Little spender

News door Redactie

Spaans, economie, Nederlands... Enkele vakken die ik op mijn lesroosterpagina zit te pennen in mijn agenda over enkele dagen. Oh god, daar gaat mijn zomervakantie, het valt in duigen. Zeg maar vaarwel, Simone, tegen de zomervakantie. Ik vind dat je dit niet echt een zomervakantie kon noemen.

Nou ja, deze laatste dagen kúnt noemen. Waar is de zon? En als hij er is, is hij er maar voor even. Dan zit je net lekker buiten te chillen met een magazine of met je oogjes dicht te genieten van de zon met een glaasje ijskoude ice-tea in je hand, wordt het opeens een stuk donkerder omdat de wolken voor de zon gaan. En niet een paar kleine wolkjes, nee nee, een enorme dikke grijze wolk. Je baalt als een stekker en brengt alle spullen die je van binnen hebt meegenomen naar buiten, terug naar binnen. En daar sta je dan voor het raam, te staren naar de grote druppels die vallen op de donker geworden stoeptegels. Je kijkt naar de boeken die nog in de Iddink-doos zitten. Ongekaft. Dus dát noemen ze het moment dat je je boeken moet kaften...

Na mijn boeken netjes gekaft te hebben, ben ik die avond maar even naar de koopavond in mijn dorp geweest, die elke vrijdag is. Mijn moeder wilde een tijdschrift halen en ik ging maar eventjes mee. Kon ik ook nog even een tijdschrift halen, want wat wil je, als je je verveelt? Precies, gewoon eventjes naar de koopavond in het dorp. Maar als ik in het dorp ben, zonder enig doel, wil ik toch nog eventjes overal langs (als ik een doel heb in het dorp, bijvoorbeeld een cadeau kopen, wil ik soms ook nog overal heen, daar niet van). Dus nadat ik in de Bruna was, wilde ik gewoon nog eventjes naar de Kruidvat (onsuccesvol, niets gekocht, maar dat hoort, als je alleen maar gaat kijken). En nog eventjes langs het reisbureau, voor een eventueel reisje dat mijn gezin wilt boeken in de kerstvakantie (het was te druk dus mijn broer zou reisboeken van de ANWB meenemen), en toch nog eventjes naar de Etos. Ik kwam voor een lekkere douchegel voor mezelf, want mijn lekkere van Tommy Hilfiger is bijna op. Maar nee hoor, Simone ziet weer allerlei dingetjes en komt uiteindelijk met 2 bodybutters van Etos, oogschaduw en toch nog wel douchegel terug.

Vandaag, zaterdag 18 augustus, was het ook weer raak. Ik ging even naar de stad voor een trainingsbroek voor dansen. Ik ging weer met mijn moeder. Ik wíst wel waar ik een goede kon halen, maar ik wist niet meer of de winkel ze nog hadden. Qua de trainingsbroek was ik erg kieskeurig, ik wilde persé die ene van de winkel die ik in mijn gedachten had. Na de hele stad in geweest te zijn (lees: ik heb nog een zwart met witte letters Björn Borg lang T-shirt gekocht, én een roze klassieke sjaal van H&M, én 3 paar Burlington-nepperds sokken) had ik toch nog mijn trainingsbroekje en na nét de bus gemist te hebben en een langsfietsend klasgenootje gezien te hebben, was ik weer thuis.

Het is zo heerlijk om geld uit te geven, maar ik wees eerlijk… ik moet toch nog maar wat minderen!

Door Simone