Vakantieliefde

News door Redactie

En daar zit je dan. Starend in de auto. Elke minuut, elke seconde dat je wacht ben je verder van hem vandaan. Je kan elk moment in huilen uitbarsten en je denkt aan niets anders. Het liefst wil je gillen dat jullie moeten omdraaien en terug rijden. Zoiets heet nou vakantieliefde.
Mijn moeder blijft herhalen dat elk meisje dat een keer in haar leven meemaakt. Dat het bij het leven hoort. Dat ik hem zo weer vergeten ben. Maar dat stilt niet de tranen en de pijn. Ik weet niet hoe ik me voel op het moment. Ik wil gillen, huilen, lachen.

En ik was het eigenlijk niet eens van plan, een vakantieliefde krijgen. Sommige meiden gaan op vakantie met de instelling van ‘we gaan hunks scoren’. Maar dat had ik dus totaal niet voor ogen. Ik wilde gewoon twee weken lui in een stoel in Frankrijk ijsjes eten en lezen…

Maar toen kwam ik hem tegen… en was ik op slag verliefd. Hij is zeg maar het type jongen dat ik me voorstelde als ‘de ware’. De jongen waarover je droomt maar nooit echt een scherp beeld van hebt. De jongen waar je je hele leven op wacht en hem dan waarschijnlijk nog niet vind. En daar stond -ie dus. Volkomen onverwachts.

En misschien beleefde ik die twee weken wel de leukste tijd van m’n leven. Ik dacht dat hij onbereikbaar was. Zeg nou zelf: een oudere Franse jongen die in het restaurant werkt. Die ziet mij nooit staan. Maar wonder boven wonder werden we vrienden en heb ik de vakantie beleefd in een soort van roes. Hij kon ook nog eens goed Engels, beter en sneller dan ik. Als hij tegen me praatte keek ik hem met open mond aan en vroeg ik me alleen maar af of hij nou echt tegen mij praatte of dat het allemaal een droom was.

Maar als je het leuk hebt, gaat de tijd snel. Voor ik het wist waren de twee weken alweer voorbij. Volgens mij heb ik bij elkaar meer gelachen en me meer gelukkig gevoeld dan in een heel jaar thuis! Maar toen moesten we naar huis en kon ik hem niet vinden. Spoorloos verdwenen. De volgende ochtend ook niet. Die avond zat ik alweer thuis op mijn kamertje. Het liefst had ik alles aan duigen gegooid wat binnen handbereik was. Ik had niks van hem. Geen nummer, MSN of adres. Op dat moment voelde ik mezelf het zieligste meisje van de wereld.

En waar zijn vakantieliefdes nou eigenlijk goed voor? Met een beetje geluk zijn ze Nederlands. En dan nog, Nederland is groot. Waarschijnlijk zie je hem nooit meer terug. Ook al zegt iedereen dat je hem zo weer vergeten bent, dat vóélt niet zo en je denkt dat je leven verpest is. Vakantieliefdes zijn nutteloos, en alleen maar verzonnen om mensen pijn te doen. Op vakantie hoor je uit te rusten, maar mijn hart draaide overuren.

Maar… toch moet je vakantieliefde meegemaakt hebben. Het is een onderdeel van het leven. Dus nu ben ik eigenlijk een ervaring rijker. Maar ik weet zeker, later trouwen we en krijgen we kinderen. Want hij is de ware voor mij. (De volgende vakantieliefde ook. En die van het jaar daarna ook natuurlijk...) 

Door Myrtle