Doe-het-zelf-diva

News door Redactie

door Linda

 Vakantie, heerlijk! Lekker een weekje weg met de familie, zelfs het paard mocht mee. Een dag naar het pretpark geweest, fijn gewinkeld, hele leuke nieuwe kleren gevonden natuurlijk. En dan ben je weer thuis. De post ligt torenhoog op de tafel gestapeld door de buurvrouw, het gras is uitgegroeid tot een oerwoud, en de computer heeft zijn gebruik écht gemist. Helemaal blij dat je weer op msn kan meld je je aan. Yes, vriendlief is online! Hartstikke gezellig. Tot hij naar buiten gaat en al je familieleden al weg zijn, zodat zij je ook niet kunnen vermaken. Het paard is moe van de lange trailerreis dus rijden zit er ook niet in.Wat ga je dan doen?

Morgen is mams jarig, dus waarom geen goede daad. Vol goede moed loop je naar boven en kleed je je om in een zwart zomerjurkje en die schattige witte pumps. Je zoekt in de keukenla naar de sleutel van de blokhut en wandelt vol zelfvertrouwen naar het hokje toe. Je steekt de sleutel in het slot en draait hem om. Met een krakend geluid zwaait de deur open en stap je naar binnen. Blegh, wat een muffe lucht! Toch stap je naar binnen, en ziet hem daar staan: de grasmaaier. Je schuift wat spullen aan de kant en rijdt het ding naar buiten. Daarna gooi je gauw de deur dicht om de stank binnen te houden, zodat jij er geen last meer van hebt. Dan blijkt het snoer toch een beetje kort te zijn, en moet je weer naar binnen om een verlengsnoer te pakken. Na een paar minuten ben je er klaar voor, de stekker zit in het stopcontact, en je bent klaar om te gaan!

Je drukt op de startknop en daar ga je! Het lukt, je bent écht aan het grasmaaien. Een grote glimlach verschijnt op je gezicht, en je bent gelijk vervuld van trots. Dan valt ineens de stekker eruit. Je stopt hem er weer in en maait verder. Maar de stekker valt er weer uit. Doe-het-zelf-diva, zo slim als ze is, loopt naar binnen en haalt een rol plakband op. De stekker zit er weer in en zal er ook niet snel weer uitvallen door de drie lagen plakband. Drie bijna-dood ervaringen later en een gemaaid gazon moet je nog de kantjes trimmen. Moet je weer de blokhut in om de trimmer te pakken. Nog 1 keer trek je de deur los, walgend van de stank om de trimmer te pakken. Gelukkig staat het ding naast de deur en ben je snel weer buiten. Hè, eindelijk frisse lucht! Ergens halverwege de kantjes heb je eindelijk door hoe het ding werkt. Wat is dit eigenlijk leuk! Behalve de grassprietjes die tegen je zorgvuldig gebruinde benen aanschieten, wat eigenlijk heel pijn doet.

Vlak voor je klaar bent komen je zusjes en vader weer thuis. ‘Linda, wat ben jij aan het doen?’ Doe-het-zelf-diva zegt vol trots: ‘Grasmaaien, dat zie je toch?!’ ‘Wat goed zeg, dat had ik echt niet van je verwacht. Je ziet er wel heel netjes uit voor grasmaaien trouwens!’ Dan gilt het zusje ineens, ‘Linda kijk uit voor het snoer!’ Oeps, het snoer zat tussen de trimmer, nog een bijna-dood ervaring. Maar, zo taai als je bent, gaat Doe-het-zelf-diva gewoon verder tot ze klaar is.

Vijf minuten later moet je weer de blokhut binnen, voor de allerlaatste keer! De grasmaaier en trimmer worden weer opgeruimd waar ze horen, en de tuintafel word naar buiten gehaald, helaas nog in stukken. Toch maar op zoek naar de boormachine om het ding in elkaar te zetten. Boren gaat gelukkig wel goed, en in een mum van tijd staat de tafel in elkaar. Helemaal voldaan ga je weer terug naar je geliefde computer, en meld je weer aan op msn, klaar om je belevenissen aan iedereen te vertellen. Helemaal trots op jezelf denk je, dat kan ik nog wel een keer doen.. ooit, als ik niks te doen heb, en er écht niets anders is..