News

Shoptherapie!

Het mag misschien tuttig, meisjesachtig of materialistisch klinken, maar shoptherapie wérkt. Want, geef toe, van winkelen wordt je blij. Of het nou om een gebroken hart, ruzie of schooldip gaat, zodra de eerste H&M’etjes in je tas zitten, ben je weer een stuk vrolijker.
Je zit vol energie en de ellende zit diep weggestopt achter een nieuwe skinny jeans, twee shirtjes en een rokje. Of toch niet?

Ik woon in een plaatsje vlakbij Leiden, waar je nog heel behoorlijk kunt shoppen. Máár: geen Zara, geen Bershka, geen Mango en geen H&M Divided. Gelukkig vind je die winkels drie euro en tien minuten verderop wel: als echte Leidse fashionista ga je gewoon met de trein naar Den Haag.
Dat was ook ons plan: mijn beste vriendin en ik hadden weer kleedgeld, en dus trokken we een dagje uit om naar Den Haag te gaan. Lekker alle schoolstress van de afgelopen weken weg-shoppen, op zoek naar de mooiste bikini’s, gaafste jurkjes en sexieste topjes. Eindelijk zomer! Het therapiegedeelte kon dus eigenlijk wel weggelaten worden, want waar word je blijer van dan vakantie?

Eenmaal in Den Haag aangekomen werden we nog vrolijker: een lekker zonnetje, ijsjes en overal sale! Wat wil een mens nog meer? Nadat we de Zara en de Bershka hadden geplunderd waren we nog vrolijker: allebei een nieuwe outfit en nóg geld over!
En wat doe je als je halverwege een shopsessie bent? Juist: een pitstop houden. We zaten lekker met een pizzabroodje in onze hand op een bankje, toen ik merkte dat ik eigenlijk heel moe was. Vreemd, want de avond ervoor was ik keurig om tien uur naar bed gegaan. Normaal ben ik niet eens zo moe na een hele dag winkelen!

Toch zijn we daarna weer verder gegaan. Zo snel is een shopaholic niet uit het veld geslagen! Maar na een uur ging het echt niet meer, ik was misselijk en had hoofdpijn. Er was duidelijk meer aan de hand dan alleen wat slaperigheid. Zelfs tien minuten in de Mango konden me niet genezen, dus pakten we maar de trein terug.

Eenmaal thuis in mijn bedje dacht ik nog eens na over die hele shoptheorie. Wat nou therapie, toen ik van huis ging was ik nog kerngezond! Het zou toch andersom moeten zijn? Of was ik gewoon dom door te denken dat winkelen ook hielp tegen hoofdpijn? Dat zou raar zijn, want een vriendin van me had toch echt een keer verteld dat ze haar hoofdpijn had ‘weggeshopt’.

Of zou het misschien zo kunnen zijn dat ik te veel had geshopt? Dat ik zoveel mooie spullen zag dat mijn hersenen op volle toeren gingen werken, waardoor ik ontzettend moe werd? Of dat al het geslenter door de stad me zo moe maakte, dat ik barstende hoofdpijn kreeg?
Het antwoord kwam toen mijn moeder even later mijn kamer binnen kwam. Niks oververmoeidheid; ik had veertig graden koorts en griep!

Tja, dan is het geen kwestie van therapie meer, want geen enkel kledingstuk, hoe duur of exclusief ook, kan ziekte genezen. Dus laat die twijfels over shoptherapie maar zitten, want, wat wij girls allang weten: shoppen is gewoon goed voor je!

Door Anne 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved