News

Belspelgekte

door Nadia

In 2 tellen ben ik beneden en duik op de bank om me daar even een uurtje te vermaken met TV kijken. Eerst duurt het een half uur om alle afstandsbedieningen bij elkaar te vinden UPC, geluid, tv. Je kent het wel) aar al snel knallen de kleuren van de TV en stroomt het geluid door de kamer (zo vertelde die meneer van de winkel dat zo mooi). Ik zap langs door de kanalen en kom al snel tot de conclusie dat je voor 3 uur ’s middags nog niet normaal tv kan kijken.

Zuchtend blijf ik hangen bij één van de vele meisjes die me giechelend aankijkt. “Nou, kom op mensen! Kijk eens naar die prijs. Hij blijft maar stijgen!” roept ze. “Wat een verassing! Meen je dat nou?” roept ze nu tegen zichzelf. “Dames en heren, deze puzzel is toch helemaal niet zo moeilijk?” Nee, denk ik. Hij is helemaal niet moeilijk, alleen een beetje jammer dat je €0,60 cent kwijt bent aan een telefoontje en dat je toch niet wint. Alsof ze me kan horen denken roept het meisje: “Het kost maar 60 cent en daarmee wint u dríéhonderd euro!” Even is het stil. Ik wil net weg zappen als de prijs gaat stijgen. “Oh mensen… Zie die prijs! Víérhonderd euro! Niet te geloven.”

Ik staar naar het scherm en bekijk de puzzel. 6 letters, een beroep, het eindigt op R en in het midden staan 2 K’s. Ik pak mijn notitie album van de tafel en schrijf het op. Bakker! Mijn hart maakt even een sprongetje. “Ik weet het!” roep ik tegen het meisje op het scherm.

Met mijn ogen dicht zit ik tegenover de tv. Hetzelfde meisje praat nog steeds. Ik durf mijn ogen niet open te doen omdat ik bang ben dat het meisje me naar de telefoon lonkt om te bellen. Gewoon de tv op een andere zender doen? Dacht het niet! Ik wil wel weten wat het antwoord was! Niet dat het nog wat anders kan zijn dan bakker nadat het meisje de hints ‘Het bak broden’ en ‘Hij moet vroeg opstaan’ heeft gegeven maar ik bedoel: Heel misschien… “Okee, u heeft nog 1 minuut!” Geschrokken open ik mijn ogen nu toch maar. Ik zie het klokje boven het hoofd van het meisje langzaam tikken. Bakker, bakker, bakker! Spookt het door mijn hoofd. Nog een halve minuut…

Ik moet bellen! Als ik niet bel heb ik de rest van mijn leven trauma’s. En kan ik nooit meer broodjes kopen zonder te denken aan de dag waarop ik miljonair had kunnen worden! (okee, het is maar vierhonderd euro, maar toch). Nee! De minuut is al om voor ik het doorheb. “Ach, mensen ik zal u eens wat zeggen. U krijgt toch nóg één minuut.” Opgelucht haal ik adem en grijp ik naar de telefoon die al een half uur naast me ligt. Ik draai het nummer en krijg te horen dat ik mijn nummer mag achter laten en ik misschien wel later wordt teruggebeld. Met een kloppend hart laat ik mijn nummer achter en gespannen kijk ik hoe het klokje weg tikt. Na nóg een klok zegt het meisje dat er iemand wordt terug gebeld. Gefrustreerd zie ik dat er iemand anders wordt gebeld en de vierhonderd euro wint die ík zou moeten hebben! Pissig scheld ik het meisje uit dat vrolijk met een nieuw spel begint. “Dat was mijn vierhonderd euro!” zeg ik hardop.

Ik voel me verschrikkelijk. Ik heb me laten verleiden door een meisje met een hoog stemmetje en 3 borstvergrotingen. “Ik bel nóóit meer.” zeg ik schuldbewust tegen mijn moeder als ze thuis komt. “Het is gewoon allemaal nepperij!” zeg ik erachteraan, om mezelf nog even te overtuigen.

Mijn moeder luistert met een half oor en antwoordt met: “Hmm hmm…” Dan draait ze zich om.

“Liefje, dat zei je gister ook al.”

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved