(K)onthar(s)en!

News door Redactie

Door Marleen

Het is al jaren een issue, het meestbesproken onderwerp, hét statement van alle vrouwen; wat hebben mannen het toch makkelijk! Ja dames, we hebben het hier over échte mannen, je weet wel, die wezens die met hun bier in hun hand hun zaakje even op de goede plaats ‘schakelen’, en daarna nog even ongegeneerd aan hun kont krabben, en tot overmaat van ramp daarna nog aan hun vingers gaan ruiken.

De wezens die denken dat het romantisch is om een strijkbout in te pakken met een grote strik eromheen. De wezens die het voor elkaar krijgen om, ook al hebben ze een fantastisch apparaat om mee te richten, de hele wc onder sproeien! Maar vooral die wezens die nog vasthouden aan het ‘oertijdperk’. Ziet een man er op een afstandje nog zo heerlijk uit, komt hij dichterbij, of nog erger; trekt hij zijn shirt of broek uit; bossen met haar! Je waant je op zo’n moment even in de jungle, maar dan als Jane, slingerend aan zijn borsthaar…

Het mag duidelijk zijn; ik heb het niet op haar. Een beetje haar is mooi, mannelijk, maar de mannen die denken dat hoe meer haar hoe aantrekkelijker is, mogen van mij op een lesje “harsen, waxen, scheren en ontharen – hoe spelen vrouwen het toch altijd klaar” Een einde aan alle wildgroei! Beginnend bij het bijwerken van het borsthaar, waar jij als man natuurlijk al 5 jaar voor aan het sparen bent. We horen mannen zich al verdedigen dat ze zichzelf echt wel verzorgen hoor! Het kost elke ochtend veel tijd kost om al dat haar omhoog te kammen, zodat het schitterend uit je overhemd kan steken en je de wijfjes ermee kan verleiden… en nog maar niet te spreken over al het haar wat zo mooi uit de zwembroek krult. Al dragen de meeste mannen geen bikini, wij zijn in voor een mooie bijgewerkte “bikinilijn”!

En ja mannen, dat betekent dat het tijdperk van harsen, waxen, scheren en ontharen is aangebroken. Een bekend ontharingsmerk heeft nu zelfs wasstrips op de markt gebracht voor mannen. Waxen voor mannen! Mijn baarmoeder maakte even een vrolijk sprongetje toen die verheugende woorden mij tegemoet lachten. Mannen die altijd maar klagen dat vrouwen zo klagen, mogen er nu zelf aan geloven. Wat nou klagen! Denken ze soms dat al onze onsierlijke haartjes op miraculeuze wijze verdwijnen? Dat er ’s nachts kaboutertjes langskomen die ons trakteren op een fantastische (pijnloze!) Bralizian bij het opstaan? Nee mannen, om even een indruk te geven hoe dit voelt; pak de pincet van je vrouw (als je niet weet wat dat is, vraag haar dan even om het te pakken) en trek langzaam een haartje uit je lies… en dat dus met 100-den tegelijk in één beweging!

Geïnspireerd ging ik het internet op, om eens te kijken hoe wij onze mannen kunnen verwennen. Wat heb ik genoten toen ik rondsurfte, en op een forum kwam over ‘konthaar harsen’. Eén ‘smoothy’ voor meneer? Komt eraan! Billen opzij, wax erop, en rossen maar!

Of ben ik gewoon verbitterd door mijn PMS, buikkrampen en het gevoel alsof m’n hele baarmoeder naar beneden zeilt? En mijn mannetje dan nog rustig verontwaardigd vraagt waar “zijn bier” blijft. “Mop, ik weet het goedgemaakt. Jij wilde toch altijd een blinddoek om, en handboeien? Ik heb wel wat leuke ideetjes opgedaan om jou van het weekend eens ‘lekker te verwennen’…”