News

Carnaval: alle remmen los!

door Noah

Op de elfde van de elfde gaat het carnavalseizoen van start. Bij velen begint het dan allemaal alweer te kriebelen. De echte diehards zijn al lang bezig met de pakjes voor komende carnaval. De elfde van de elfde is alvast een voorproefje van het komende carnaval. Gezellig met zijn allen drinken en hossen.

Maar dan na de elfde van de elfde... dan begint het echte werk. Als je niet bij de diehards hoort die hun pakjes zo ongeveer al klaar hebben wordt het zo tussen sinterklaas en kerst toch echt een tijd te gaan bedenken wat je dit jaar weer gaat aantrekken. Dit is vaak nog een heel dilemma. Ga je als einselgänger of met een groep? Worden de pakjes zelf gemaakt of kant en klaar gekocht? Iedereen probeert zo origineel mogelijk te zijn, je wilt natuurlijk niet nog honderden andere tegen komen in dezelfde creatie als die van jou. Dus je probeert je fantasie zo goed mogelijk te gebruiken. Dit jaar ga je niet als standaard piraat, prinsesje, boef, verpleegster, duiveltje of Minnie Mouse.. Nee dit jaar ga je voor het echte werk, je maakt je eigen pakje en gebruikt al je creativiteit om een prachtige outfit samen te stellen. Je wordt ijskoningin. Je houdt je mond als er aan je gevraagd wordt wat dit jaar je outfit is en je hoopt maar dat niet te veel anderen op hetzelfde idee zijn gekomen.

Direct na nieuwjaar gaat het seizoen echt van start. Overal worden prinsen uitgeroepen, zijn carnavalszittingen en optochten. En dat allemaal om nog meer in de stemming te komen. Ieder weekend is van alles te doen. Maar ook doordeweeks gaan de voorbereidingen gewoon door. Pakjes worden afgewerkt, wagens worden geschilderd en geprepareerd voor de optochten en er wordt vooral gespaard! Ga nu maar eens uit in het weekend, je zult merken dat het niet echt druk is.

Je begint steeds meer en meer naar de Carnaval toe te leven. De dagen worden afgeteld, je wordt rusteloos. Langzamerhand hoor je steeds meer carnavalsmuziek op de regionale radiozenders en iedereen begint de teksten van de nieuwe liedjes mee te zingen.

Dan eindelijk is het de zaterdag voor Carnaval. Nog een nachtje en dan is het echt zo ver! Op veel plaatsen in het land hebben er de afgelopen dagen al allerlei festiviteiten rondom Carnaval plaatsgevonden. Je gaat al een paar uurtjes de stad in, even de sfeer proeven. De pakjes hangen allemaal al klaar, de schmink is weer te voorschijn gehaald en de wagen staan klaar voor de optocht.

En dan is het moment daar, het is Carnavalszondag. De Carnaval is nu echt begonnen! Pakjes worden aangetrokken over veel lagen warme kleren want het is vaak koud, gezichten worden geschminkt, wagens worden uit de stalling gehaald. Optochten trekken door de straten, overal zie je blije en vrolijke mensen. Hossend, dansend en drinkend trek je door de straten achter de optocht aan. Niets moet alles mag.

Tot diep in de nacht, vroeg in de ochtend ga je door. Om vervolgens de volgende dagen weer vroeg in de middag op te staan, je outfit aan te trekken, opnieuw te schminken en weer de stad in te gaan. Ook nu dans en zing je op de carnavalshits van dit jaar. Je gaat net zolang door totdat het dinsdag avond 00:00uur wordt. Het zit er weer op. Je drinkt nog een pilsje om het af te leren en gaat naar huis.

De volgende ochtend wordt je pas laat wakker. Met een weeïg gevoel blik je terug op de afgelopen dagen. Je outfit bleek helemaal niet zo origineel te zijn want samen met jou kwamen nog vele anderen op het idee om ijskoningin te worden, al je gespaarde geld is op, je hebt hoofdpijn en blaren op je voeten. Maar al met al was het weer zeer geslaagd. En langzaam begint het weer te kriebelen voor volgend jaar, dan ga je voor een echt origineel pakje en gooi je weer alle remmen los!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved