News

Viva la moda!

door Graziella

De Meisjes met de grootste zonnebrillen in de wintermaanden, de mollige Meisjes gepropt in de skinniest jeans die te vinden zijn: ze doen er alles aan om in de mode te zijn. Kan iedereen je-van-het zijn of is het alleen mogelijk als je de modepoppenstudie hebt afgerond en officieel afgestudeerd bent tot modepop?

Het winkelcentrum, propvol met de mooie, volmaakte Meisjes en daar sta ik tussen. Elke winkel is leeggeplunderd, er hangt werkelijk niets meer. Voor mij zijn de omaonderbroeken en piposchoenen overgebleven; de leukste kleding van de nieuwste collectie kun je namelijk in de verste verte niet bekennen en kan zelfs niet bewezen worden ooit bestaan te hebben. Ik moet tot actie overgaan! Maar hoe? De Meisjes staan daar, in het centrum met zonnebrillen op. Ze zijn allemaal geslaagd en pronken met hun aanwinst. Om-ziek-te-worden-zo-perfect zijn deze meisjes en ik ben verplicht ook een manier te vinden om te slagen.

Als je de kledingkasten van de Meisjes inspecteert, puilen deze uit met spullen die vorige maand ‘in’ waren, maar waarin je nu écht niet gezien mag worden. Je zou dan zeer zeker voor paal lopen! Ze zijn dus genoodzaakt zo vaak mogelijk te shoppen en de kleding van alle rekken te sleuren om de eerste te zijn met het allernieuwste! Maar dat vinden ze niet erg hoor, gelukkig maar, want je zal maar eens voor de lol moeten shoppen en niet in de mode zijn! Dat kan natuurlijk niet.

Wat ook knap vervelend is en waar ik me mateloos aan irriteer, is dat deze modepopjes er altijd volmaakt uit zien en ze dat nog weten ook. Een riempje hier, killing heels daar; het is altijd perfect. Ze halen hun tips & trucs uit tijdschriften, internet en catalogi en hoeven zo niet onzeker te zijn, want de media heeft toch altijd gelijk? Als er in een tijdschrift staat dat ‘naakt’ het nieuwe modevoorbeeld is, zie je de volgende dag de Meisjes zonder kleren, misschien met een sjaaltje om het toch nog een beetje ‘eigen’ te maken. Wat ik me echter afvraag, is of ze wel tevreden zijn met hun uiterlijk, want dat je alles aandoet om hot te zijn, hoeft toch niet te betekenen dat je het ook werkelijk leuk vindt?

Uiteindelijk sta ik dus weer met lege handen voor de leeggeplunderde winkels. Ik zal niet rusten voordat ik geslaagd ben, dus besluit ik mijn buit maar ergens anders te halen, ergens waar nog wel leuke spullen te vinden zijn, maar die eens níet in de mode zijn. Zo ben ik ook tevreden én apart, wat mij dus ook weer een beetje speciaal maakt! Viva la moda!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved