News

Toekomstmuziek

Door Annelot

Ik heb iets met muziek. Als ik de dopjes van mijn mp3-speler in mijn oren stop, m’n ogen sluit en de muziek door me heen laat dringen, heb ik het idee dat ik in een andere wereld ben. Ik beweeg me op het ritme, laat me helemaal gaan. Voel me vrij als een vogel. Dan heb ik het gevoel dat ik alles aankan, op een podium sta, midden in een musical, zingend, dansend en genietend. Een mooie wereld. Míjn wereld.

Soms wil ik dat. Dat ik in die wereld terecht kom, in musicals speel, beroemd ben. Genietend van het leven. Maar ik besef dat die wereld in het echt lang zo mooi niet is. En dan denk ik, moet ik hier wel mee door gaan? Kan ik niet beter stoppen en een andere hobby kiezen? Maar dat zal me nooit lukken. Theater opzij zetten? Theater is mijn leven. En dat pakt niemand mij af.

Ik zal bij het begin beginnen. Als klein meisje zong ik al heel veel en toen ik groter werd ging ik op dansles. Later kreeg ik ook les in zang, dans en toneel. Ik maakte muziek en ging graag naar musicals. Dat doe ik nu trouwens nog steeds! Duur is het zeker, maar liever een avond genieten van de doordringende muziek dan op wintersport gaan, vind ik. Ik ben veranderd, vroeger was ik altijd heel verlegen en durfde ik bijna niets. Dat kleine meisje wordt op het podium heel anders, daar laat ze haar kunsten zien om ze verder te kunnen ontwikkelen. Qua ervaring heb ik ook al wat meer meegemaakt, als je mij vijf jaar geleden tegen zou komen en me zou vergelijken met nu, zie je dat ik een enorme verandering heb doorgemaakt. Het is ongelofelijk hoeveel een mens in een paar jaar kan leren. Ik heb niet alleen lessen gevolgd, ook speelde ik mee in een musical van een theatergezelschap, heb ik meegedaan aan de schoolmusical en als ensemble één lied meegedanst in een show met een bekende Nederlander. Het zijn geweldige ervaringen, die ik nooit zou willen vergeten. Ik weet dat dit niet meer zal worden dan mijn hobby, maar deze ongelofelijke tijden die ik doormaak zijn te mooi om echt te kunnen geloven en als ik terug kijk op die momenten verschijnt er vanzelf een grote glimlach op mijn gezicht.

Ik wil dan ook eigenlijk alleen maar zeggen, dat iedereen wel een droom heeft. Iets waarvan je hoopt dat het ooit waarheid zou worden. Mijn motto is dan ook: Never give up on the things that make you smile.

Een bekende zin, maar daarom niet minder waar. Ik vind dat ook dat jullie allemaal je dromen achterna moeten gaan, als je daar gelukkiger van wordt, dus veel succes !

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved