Mijn held

News door Redactie

Celebscene-collega Elisah geeft je elke keer een kijkje in de keuken van een echte starreporter.

Ik schaam me er niet voor: ik ben Harry Potter fan nummer een! Vanaf het begin van de Harry Potter-hype ben ik al helemaal weg van het jongetje dat tovenaar blijkt te zijn.

Mijn allereerste Potter-boek kreeg ik van mijn oom voor kerst. Ik weet nog dat ik er wel eens over had gelezen: in die tijd waren de eerste twee delen van Harry Potter bij de Kruidvat in de aanbieding (in de aanbieding!). In eerste instantie leek het mij helemaal niets, een stom kinderboek. En toen mijn oom mij vroeg wat ik van Harry Potter vond, zei ik vol vertrouwen dat het mij helemaal niets leek. Sterker nog: ik vond het stom. Vijf minuten later was het cadeautjestijd. Wat ik kreeg? Juist, het tweede deel van Harry Potter, Harry Potter en de Geheime Kamer. Auwts…

Ik ging erin lezen en vervolgens zat ik de hele eerste en tweede kerstdag tot aan oud en nieuw vastgekluisterd aan het boek (met een kerstservetje als boekenlegger). Ik werd meegesleurd in de wereld van Harry Potter en ik vond het geweldig. Sindsdien moest ik van mezelf alle boeken lezen. Met smart wachtte ik op de delen die nog niet waren gepubliceerd. Er werden reserveringsbriefjes ingevuld en na maanden wachten, kon ik dan eindelijk weer beginnen aan een nieuw, spannend deel. En denk niet meteen dat ik de boeken in één dag uithad. Nee, dat vond ik zonde. Dus ik las standaard elke avond één hoofdstuk. Zo had ik maandenlang plezier van mijn boek.

Helaas kon ik met niemand mijn Harry-passie delen. Vriendinnen vonden het tovenaartjes maar niets (Harry wie?), paps en mams hadden geen tijd om te lezen. Mijn vader noemde Harry Potter, Harry Snotter! En mijn vriendje? Die was helemaal niet voor rede vatbaar.

Toen de berichten kwamen dat er een verfilming kwam van Harry Potter, was ik helemaal door het dolle heen. Er werd gereserveerd, alleen rees de vraag nog: wie neem ik mee? Geloof me: niemand wilde mee (Harry was natuurlijk stom). Dus mams offerde zich op. En dat heb ik geweten. Ze lag gewoon te slapen in de zaal! Na een flinke elleboogstoot, een hartverzakking en een boze blik later, probeerde ze toch de film te volgen. “Het zijn allemaal zoveel namen en termen. Ik snap er niets van,” aldus mams. Dus op weg naar huis legde ik alles aan mijn moeder uit, zodat ze voor het slapengaan het hele verhaal snapte. Toen de film op dvd uitkwam, wilde ze hem graag nog een keer zien en toen was ze helemaal verkocht. Laten we het er maar op houden dat onze generatie dingen eerder snapt.

Vriendjelief was het meest lastig. Hij wilde er in eerste instantie niets van weten. Maar toen Harry Potter en de Steen der Wijzen als eerste op SBS6 werd uitgezonden, bleef hij toch lang kijken. En dat terwijl ik de zender niet eens had aangezet. De mededeling dat ik wilde slapen, werd genegeerd. Nee, meneer wilde nog even kijken (het was zo spannend). De vragen werden op mij afgevuurd: ‘Wie is Perkamentus, ‘Waarom is iedereen bang voor die tovenaar’ en ‘Wat zijn Dreuzels?’ Na een korte, bondige samenvatting van het hele verhaal, had mijn vriend binnen een week alle delen op dvd gezien. Anno 2007 heb ik mijn moeder zover gekregen de boeken te gaan lezen (ok, ze heeft tot nu toe nog maar één deel gelezen, maar alle beetjes helpen). Zelfs mijn schoonmoeder heeft alle delen al van mij geleend. En dat in één maand tijd.

Ja, ik ben een enorme fan. Ik heb zelfs het schaakbord (je weet wel, die ene die je kunt verzamelen) en wacht met smart op een Harry Potter pretpark (ja, die komt er). Het reserveringsbonnetje voor het Engelse en het Nederlandse deel is al ingevuld en al en de nieuwste Harry-film heb ik vorige week al mogen zien in de speciale persvoorstelling. Wat voelde ik me vereerd. Om half elf ’s ochtends met mijn slaapoogjes in de mooiste zaal van de Pathé bioscoop (IMAX= beter beeld en geluid) genieten van Harry Potter en de Orde van de Feniks. Voor even was ik het gelukkigste meisje ter wereld (even die pizzapunt waar ik twee uur lang met mijn mooie jurkje tegenaan heb gezeten bij weghalen…).

Zo zie je maar weer: iedereen kon en kan me dan nog wel uitlachen om mijn Harry Potter-fascinatie. Ik trek me er lekker niets van aan. Want zodra ik in het boek beging, gaat er een nieuwe wereld voor me open. Harry Potter, mijn held…

Ook een fan?

Liefs Elisah

P.s. Mijn recensie lezen? Klik hier. http://www.celebscene.nl/filmtv/recensies/2007/Juli/Recensie_Harry_Potter_en_de_Orde_van_de_Feniks