Wat moet ik aan?!

News door Redactie

door Svenja

"Wat moet ik aan?!" Een bekende vraag voor de meeste meisjes hier.

Zuchtend sta ik voor mijn kast, starend naar de overdaad van kleren. Helaas zit er tussen die o-zo-netjes-op-kleur-en-soort-gesorteerde-kleren niks bij wat ik leuk vind of niet al een paar duizend keer heb aangehad.
Ten einde raad pak ik een rode trui, mét capuchon, en trek hem aan. Als ik in de spiegel kijk krijg ik een grote neiging om te gillen, ik zie er uit als een mislukte roodkapje! Weg met die trui.

Met het idee dat 'het nu toch al niet meer erger kan' pak ik een grijze broek uit de meest stoffige la in mijn kast en trek die aan. Voor ik in de spiegel kijk bijt ik op mijn lip om vooral niet te gillen, maar zodra ik in de spiegel kijk ontsnapt er toch een gil.
Tenzij het ineens leuk is om als mislukt kostschooljongetje rond te lopen, loop ik totaal voor gek. Weg met die broek.

Na nog heelveel van dit soort paspogingen ligt er inmiddels een grote not-stapel kleren op mijn bed. Uiteindelijk besluit ik dus maar gewoon klaar te leggen wat ik wel vaker aan heb; een spijkerbroek met vest of trui. (En capuchon, ik ben volledig capuchon-addict)
Een paar uur later lig ik braaf in mijn bed - de stapel kleren ligt weer gewoon in de kast, dit keer wat minder gesorteerd - als ik ineens denk aan een zwart truitje.
Het lampje dat ze zo vaak in strips gebruiken als iemand een idee krijgt, knipt aan. Mijn zwarte truitje!

Dit truitje heb ik een tijdje geleden gekocht voor onder mijn jurk op het schoolgala. (Ik hoor het al donderen: "Een truitje onder een galajurk? Een absolute don't, meisje!" Dat was het dus ook, waarna de trui verhuisde naar het meest afgelegen hoekje in mijn kast, waar hij/zij nu gezelschap heeft van de rode trui, grijze broek en alle andere not-kleren die eerst nog op mijn bed lagen.)
 
Even lig ik te twijfelen, zou het me wel staan? Uiteindelijk besluit ik toch maar op te staan om het truitje in ieder geval te passen, dan weet ik zeker dat het me niet staat. Maar wat blijkt? Tenzij mijn ogen heel, heel erg verpest zijn door mijn slaperigheid, staat het truitje me best goed. Blij leg ik het truitje en mijn favoriete spijkerbroek klaar en duik dan mijn bed weer in om er morgen niet ál te moe uit te zien bij de fantastische combinatie die ik aan ga trekken.  
De volgende dag krijg ik verschillende reacties. Van "Is dat truitje nieuw? Leuk!" tot "Staat je goed, dat truitje!". De rest van de dag kon voor mij niet meer stuk, dat begrijpen jullie wel…

Wat blijkt dus? Als je fashionable wilt verschijnen hoef je niet perse naar de winkels te rennen, onderzoek ook eens de meest donkere hoekjes in je kast. Niet voor niets zijn er veel dingen van 'vroeger' weer terug in de mode. Enne, als jouw kast niet stiekem heelveel toch-wel-fashionable kleren verbergt, bekijk dan ook even die van de andere vrouwelijke figuren in huis.