De vele gedachten van een vijftienjarig meisje

News door Redactie

Het regent, het hagelt, het stormt en de zon schijnt niet: het is zomer. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het niet echt een kloppende zin. Oh nee wacht, het klopt wél.. Het probleem is alleen dat als ik aan het woordje ‘zomer’ denk, ik beelden van bikini’s en luxe resorts in Turkije voor me zie.

En ja, die beelden zijn ook ongeveer in werkelijkheid gebracht, maar back in Holland sloeg het weer én mijn stemming om toen ik zag wat voor soort zomer we in Nederland ook alweer gewend zijn: nepzomers! En wat ik ook wel weet (doordat het me zo vaak gezegd is), is dat we ‘de zomer in april al gehad hebben’. Yeah right, maar kon ik toen ik mijn nieuwe bikini bij het zwembad liggen om bruin te bakken en de koude winter van me af te spoelen? I don’t think so, want wat ik je met enige zekerheid kan vertellen is dat het bruin dat op mij gekomen is in april, uit een potje komt.

at ik verder ook met enige zekerheid weet, is dat ik na mijn middelbare school definitely een jaar high school ga volgen in een of ander warm land. Zuid-Afrika, Spanje, Frankrijk.. Misschien wel New York! Al is dat ook niet echt het warmste oord dat ik kan bedenken (maar wél het allerbeste shop-oord dat ik kan bedenken!).
Over shoppen gesproken; dat is natuurlijk ook een dikke must voor als je een jaar naar een ander land gaat. Kan je in, bijvoorbeeld, Zuid-Afrika wel goed winkelen?
En by the way, zelfs áls je er niet goed kan winkelen, dan heb ik in ieder geval een perfécte smoes om hier in Groningen twee dagen achter elkaar in de stad te mogen zijn en mijn geld over de balk te smijten. Maar wacht even: welk geld?
Want voor zover ik weet krijg ik alleen maar wat zakgeld en kleedgeld. Een baantje is mij namelijk niet echt op het lijf geschreven.. En voor de vooroordelen beginnen: ja, ik heb al eens een baantje gehad; een krantenwijk. En dat is meteen nog iets dat ik met zekerheid weet: ik doe het nóóit weer! Je werkt je meerdere uren de longen uit je lijf, en voor wat? 8 euro per week. Wat wel zo is, is dat ik het nogal makkelijk had met mijn 5 grote flats (hup, hup en húp, dat waren alle tijdschriften), maar dat fietsen met die grote fietstassen was me toch een nachtmerrie. Echt waar, zo grappig als de omstanders het vonden, vond ik het niet toen ik met fietstassen en al in de sneeuw uitgleed. Wat was ik blij toen het bedrijf ermee stopte en die ge-wel-dige TNT Post het van me overnam! Niet dat ik zonder de TNT-mensen nog ermee door was gegaan hoor, maar gewoon voor het idee..

Hum, ja.. Ik zie dat ik een beetje van onderwerp veranderd ben naarmate het schrijven, maar weer (een beetje?) terugkomend op het allereerste onderwerp.. Nog vóórdat de, voor mij,  ‘echte zomer’ begonnen is, komt de herfst er alweer aan en ach, nu we toch bezig zijn met minder leuke dingen, laat de school ook maar weer komen!
Veel meiden zijn er al weer mee bezig: huiswerk, proefwerken, so’s en al die andere dingen die nou eenmaal moeten in je tienerjaren. Ik ben woensdag aan de beurt (na eerst nog boeken gekaft en rooster opgehaald te hebben). Ja dames, het luieren is voorbij; wérken moeten we!

Oké, misschien ben ik een beetje aan het overdrijven, zo erg is het nou ook weer niet.
Ik moet toegeven dat al die oude afleveringen van Friends terugkijken en de hele dag chillen (en soms een héél klein beetje vervelen) ook niet alles is.. Vooral niet als al je lieve vriendinnetjes op vakantie zijn! Want dat is het grote voordeel van school: je vriendinnen om je heen (en daarbij leer je ook nog eens wat)!

Door Stanzi