Monstertjes

News door Redactie

Zucht. Overal lees je beautytips met van die té knappe meisjes erbij geplakt. Of je krijgt van die leuke monstertjes die van alles beloven en die bij iedereen schijnen te werken. Op zich niets mis mee, maar ik heb soms echt het idee dat ik het enige meisje ben op deze blauw met groene bol waarbij al die tips en monstertjes niet werken. Dat ik de enige ben die 's ochtends wakker wordt en denkt: “Shit, ik zit nog steeds in hetzelfde lichaam!”

Ben ik dan echt de enige die als ze wakker wordt naar haar hoofd grijpt, om te kijken of ze niet weer dat pluizige haar heeft dat ze gister ook al had? Nog steeds dat maanlandschap als huid heeft en van die nagels die altijd veel te snel afscheuren?

Ik was vroeger gék op monstertjes. Van die monstertjes die beloofden je haar te laten glanzen als nooit te voren. Monstertjes die beloofden je huid zo zacht als zijde te maken. Parfummonstertjes die beloofden je te laten ruiken als rozen. Meestal rook ik naar verlepten rozen in de prullenbak achter het station. Maar hé, ik rook naar rozen! Nu is het logisch als ik zeg dat ik niet meer geloof wat ze beloven, maar toch trap ik er elke keer opnieuw weer in.

Gister ook weer.  Ik pakte een tijdschrift en begon te bladeren. Blader, blader, blader… Raak! Een test met bodylotions die je huid een natuurlijke kleur geven. In mijn hoofd begon al een belletje te rinkelen. Als het zo natuurlijk is, waarom ziet iedereen dan altijd uit als een wortel op Koninginnedag?! Ik negeerde het belletje en pakte met goede moed mijn bodylotion. Ik concentreerde me volledig op de tube. “Jij almachtige bodylotion, zal mijn huid eruit laten zien als die van Doutzen Kroes in de reclame” Yeah right. Na het goed te hebben uitgesmeerd, mijn handen te hebben gewast en na een tijdje te hebben gewacht, ga ik slapen. Deze ochtend was een openbaring. In één woord geweldig! Totdat ik mijn benen zag. Ik leek een dalmatiër, alleen Cruella de Vil ontbrak nog.

Zeg maar gedag tegen de monstertjes en tips die beloven alles goed te maken. Want volgens mij komt alleen alles goed met het grootste cliché ever: eet gezond, sport veel en verzorg je lichaam goed. Helaas voor het cliché staat de chocola me heel lief aan te kijken en ben ik al vergeten dat ik ooit heb gesport….

Door Liselita