News

Met of zonder vader

252

Door Anoniem

Het begon allemaal toen ik in groep 5 zat. Mijn ouders hadden regelmatig ruzie. Toen ik op een avond klaar was met turnen kwam mijn moeder mij ophalen samen met mijn broer. Dat gebeurde normaal nooit, dus ik vroeg wat er aan de hand was. Toen werd het verteld: mijn vader was weggelopen van huis.

Hij had het grootste deel van het spaargeld meegenomen en hij was vertrokken. Ik kon het eerst niet goed bevatten. Ik was tenslotte nog maar 8 jaar oud. Naarmate de dagen vorderde begon ik te beseffen wat er aan de hand was. Mijn vader was weggegaan en zou nooit meer terugkomen. Mijn school werd ingelicht, en mij werd verteld dat ik niet meer met papa mee mocht gaan, als die toevallig bij school zou staan.

Na ongeveer 2 à 3 maanden zat ik met mijn moeder aan tafel het toetje op te eten. Tot er plots iemand langs het raam liep. Ik weet nog precies wat er toen is gebeurd en wat mijn moeder zei: ‘ik denk dat het je vader is’. Ik schrok me dood, want ik was eigenlijk wel een beetje bang geworden voor mijn eigen vader. Toen ging de bel en deed mijn moeder de deur open. Ik was bezig met mij toetje eten en probeerde me daarop te concentreren. Ook al was mijn Danoontje allang leeg, ik bleef maar lepelen. Het was inderdaad mijn vader die daar aan de deur stond. Mij werd verteld naar boven te gaan, en ik wist niet hoe snel ik daar weg moest komen. Ik was naar boven gegaan en probeerde maar te gaan slapen.

De tijd hierna ging snel voorbij, mijn moeder, broer en ik bleven samen in ons oude huis wonen en mijn vader ging verhuizen. Ook gingen mijn ouders scheiden. Ik snapte niet goed wat dat betekende. Als vriendinnetjes op school vroegen wat het betekende zei ik dat mijn ouders nog steeds van elkaar hielden, maar dat ze niet meer bij elkaar woonde.

Toen mijn vader een huis had, ging ik er om het weekend met mijn broer heen. Ik vond het niet fijn, want het was er vies, het stonk en ik had geen echte kamer. Maar ik vond dat ik er heen moest gaan omdat het mijn vader was. Ook al had hij ons in de steek gelaten, het bleef mijn vader.

Na ongeveer twee jaar in het oude huis gewoond te hebben, had mijn moeder besloten om te verhuizen. We woonden in een redelijk groot en luxe huis. We verhuisde naar een klein en oud huis, maar ik vond het niet erg. Ik ging van een dorp naar een stadje, en kon nu in vijf minuten bij mijn vriendinnen zijn. Ook hoefde ik nu niet meer een half uur naar school te fietsen. Bij de verhuizing heeft de hele familie geholpen en dat was een gezellige boel, ik ben ze daar heel dankbaar voor.

Een half jaar na de verhuizing kwam mijn vader opeens niet meer opdagen, ook betaalde hij de alimentatie niet meer. We probeerden hem te bereiken maar dat leek onmogelijk. Zijn telefoon was afgesloten, hij nam zijn mobiel niet op. Toen heeft mijn moeder naar zijn werk gebeld, en is er werd toen een hoop duidelijk. Hij bleek schulden te hebben bij een hoop bedrijven, hij werd zijn huis uitgezet en stond op straat. Hij is toen naar het Leger des Heils gegaan; woonde daar samen met zwervers en verslaafden. Ook kreeg hij een maatschappelijke werkster. Iedere maand werd een klein beetje van zijn schuld afgelost door zijn werk, en hij kreeg iedere maand maar een bepaald bedrag in handen. Tot zijn schuld was afgelost kon hij geen huis kopen of huren.
Die periode heeft mijn vader ons één keer opgezocht, en zei dat die elke maandagavond zou bellen en hij zou ons schrijven. Uiteindelijk heeft die ons één keer gebeld en is er nooit een brief bij ons aangekomen.

Alles ging zo zijn gangetje, mijn vader zag ik niet en met mijn familie en vrienden had ik een leuke tijd totdat mij moeder opeens een mededeling had, ze vertelde dat ze iemand had ontmoet die ze heel aardig vond en zelfs leuk. Ik vond het leuk voor mijn moeder, tot ze vertelde dat het een vrouw was. Maar daarmee was nog niet alles verteld, er was nog iets wat we moesten weten. Mijn vader was niet mijn echte vader, hij was onvruchtbaar en mijn moeder heeft zich laten bevruchten door kunstmatige inseminatie. Er word dan sperma in de baarmoeder gebracht. Ik vond het niet een groot probleem, omdat ik hem toch wel als mijn echte vader zou zien, hij had mij opgevoed, mijn navelstreng doorgeknipt, vele herinneringen met mij beleefd. Mijn broer en ik hebben gelukkig wel dezelfde vader.

De vrouw waar mijn moeder een relatie mee had kwam regelmatig langs. Het was voor mij een stuk gemakkelijker omdat de moeder van mijn beste vriendin ook gescheiden was en nu samenwoonde met haar vriendin. Al was de vriendin heel aardig, ik wilde haar niet aardig vinden. Ik vond het beschamend dat mijn moeder een relatie met een vrouw had en niet met een man. Ik durfde het dan ook niet tegen mijn vriendinnen te vertellen, alleen mijn beste vriendin wist ervan.

Ik woon nu nog steeds ik het kleine oude huis in het stadje, en mijn moeder heeft nog steeds een relatie met dezelfde vrouw. Mijn vriendinnen weten het nu en hebben er geen problemen mee. Aan mijn vriendinnen heb ik veel gehad en ik ben ze heel dankbaar dat ze me altijd zijn blijven steunen.
Soms zie ik mijn vader wel eens staan bij de bushalte, maar dan kijk ik een andere kant op en vergeet ik het.

Ik probeer alles positief te bekijken: ik heb lieve vrienden, een lieve moeder, een leuke broer met een leuke vriendin. Ik heb dan wel geen vaderfiguur in mijn leven, maar ik mis hem totaal niet, het klinkt raar. Maar na alles wat hij gedaan heeft, vind ik dat hij genoeg kansen heeft gehad om weer contact met ons op te nemen, en dat heeft die nooit geprobeerd. Ik heb het hoofdstuk ‘papa’ afgesloten.

Mijn broer en ik gaan misschien in de toekomst opzoek naar onze ‘echte’ vader, maar nu hebben we er beide nog geen behoefte aan.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

252 reacties

 • 10 jaar geleden MissSchatjuh1

  Ik heb mn vader nooit gekend dus ik weet hoe het voelt

 • 11 jaar geleden Equivale

  Knap en mooi geschreven!

 • 11 jaar geleden curliechick

  jeetje das wel heftig

 • 11 jaar geleden YMCA

  Super verteld! jeetje wat heb jij veel meegemaakt zeg!

  (haha, nu ik er over nadenk, ik eigenlijk ook wel)

 • 11 jaar geleden misslipstick

  sterkte ..............

 • 12 jaar geleden Heartless_

  Jee..

 • 12 jaar geleden Joeba_

  Mooi vertelt.

  Sommige dingen is natuurlijk niet leuk om mee te maken en zo.

  Maar ik vind dat je er goed mee omgaat en goed dat je het hier vertelt..

 • 12 jaar geleden Kaassouflé

  echt heel goed dat je het zo kan vertellen.

 • 12 jaar geleden r00m

  Zoow jij hebt heel wat mee gemaakt knap dat je dit allemaal vertelt joh

  heel veel suc6 nog

  Dikke kus

 • 12 jaar geleden Adiinda

  Goed dat je het verhaal durft te vertellen, het zal moeilijk geweest zijn. Ik herken een aantal dingen in je verhaal, ik heb ook geen echte vader, ofja hij is myn biologishe vader, maar ik kan het niet goed met hem vinden en heb momenteel geen contact met hem. Ik heb er nu ook nog niet zo'n behoefte aan.

  x & sterkte!

 • 12 jaar geleden donnepon

  Echt heel goed

 • 12 jaar geleden Blond

  ik vind het heel goed van je dat je dit allemaal verteld enz.. lijkt me echt vervelend als er ineens zoveel gebeurt. Mijn moeder vertelde mij en mijn broer na de scheiding ook dat ze lesbisch was ze heeft nu al 4 jaar een vriendin. Goed dat je zo positief bent ingesteld en nog veel sterkte

 • 12 jaar geleden Marlieee

  Dapper dat je dat durft te vertellen=o

  Heel veel sterkte!

 • 12 jaar geleden Tessa

  nog veel sterkte.. egt een ingewikkeld verhaal maar ik snap t een beetje

 • 12 jaar geleden dhamstah

  echt geweldig wat je nu doet, ik zou het niet kunnen!

  sterkte xx

 • 12 jaar geleden Heiidy

  Ik heb zelf ook geen vader.

  Is dood.Maar ga opzoek naar je echte vader,je zal er later echt spijt van krijgen om aan je kinderen te vertellen.

  In mijn tienerjaren had ik geen vader, OFZO :P.

 • 12 jaar geleden RuinedBarbie

  Goed dat je alles positief bekijkt & verder nog sterkte als je dat nodig hebt!

 • 12 jaar geleden WANTED__

  Sterkte.xx

 • 12 jaar geleden Mrgoot

  Veel sterkte ! xx

 • 12 jaar geleden Smoothiejj

  soooh heftig mann maar goed dat juh dat hoofdstuk heb kunnuh a\fsluiten is btr mann sterktee !!!!!!!!Z:

 • 12 jaar geleden _Niicky_

  Sterkte !!

 • 12 jaar geleden xFlorine

  Zoo dat zijn veel problemen bij elkaar!

  Veel sterkte ermee, maar het klinkt gelukkig alsof je er goed mee om kan gaan Sterkte!

 • 12 jaar geleden Nicolee

  Wat een verhaal! Sterkte ermee.

  Mijn vader is ong. 2 maanden geleden van de één op de andere dag vertrokken en blijkt al 2 jaar een andere vrouw te hebben..

 • 12 jaar geleden Steffi

  wooh wat een verhaal!!!

 • 12 jaar geleden karin103

  mooi verhaal

  succes heel dapper

  ga zo door!

 • 12 jaar geleden Kels__

  @ eln_x ,, dat hoodstuk kan je wel afsluiten want als je vader zo heb laten vallen en je hebt der geen behoefde aan dan kan je dus wel hethoofdstuk afsluiten !

 • 12 jaar geleden Rebecca

  Ik wens je veel sterkte en geluk toe.

  Dikke kus Rebecca

 • 12 jaar geleden Suusje_x

  mooi geschreven!

 • 12 jaar geleden katinka

  Heftig! Ik hoop dat je je echte vader nog vind als je die ooit nog op gaat zoeken! =)

 • 12 jaar geleden ItaliaanN

  Knap hoor ! Gelukkig zijn mijn ouders nog samen en hoop ook dat dat zo mag blijven. Maar soms ik het beter als ouders uitelkaar gaan dan hebben ze vaak een beter band dn dat ze samen zijn..=) Maar voor de mensen die het nog moeilijk hebben ;; Heel veel sterkte !!!

 • 12 jaar geleden Bibigirl

  mijn ouders zijn ook gescheiden sinds ik 4 was. maar ik zie hem gewoon nog om de 2 weken in het weekend en ga gewoon doordeweeks wanneer ik zin heb naar hem toe.

  ik vind het allemaal niet meer zo heel erg, omdat ik met mijn stiefmoeder ook een betere relatie heb gehad sinds ik bij me vader weg ben gegaan naar me moeder, dat voeld ook wel goed moet ik zeggen. maarja, het is gebeurd en de tijd kan je niet terug draaien. af en toe best jammer, maar ook wel weer handig,, ik ga lekker 2 keer op vakantie! en krijg dubbel kadootjes! (beetje verwend ben ik wel he =$ )

 • 12 jaar geleden Bussie__

  njaa, ikzelf herinner er bijna niks van mijn vader :o, ik was toen 3 toen ie wegging.

 • 12 jaar geleden dragonqueen

  Mijn ouders zijn ook 2x (!) gesheiden maar zijn gelukkig weer bij elkaar. Ben blij dat het toch goed gaat. xx

 • 12 jaar geleden BiAnCc

  Wat een verhaal... ik ben wel blij voor je dat het nu zo goed gaat maar toch wel heel shocking om dit allemaal te lezen hoor.

  veel sterkte!!

 • 12 jaar geleden MODERNxMYTH

  Wat erg! Mijn vader is overleden, daar heb ik soms ook nog wel moeite mee

 • 12 jaar geleden Lisette

  zo hé wat een ***streek heeft je vader uitgehaald, maar ik begrijp dat je zo reageert, het is toch je vader... veel succec met het zoeken van je echte vader! ook goed van je dat je het zo achter je hebt kunnen laten, ik denk niet dat ik dat zou kunnen...

 • 12 jaar geleden Miss_sweet

  Wat een verhaal zeg, goed dat je het opschrijft!

 • 12 jaar geleden yellow_fever

  ik vind het egt heel goed van je dat je het vertelt. succes met het zoeken van je echte vader!

 • 12 jaar geleden Xsamm

  ik vin het goed van je dat je het zo durft te vertellen, dat moet je tog willen enzo. maar ik vind niet dat je het hoofdstuk 'pappa' zoals jij het noemt nog niet afsluiten moet, ik snap dat je hem liever niet wil zien enzo..maar hij heeft het denk ik ook moeilijk gehad..waarschijnlijk heeft hij een hele andere kant van het verhaal.

  Maar dat is mijn mening, je moet het zelf weten.

 • 12 jaar geleden tasj

  hoofdstuk papa afgelsoten zal je nooit doen, het is tenslotte je vader..

  ik heb geen vader meer, en ik wil heel grg trug 1 maar hij is er niet meer.. duz ik vind(mijn mening) dat je hoofdstuk vader nie mag weglaten.. nuja is mijn mening ik heb ook andere situatie dan jou, ik ben hem verloren door 'n ongeval, jij bent hem zo kwijt door dat hij zo deed..

  vind het jamr voor jouw dat je vader zo doet..

 • 12 jaar geleden knarry

  :O... mijn pa is ook vertrokken alleen dan na de scheiding.. voor 6 jaar.. niet gesproken of gezien. tot hij ineens een keertje belde en zei dat hij terug kwam naar nederland. hij heeft zijn ecuces aan geboden maar in de ander half jaar dat hij nu weer terug is heb ik hem nog maar 3 keer gezien de rest van de tijd word ik gewoon genegeert. Hij heeft die tijd in brazielie gewoont waar hij weer een vrouw had.. hij is terug gekomen niet zo zeer voor mij maar omdat hij een vriend heeft. dus hij is homo. na de scheiding is mijn ma gelijk gaan samen wonen met haar nieuwe lover: een vrouw... dus je bent zeker niet de enige.. hoe raar kan een leven lopen zonder zelf beslissingen te maken...

 • 12 jaar geleden _kusje

  egt heel knapp dat je 't verteldd. :o

 • 12 jaar geleden Liinda_

  Wow wat ontzettend mooi dat je hierover schrijft. K heb echt respect voor je. K wens je veel suc6 met je verdere leven en heel veel geluk en gezondheid toewenst

 • 12 jaar geleden Suusaime

  Echt knap dat je het durft te vertellen. Mijn ouders zijn nooit getrouwd maar ik weet wel een klein beetje wie mijn vader is hoe hij eruit ziet enzo... K vind het knap dat je dat hoofdstuk af kan sluiten want ik probeer het ook elke x en dan lukt het ook... totdat ik hem tegen kom en hij doet of hij me niet kent... niet dat ik wil dat hij bij ons komt wonen ofzo daar heeft die zoals jij zegt al genoeg kansen voor gehad ik wil niet dat hij heel mijn leven of z'n kop zet k heb t heel gezellig met me moeder en andere familieleden en vrienden! xxx

 • 12 jaar geleden AmyLeeFan

  Ergg!

 • 12 jaar geleden Retro Sonja

  Sooo. Lang en heftig verhaall...

 • 12 jaar geleden naomi

  whoow jij hebt wel veel meegamaakt,,

  respect en ik hoop dat je je echte vader vind(als je het wilt)

  sterkte ermee!!

 • 12 jaar geleden bellawolf

  sjo wat heb jy veel meegemaakt achter elkaar =) egt goed van je dat je alles goed opvat & er niet teveel over inzit. tenminste dat lykt zo =)

  @ eln_x : ze kan het hoofdstuk papa tog voor zichzelf hebben afgesloten omdat ze weet dat ze tog niet op haar vader kan rekenen =) ik vind et goed dat ze dat kan en doorgaat met de mensen die wél om haar geven

 • 12 jaar geleden Chantal

  Ik zou het ook niet durfen vertellen tegen mijn vrienden,, bang da ze mij lieten vallen. Maar uit eindelijk moet het andesr komt het tussen je inte staan

  Goed dat je het hoofdstuk 'papa' heb afgesloten!!

  Heel veel stekte., en als je je egte vader wilt zoeken,, hoop ik datje hem vind

  xxx

 • 12 jaar geleden xPickles

  sterkte ermee!

 • 12 jaar geleden _helloYOU

  Wow.. egt vaag.. Mijn ouders zijn ook gescheide.. en alle 2 weer getrouwd.. en alle 2 weer gescheide.. maar ik zie mn vader nog wel om het weekend.. dus das heel wat anders..

 • 12 jaar geleden xJolien

  heftig :O sterkte !

 • 12 jaar geleden justagirl

  wow heftigg,,sterkte er verder mee,,je kan het!

 • 12 jaar geleden xSummer_

  Sterkte ermee!!

  XX.

 • 12 jaar geleden BeautyAddict

  Sterkte zeg! Een meisje in mijn klas heeft haar

  vader verloren, kanker.

 • 12 jaar geleden MePinkPrincess

  RESPECT, myn ouders zijn ook gescheiden, ik zie mun vader nog maar zoiets van 1à 2 dage om de 3 maande ofzow O.O

 • 12 jaar geleden ergazjkk42e

  Ahw! Sterkte!

 • 12 jaar geleden Laurasch

  Ik vind het heel erg knap van je dat je het hierzo allemaal met ons wil delen, daar heb 'k echt respect voor! Ik hoop, dat als je je vader wilt gaan zoeken, dat je hem vind!

 • 12 jaar geleden Darlyne

  Respect!

 • 12 jaar geleden Sappige

  sterkte je kan het wel

 • 12 jaar geleden Vierkantje

  Echt goed van je dat je hebt opgeschreven enzo.

  Schrijven helpt. =]

  Sterkte enzo!

 • 12 jaar geleden inyourassyea

  sterkte hoor!! m'n ouders zijn ook gescheiden maarja dat is niet hetzelfde als bij jou!

  x

 • 12 jaar geleden GIIRLSCENE

  ik vind het echt heel goed van je!

  er zullen waarschijnlijk momenten aankomen dat je het weer moeilijk krijgt.. .en ik hoop dat je ook die moment weet te overwinnen.

  Respect

 • 12 jaar geleden DOEIMOI

  goed dat je je vader uit je hoofd hebt gezet, heb ik ook gedaan.. onze verhalen lyken veel op elkaar, vooral het begin.. sterkte.. =)

 • 12 jaar geleden Kisses

  Mooi verhaal, wat heb jij veel meegemaakt zeg!!

  Ja,, fijn dat nu alles goed gaat.!

  Veel sterkte nog! x

 • 12 jaar geleden Roal

  Veel sterkte ermee en suc6 met het zoeken naar je echte vader!! Ik hoop dat je hem zal vinden!

 • 12 jaar geleden xMJx

  Ik ben blij voor je dat alles nu goed gaat, ook knap hoe je door bent gegaan zeg maar..Je weet nu vast ook wie je echte vrienden zijn! Nog heel veel sterkte!

 • 12 jaar geleden sugar_fashion

  ik hoop dat je je echte vader vind

  het lijkt in derdaag op een sap maar het is toch echt gebeurd ik vind het best er hoor

 • 12 jaar geleden Eline

  wow.. heftig!! dat er zoveel dingen in 1 leven kunnen gebeuren zeg,,=S mooi dat het goed gaat!

 • 12 jaar geleden Reneee

  ...

  Ben blij dat nu alles weer goed gaat!

 • 12 jaar geleden Cinderellaaa

  wow! dit lijkt net een soap! of een enge film. mijn vader is vreemdgegaan en toen dachten mijn broertje en ik dat papa heel zielig was maar het lag aan hem hij heeft nu weer iemand anders en ze gaan samen wonen is September mijn moeder heeft inmiddels ook een nieuwe vriend niet dat ik het met jou avontuur kan vergelijken maar ik snap best hoe je je voelt

  doei!

  kusjes Cinderellaaa

 • 12 jaar geleden Emily

  wow, ernstig! hopelijk gaat het nu weer beter! heel erg veel sterkte! <33

 • 12 jaar geleden Noekjuh

  HEFTIG,

  Goed dat je het achter je kunt later, hoor

 • 12 jaar geleden x_lovefashion_x

  wow zo heftig.

  maar echt goed vn je dat je het achter je kunt laten.

  sterkte <3

 • 12 jaar geleden ANKYSPANKY

  lijkt me echt lastig. ben je nog zo jong en al zoveel gebeurd in je leven.

  x

 • 12 jaar geleden LalaLove

  Wat goed dat je het durft neer te zetten hier

  Gelukkig kan je er best goed mee omgaan maar ik wens je toch nog heel veel sterkte

 • 12 jaar geleden Pauline_x

  Wat erg voor je zeg! wel goed hoe je er mee omgaat nu!! Succes en Sterkte!!

 • 12 jaar geleden sheur

  wat goed van je dat je er zo goed op hebt gereageerd. Ik denk dat jij vast een sterke meid bent die niet zomaar te breken is!

 • 12 jaar geleden Anne

  Wauw, super dat je dit verteld heb.

  Ik wens je nog veel sterkte in je leven toe!

 • 12 jaar geleden Hannatj

  Sterkte Ik heb helemaal kippevel!

 • 12 jaar geleden Liies

  Zo dat is heftig :o

  Sterkte der mee meid .

 • 12 jaar geleden xfemkeexx

  Mooi verhaal!

 • 12 jaar geleden xx_Girl

  Heftig hoor, maar heel erg knap van je hoe je ermee omgaat, sterkte!

 • 12 jaar geleden BLONDxxxx

  Heftig, maar het gaat je goed meid hou dat vol.

 • 12 jaar geleden cherina

  echt wel heftig om dat allemaal te horen als kind lijkt me! maar ik kan wel begrijpen waarom je niet meer met je 'vader' wil praten want na zo een lange tijd van geen contact en dan soms wel en dan weer heel lang niet dan houdt het op een gegeven moment op en dan cijfer je als het ware diegene weg. Als je de hele tijd aan hem moet denken schiet het ook niet op. Ik wens je veel succes met het zoeken van je echte vader maar een tip doe het als je er echt klaar voor bent en verwacht niet te veel ervan want ik kan begrijpen dat hij het ook wat eng vind. je weet maar nooit of hij er ook klaar voor is.

