Wie mooi wil zijn…

News door Redactie

‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’. Wie deze wijsheid heeft bedacht, moet wel heel erg veel pijn hebben gehad. En ook ik heb vorige week weer eens goed pijn gehad....

Deze zin heeft altijd al veel meer gemeen met de vrouw dan met de man gehad. Vrouwen hebben veel te voorduren. Dus voor de mannen onder ons, ontmoet de grootste boosdoener: de elegante pump.  

De kast van de vrouw bevat altijd wel een paar prachtige high heels. Hoge hakken doen wonderen voor vrouwen. Ze voelen zich er sexier, mooier, slanker, langer en zelfverzekerder door. En allemaal zijn ze hoog én pijnlijk. Maar mooi. En daar draait het toch uiteindelijk om. Want een andere, heel belangrijke reden waarom vrouwen hun voeten af en toe eens goed pijnigen, is: de man.

Het is geen nieuws, we doffen ons graag op voor de man. Oogverblindende make-up, een sexy jurkje en prachtige killerheels. Hoe hoger, hoe beter. Mannen houden van vrouwen op hoge hakken. Maar wat voor een man er goed uitziet, hoeft voor een vrouw niet goed te voelen. Zo ook met ontharen of net iets té strakke spijkerbroeken. Voor vrouwen vaak een marteling, voor mannen een prachtplaatje.

Soepel en elegant probeerde ik vorige week dus op mijn nieuwste aanwinst te lopen. Zwart, sexy én metershoog. Don’t get me wrong, ik kan prima op hoge hakken lopen, maar het is altijd weer even wennen op nieuwe schoenen. Ja toch? Helemaal opgetut keek ik in de spiegel naar mijn heels. Zij maakten het plaatje helemaal af. En mijn lieve vriend stond als een troste pauw naar mij te kijken. We gingen gezellig saampjes ergens een hapje eten. Ik trok de deur achter me dicht, voorbereid met veel pleisters. De eerste vijf minuten gingen prima, maar na een tijdje begon ik de prachtexemplaren te voelen. Ik dacht meteen aan die belangrijke kreet: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dus niet zeuren.

Maar aan het einde van de avond was er van mijn arme voetjes niets meer over. Rood dat ze waren! Ik liep te stuntelen en mijn vriend had nu ook wel door wat er aan de hand was. Hij stelde voor mij te dragen, maar als een echte vrouw zette ik door. De pijn die door me heen ging, was echt onbeschrijfelijk. Wij vrouwen zullen het allemaal wel eens meegemaakt hebben. En dat is geen pretje. Met een grote opluchting kwam ik thuis en konden mijn voeten zich bevrijden uit mijn hoge hakken. Ik keek naar mijn arme voeten, die al zoveel te voorduren hebben gehad. Ze zagen er pijnlijk uit. Morgen maar even een dagje op mijn flatjes lopen. Mijn mooie schoentjes zette ik terug en dacht: het is het allemaal waard geweest. Vanavond voelde ik me onweerstaanbaar. Mijn vriend gaf me een kus en vroeg met een trotse glimlach: “Doe je ze morgen weer aan?”

Wat hebben mannen het toch makkelijk!

door Barbara