet meer van het meisje dan een beetje terug te flirten. Vind je iemand echt leuk dan doe je vaak veel meer moeite voor een meisje. Probeer je je in haar te verdiepen, kom je haar wel opvallend vaak tegen en moet je meer doen dan je best. Heeft hij dat niet voor je over? Dan ben je “just for fun” en vindt hij je zo leuk om moeite voor je te doen. Of hij is gewoon erg overtuigd van zichzelf en denkt dat alle meiden wel naar hem toekomen.  In beiden gevallen kun je hem beter laten lopen denk ik zo...

Hoe staan jullie tegenover ‘vrienden blijven met je ex’?

Raoul (18)

Ik vind het niet heel erg, maar ik zal het ook niet leuk vinden als mijn vriendin vrienden bleef met haar ex. Het ligt eraan hoe jullie het hier bedoelen. Vrienden in de zin van: 'Ik ga morgen eventjes naar hem/haar toe.' of 'Ik zeg nog wel eens wat als ik hem tegenkom, maar verder heb ik geen contact meer met hem'. Dan kies ik liever voor het tweede. Verder denk ik dat je sowieso niet echt ''vrienden'' kan blijven met je ex. Het is meer een manier voor iemand om het ''zachter'' uit te maken. De gesprekken met elkaar zullen altijd anders zijn dan toen jullie nog iets hadden.

Jan (18)

Geen problemen mee, jij en je partner moeten die beslissing gewoon zelf maken.

Etien (15)

Als je een relatie verbreekt, dan is dit het meest voorkomende zinnetje: 'We kunnen wel als gewone vrienden door het leven gaan.' In de meeste gevallen verwaterd het contact. Ik vind het zelf geen probleem als ze elkaar tegenkomen dat er leuk gepraat wordt, maar afspreken met je ex daar heb ik toch wat meer problemen mee.

Rolf (27)

Prima. Althans voor mijzelf. Ik zou het zelf prima vinden om vrienden te blijven met mijn exen. Omgekeerd zou ik het echt niet tof vinden als mijn vriendin haar exen nog regelmatig zou zien. Op de een of andere manier denk je bij het zien van haar ex toch aan allerlei dingen waar je eigenlijk helemaal niet aan wilt denken. Klinkt een beetje tegenstrijdig en dat is het ook. Ik vind het ook wel belangrijk hoe het uitgegaan is, als je ex nog steeds bijvoorbeeld helemaal gek van je is, kan het verstandiger zijn om afstand te nemen. En mocht je geen relatie hebben, dan is “vrienden” blijven met je ex meestal wel aan te bevelen. Je weet namelijk maar nooit.... ;-)