 • 12 jaar geleden fashionvictimm

  Wow echt heftig! Idd Elsjeee: respect<3

 • 12 jaar geleden Elsjeee

  Respect. <3

 • 12 jaar geleden xxMargot

  knap hoe je er mee omgaat en veel sterkte in de toekomst!

 • 12 jaar geleden miszbee

  Mijn vader moest zo nodig in het gerilla gaan toen ik 5 was en probeert sinds een jaar (nu ik 15 ben dus) mij weer te bereiken,, lkkr makkelijk alle moeilijke periodes helemaal alleen aan mn moeder overlaten en totaal uit mn leven verdwijnen en dan opeens opduiken en denken dat ik hem met open armen ga ontvangen... Vader wordt je niet alleen door sperma te droppen in een vrouw, de biologische vader van iemand zijn betekent niet dat je een vader voor diegene bent...

 • 12 jaar geleden Ninaa_tjee

  Wooooh. =| Heftig verhaal!

 • 12 jaar geleden Etude

  Heftig.

  Sterkte(F).

 • 12 jaar geleden xEvelien

  Lijkt me heel moeilijk om dit allemaal mee te hebben gemaakt...

  Sterkte lieverd <3

  Xss Eef(L)(K)

 • 12 jaar geleden Niet

  Heftig!

  Ik zou me niet kunnen voorstellen, hoe het zal zijn zonder vader. Terwijl ik 2 weken geleden heb gehoord dat mijn vader kanker heeft & nog 2/5 jaar te gaan heeft. Als het loopt zoals nu, anders mss nog minder...

  Mijn ouders zijn ook gescheiden rond mijn 7/8 jaar, en dat ging idd ook allemaal met een vraagteken mij voorbij.

  Maarja, ik hoop dat je je biologische vader nog een keer zult vinden, succes met de zoektocht !

 • 12 jaar geleden xSTARRIC

  Goed van je, ik was 2 weken geleden ook bijna mijn vader kwijt. Hij heeft een herseninfarct gehad in Praag. Hij was bijna dood. Ik besef nu pas hoeveel ik van hem hou, ik zou niet weten wat ik in jou sittuatie zou doen. Ik kan niet zonder mn pap & mam

 • 12 jaar geleden suusjeq

  goed dat je het zo hebt verwerkt! echt respect! houd het zo en stop niets weg. blijf jezelf en wees happy met wat je hebt! echt super voor je dat je er nu min of meer geen problemen meer mee hebt.

  liefs

 • 12 jaar geleden Sasxx

  Ik begrijp precies wat je bedoelt!

  Bij mij is het ietsje anders gegaan, maar het hoofdstuk 'papa' is bij mij ook afgesloten.

  Ik zie hem nog 1 keer per week, als hij mijn 2 broertjes en 1 zusje op komt halen om naar zijn huis te gaan.

  Ik ga nooit mee.

  Hij heeft voor zichzelf gekozen, en niet voor ons gezin.

  Ondanks dat hij er altijd was, mis ik hem nu helemaal niet, ookal is alles heel vreemd verlopen.

  Dat kan ik hier nu niet uitleggen.

 • 12 jaar geleden giulieee

  Ik vind het heel erg goed van je dat je het hoofdstuk zo maar hebt afgesloten.

  misschien klinkt het een beetje asociaal, maar het voelt misschien niet zo *** omdat het je échte vader niet is...

  succes in de toekomst

 • 12 jaar geleden suus_x

  wow..heftig verhaal..

  succes!

 • 12 jaar geleden Hipsterduck

  Vind het knap dat je alles achter je heb kunne laten!

 • 12 jaar geleden M

  Heftig.

  Goed dat je het hebt kunnen afsluiten!

  <3