Tel tot 30.478.907 in het vervolg

News door Redactie

Welk raar schepsel heeft een kop koffie op de knoppen die het beoordelingsvermogen en het verstand regelen laten vallen? Als jij diegene bent meld je dan nu bij mij en maak kans op een pak slaag met mijn cupcake-ketting op je hoofd. Hoe kón je? De hele mens is ontregeld! Niet dat de mens daarvoor zo goed functioneerde… maar dat is een bijzaak.

Iedereen vind het o zo makkelijk om iemand anders een trut, een slet of een hoer te noemen. Ik geef toe: het voelt soms zo lekker omdat ene meisje uit te schelden voor slet. Ze was het overigens ook vond ik. Ze moet haar tong niet laten rondslingeren in de mond van de jongen die ik wel zag zitten. Heeft haar moeder haar nooit geleerd om op haar 'eigen'dommen te passen?

Anyway, ik zit dus zelf ook fout, zo af en toe. De alternatieven noemen de anderen modetrutjes en andersom. Waarom? Omdat ze niet beter weten dan jezelf te verdedigen door anderen naar beneden te halen. Voelt iedereen zichzelf nu beter omdat ze anderen naar beneden hebben gehaald? Hier komt jullie ik-ben-proud-op-mijn-beoordelings-fout-moment.(Ook mijn moment overigens.)

Ik voel me nu na mijn momentje best slecht. Ik las laatst hier op het forum ook iets over 'Hebben jullie ook zo'n groepje trutten op school?' of iets in die richting. Wie ben JIJ om haar een trut te noemen? Achterlijke misbakselen van een mensen! Oeps… nu doe ik het zelf weer. Je kent die meisjes vast niet heel erg goed. Jij kunt onmogelijk weten wat ze elke seconde van hun leven moeten doormaken. Wat ze hebben gevormd tot wat ze zijn. Meestal baseren we onze beoordelingen op eenmalige acties. "Ze leende mijn pumps die ik nieuw had en de dag erna waren ze echt vies en kapot. Ze is zo'n dom persoon!" Verdient niet iedereen een tweede kans?

Als kleuter gaat het veel makkelijker om fouten qua beoordelingsvermogen. De ene kleine schattige kleuter zegt; "Jouw moeder maakt lelijke vlechtjes en staartjes in jouw haar" De andere kleuter geeft later die kleine schattige kleuter een net iets te harde duw op de schommel. Boem. Even huilen en later spelen ze weer gewoon verder in het zand.  Niet de meest perfecte oplossing, dat geef ik toe. Ik wil jullie niet allemaal gaan aanzetten tot schommelgeweld.

Op onze leeftijd gaat het anders. Dagelijks voorbeeld; "Slet", "hoer", "hou jij je mond even dicht of zo." Vervolgens gaan ze iedereen tegen de ander opzetten. Volop roddelen, soms zelfs lelijke krassen op andermans gezicht en armen aanbrengen met perfect gemanicuurde nagels. Geloof me, daar kan later geen crème meer tegenop om de schade te herstellen. Het verschil is dus dat we niet goed kunnen beoordelen. Eerst niet op karakter en uiterlijk en later begaan we de fout door het allemaal op te blazen tot de grootte van het ego van Brad Pitt. Kinderen gaan dood in Afrika omdat ze geen voedsel hebben, terwijl jij het liefst voedsel smeert in het geblondeerde haar met uitgroei van je tegenstander.

Wat doen we in het vervolg? Aan lieve cupcakes met lipgloss erin denken. En heel ouderwets tot tien te tellen. Al tel je voor mijn part tot 30.478.907, zolang je maar eerst even nadenkt. Je hebt simpelweg het recht niet om de ander in 1 seconde te beoordelen en het daarna ook nog eens naar hem/haar/onzijdig persoon toe te blèren in het openbaar. (Nee ook niet in een gemeen sms'je zonder afzender, wel slim bedacht overigens…) Doe allemaal eens lief mensen!

"Do not call me a bitch or I will tell your mother that you're pregnant. Mwoehaha"

Door Liselita