Bad guys

News door Redactie

Schoolfeest. Ik heb het klaargespeeld straalbezopen en te laat aan te komen. We zaten nog zo gezellig in dat restaurantje en ik heb het verdriet om mijn pas overleden oma weggedronken. Hij was zo lief de hele avond, kwam naast me zitten, sloeg z’n arm om me heen en vroeg hoe de crematie geweest was. Voerde me stukjes van zijn kebab….

We zijn al een tijdje goede vrienden en het is nog niet zo lang uit met z’n vriendin. Aan het begin van het jaar, toen ik hem pas net kende, was hij verliefd op me en zat onbeschaamd achter me aan. Op de eerste date maakte spaghetti met zalm voor me en nodigde zelfs mijn twee beste vrienden uit bij het diner bij kaarslicht (Ben & Jerry natuurlijk, en ik mocht bijna alles opeten!). Voor mijn verjaardag gaf hij me dure wanten, met fleece van binnen en perfect om sneeuwballen mee te maken. Ah wat lief, inderdaad. Maar wat deed ik? Afstandelijk, ontwijkend, ik wees hem af. Heel dom. En nu (enigszins jaloers gemaakt door het feit dat hij een vriendinnetje kreeg) vind ik hem dus wel leuk, en hij mij ook.

Op het schoolfeest zwalk ik naar mijn beste vriendin toe en walm met mijn naar alcohol geurende adem in haar oor: “met wie zal ik gaan? Met hem (wijzend op net besproken jongen), of met hem (oud grapje van ons)?” Ik ben nu nog onwetend over wat er in werkelijkheid zal gebeuren. Ik ga los op het schoolfeest, ik heb echt lol. Wild dans ik, met alles en iedereen. De beste vriend van het object van mijn affectie komt naar me toe: “wat hoor ik nou? Jij en hij?” Ik doe alsof ik van niets weet maar kan een schuldbewust glimlachje niet onderdrukken. Dan volgt het moment dat het verloop van de avond bepaald heeft: ik zie een jongen, Leon, en zeg hem gedag.

Wie is Leon en waarom is deze jongen fout:

- Hij heeft een vriendin, en die vriendin is weer een vriendin van mij. Dit hebben we trouwens aan hem te danken; hij en ik gingen even met elkaar voordat hij wat met haar kreeg. Genoeg gespreksstof lijkt me.
- Hij is een van de beste vrienden van bovengenoemde jongen.
- Hij is wild aantrekkelijk.

Ik zeg hem gedag, en opeens zijn we aan het dansen. Ik leer hem jumpstyle en salsa. Hij gelooft dat ik voor een vierde deel Spaanse ben. Hij zoent mijn onderlip. Ik hoor gekrijs: “neeee!” Ik kijk op en zie een vriendin wild op en neer springen en met haar armen zwaaien. Opeens dringt het tot me door wat we bijna deden. “Wat the f*ck zijn we aan het doen?” gil ik hem verontwaardigd toe. “Je hebt wat met Floor!”

We gaan ergens praten waar het stil is. Hij vertelt dat ze hem verwaarloost en hij zich daardoor onzeker voelt. Ik zeg dat als hij verliefd op haar is, hij dat niet moet verpesten door met mij te gaan. De verliefdheid wordt steeds minder volgens hem. “Het is wel heel verleidelijk om nu gewoon ergens stiekem met jou te zoenen.” Komt hij weer met z’n sexy onderlip-kus-methode. Weer dezelfde vriendin: “neeeee!” Ze trekt ons uit elkaar, waarbij een soort zuigend geluid te horen is. Zij neemt mij mee en hij wordt meegenomen door een vriend.

Snappen jullie iets van dit fenomeen? Waarom verpest ik elke kans op een relatie met lieve, leuke jongen die mij helemaal geweldig vindt en er altijd voor mij is, voor één kusje van de bad guy, die mij wil zoenen om aandacht te trekken van zijn vriendin. Ik weet dat hij me niet zal bellen. Ik weet dat het bij het volgende feest hetzelfde zal gaan. Waarom is hij nou zo spannend? Omdat het verboden is, zijn vriendin daar rondloopt en we dus betrapt kunnen worden. Omdat zijn lachje zo onweerstaanbaar is. Volgende week een afscheidsfeestje waar beiden heren aanwezig zullen zijn. Ik ben benieuwd wat voor drama er nu weer volgt… iemand adviezen?

Door Marthe