Spray more, get less

News door Redactie

Door Carmen

Op een middag zit ik achter de computer en ik hoor ineens een spannend filmmuziekje. Ik sprint naar de tv toe en zie tot mijn verbazing een man staan met een parfumfles in zijn handen. Langzamerhand zie je hoe tientallen vrouwen door land, zee en rotsen verlangend naar deze meneer toe rennen. Omdat het muziekje nogal spannend klonk en ik toch erg nieuwsgierig was bleef ik kijken, zelfs toen ik door had dat de tientallen vrouwen in mini bikini’s vooral mannen blij zouden maken met deze reclame (wat achteraf ook de doelgroep bleek te zijn). Na het zien van de reclame vond ik het wel een leuk reclamespotje en zag ik het al helemaal voor me dat mannen heel fanatiek naar de winkels zouden sprinten om Axe te kopen.

Zo ken ik dus ook een persoon van het mannelijke geslacht die dat inderdaad heeft gedaan. Na de zoveelste reclame van Axe met de duidelijke boodschap dat vrouwen dus echt zouden kicken op hun geuren, ik citeer : ‘Spray more Get more’, heeft hij ook meteen genoeg voorraad voor enkele jaren ingeslagen. Zo heeft meneer niet alleen het geurtje maar dan ook meteen de douchegel en de deodorant. Zelf vind ik een jongen die zich goed verzorgt erg aantrekkelijk en een lekker geurtje is in mijn ogen de kers op de taart. Nou was de meneer in kwestie ook zo’n jongen. Hij zag er goed uit en rook altijd heel erg  lekker. Hij was de eerste jongen waar ik net ietsje langer mee praatte omdat hij zo lekker rook. En ik was niet de enige die elke keer per ongeluk expres tijdens het uitgaan steeds dichterbij ging staan met het excuus “Ja sorry het is hier ook zo lawaaierig, wat zei je ook al weer?”. Kortom hij was gewoon een zeer aangenaam ruik-verschijnsel.

Waarom het verhaal over deze jongen in de verleden tijd staat? Hij is een beetje doorgeslagen met zijn parfumsessies. Hij nam het iets te letterlijk dat meer parfum spuiten ook meer vrouwen aan zou trekken. Integendeel de vrouwen die eerst hun reukorgaan pleaste in zijn omgeving, draaien nu allemaal hun hoofd om en  zeggen zachtjes tegen hun vriendinnen: “Dat had ook wat minder gemogen.”

Omdat de ex-goedruikende jongen zelf ook wel door had dat de vrouwelijke aandacht verminderde besloot hij om een goede vriendin in vertrouwen te nemen en het haar eens te vragen. Zij zorgde ervoor dat hij in zag dat hij een beetje overdreef met zijn Axe verzameling en dat hij beter zijn andere parfumsessie kon herhalen: twee keer per dag een spuitje. En niet voor het naar school gaan, tijdens de hond uitlaten, na de gymles, na wiskunde in het muffige lokaal (waarvan die muffige geur na een wiskundeles met deze jongen leek op lokaal waarin een natuurscheikunde proefje was mislukt) en tijdens uitgaan meer dan drie keer zijn vriend de parfumfles te voorschijn haalde. Zijn excuus? Hij was bang dat het lekkere geurtje dat om hem heen hing zou vervagen en hij zou stinken.

Na een tijdje kickte meneer af van zijn stankvrees en nam hij parfumloze deodorant mee naar school in plaats van zijn hele parfumverzameling. En met recht draagt hij weer de titel: “De jongen die zo lekker ruikt.”

De moraal van dit verhaal: Zie het als het drinken van alcohol. Doe het met mate want teveel van het goede levert onprettige (reuk) situaties op!