Het is fijn om ongesteld te zijn !

News door Redactie

door Annelisa

    ‘Het is weer tijd voor het feest van de maand,’ zeg ik met een chagrijnig hoofd tegen mijn moeder. ‘Hebben we nog wel genoeg maandverband?’

Tot mijn grote schrik vertelt ze dat het op is en dat zij echt niet naar de winkel kan. Ze moet planten kopen voor in de tuin, dus ik moet dit klusje zelf op knappen. Ik vind het in principe geen probleem om maandverband te kopen, maar daar denk ik anders over wanneer ik in de rij sta voor de kassa. Mijn hart maakt een sprongetje, want: ik zie daar de knappe C1000- jongen zitten, die ik al eerder had gespot. Ook al ziet hij er uit als een ontsnapte gevangene in dat gekke supermarkt-streeppak…
   Ik - met mijn mandje volgeladen-  leg alles langzaam op de band. En hij kan waarschijnlijk zijn grote glimlach niet onderdrukken.

   ‘Jij bent wat van plan,’ zegt hij tegen mij. Ik probeer de meest-flitsende-zin-ooit te bedenken, maar meer dan ‘ja ernstig hè’ komt er niet uit. Toch kijkt hij me geïnteresseerd aan. Ik weet niet waar dit aan ligt, aan mijn ontplofte ‘ik ben ongesteld kapsel’ of hij vindt me de moeite waard om in ieder geval te doen alsof hij interesse heeft.
   ‘Zit jij niet bij mij op school?’ zegt hij als hij de knalroze Libresse-pakjes in een plastic zak probeert te proppen.
‘Zou best eens kunnen,’ zeg ik en haast me de winkel uit.

Ik hoop dat hij snapt dat wanneer je ongesteld bent, je gewoon chagrijnig bent. Mijn humeur zakt helemaal tot het dieptepunt, wanneer ik erachter kom dat ik die heerlijke Milka chocolade reep ben vergeten. Maar ik peins er niet over om weer in die rij te gaan staan!

   Ik draai me nog een keer om, om te kijken of hij mijn achterkant net zo interessant vindt. Ik probeer elegant te doen, wat met mijn wimpers te knipperen en met mijn haar te zwaaien. Dit is blijkbaar te moeilijk voor me en ik knal tegen de grote rij boodschappenkarretjes. Languit lig ik op de grond en staar naar het vlekkerige plafond…

  Dit kan je niet menen, denk ik in mezelf. Ik krabbel overeind en kijk récht in de ogen van  mijn grote supermarktliefde.
   ‘Gaat het wel?’ vraagt hij. ‘Je maakte een flinke klap!’
‘Ja, het gaat wel,’ zeg ik.
Dat ik eigenlijk mijn kont verschrikkelijk heb bezeerd, gaat hem even niks aan.

Op dat moment komt er een grote dikke man aangestampt, met een pak aan dat eigenlijk veel te strak is. Hij kijkt me aan alsof ik net zijn winkel heb beroofd en hij blaft ons toe dat we echt niet mogen flirten onder werktijd. Supermarkt-boy drukt me een briefje in m’n hand en loopt snel achter de waggelende manager aan.

   Dit  alles had ik totaal niet verwacht, het enige wat ik wilde, was maandverband kopen! Ik vouw het briefje open en zie met grote letters staan: Kom je vanavond ook naar Het Café?

   Ik probeerde mijn buikpijn te onderdrukken met wat aspirines. Gelukkig lukt dit aardig, dus ik besluit toch te gaan. Wat een onzin is dit eigenlijk! Ik weet niet eens hoe hij heet…, bedenk ik me.
Ik stap het rokerige café binnen en voor de derde keer vandaag maakt mijn hart een sprongetje. Hij is nog gekomen ook! Hij draagt een spijkerbroek en een polo, van één of ander hip merk.
Als ik naar hem zwaai en hij naar mij, bedenk ik me wat ik moet gaan zeggen. Ik vind die ongemakkelijke stiltes zo erg!
   ‘Wil je dansen?’ roep ik meteen.
    Hij kijkt wat verschrikt maar gaat toch mee de dansvloer op. De hele avond dansen we, maar om 12 uur moet ik toch echt naar huis. We staan buiten en nog steeds kijkt hij me verliefd aan.

 ‘Mag ik je een kus geven?’ zegt hij.
 ‘Ik wil eerst je naam wel eens weten!’ zeg ik lachend.
 ‘Daan den Hoge,’ zegt hij en hij leunt wat naar voren.
  Ik schiet in de stress, want ik heb nog nooit eerder echt gezoend! Maar het gaat eigenlijk best goed.

Op dat moment slaat de kerkklok half één, en we zijn eindelijk uitgezoend. Nu moet ik echt opschieten, voordat de politie voor de deur staat wegens vermissing…. (tsja, mijn moeder is soms nogal overbezorgd.)

   Ik zwaai naar hem en hij zwaait terug. Ik voel me echt totally in love!
   Ik fiets naar huis… en bedenk me hoe fijn het is om ongesteld te zijn.