News

Vandaag doe ik het echt!

Door Anoniem

 Nu begin ik echt en dit keer gaat het lukken! Hoevaak heb ik dat al wel niet gezegd?  Vandaag is het dus zo ver want ik heb mezelf vorige week al beloofd dat ik vandaag begin. De toetsweek is voorbij dus ik heb geen krachtvoer meer nodig. Nee, de komende drie weken eet ik geen snoepjes, chocola, chips en koekjes meer.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij het ontbijt ben ik al vergeten dat ik wil afvallen en heb voordat ik het weet al twee boterhammetjes met een extra dikke laag pasta erop gesmeerd. Als lunch stelt mama voor om pannenkoeken te maken. Het is erg lekker en ik lik mijn bordje met mijn vinger af tot er geen poedersuiker en stroop meer op ligt. Met een volle buik ruim ik mijn helemaal leeggegeten bordje een paar minuten later op in de vaatwasser.

Dan denk ik opeens aan mijn o zo goede voornemens van vanochtend. En weer is het niet gelukt. Hoe moet het nou toch verder met mij? Als ik zo doorga wil ik me niet meer vertonen in mijn bikini! En het moment dat ik op vakantie ga komt steeds dichterbij... Nog maar twee en een halve week en dan is het zover. Momenteel ben ik dus meer bezig met kilo’s erbij eten dan ze eraf te sporten bijvoorbeeld. Het gaat dus niet echt de goede kant op. Ik ben ook helemaal niet ontevreden over mijn lichaam, maar met een paar kilootjes minder zou ik me een stuk mooier voelen. Dus die vier kilo, die moet er echt nog af, deze twee en een halve week.

Gelukkig is het nu wel rotweer, het regent al de hele week lang. Als je naar buiten loopt komt er gegarandeerd een grote boze regenwolk aan waardoor je vervolgens zeiknat aankomt op de plek waar je heen moet. Dit laat dus zien dat het nog lang geen zomer is, helaas. De bikini’s, hemdjes en korte rokjes moeten nog even in de kast blijven liggen, maar zo heb ik nog wel genoeg tijd om iets af te vallen.

Al ligt de droppot net vol met allemaal heerlijke snoepjes en ligt er overal waar je in mijn kamer kijkt wel een zakje snoep. Ik vind snoepjes ook helemaal niet zo lekker, alleen als ik me verveel gaat het eten ervan gewoon automatisch. Eigenlijk kan ik er dus niets aan doen. Dat saaie leren ook altijd, ik heb een beetje opvrolijking nodig en iets waardoor ik niet in slaap val tijdens het leren. Die snoepjes helpen daar dus bij. Ik heb er een heel ‘ritueel’ voor.  

Eerst maak ik dan langzaam het papiertje open. Dan eet ik het snoepje op, het liefst zo langzaam mogelijk, niet bijtend maar zuigend. Ondertussen speel ik met het snoeppapiertje, ik vouw er een bootje van, maak er een slinger van, scheur het in zoveel mogelijk stukjes en als ik dat met veel verschillende kleuren snoeppapiertjes doe, gaat het er steeds vrolijker uit zien.

Met het “eten!!” dat vanaf beneden geroepen wordt ben ik opeens weer ‘down to earth’ en ik schiet in de stress. Ik heb al vanaf 2 uur vanmiddag niets geleerd en er door al die lekkere snoepjes blijf ik maar eten. Met als gevolg dat ik nu weer niet afval en ook helemaal geen honger heb tijdens het eten. Gelukkig het toch nog lang geen echte zomer en heb ik nog genoeg tijd om af te vallen. Morgen weer een dag waarop het me écht gaat lukken!

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved