Mr. Perfect

News door Redactie

‘En daarom studeer ik dus geneeskunde’ zegt hij, terwijl hij gulzig aan een sigaret zuigt. Ik kijk meneer de corpsbal a.k.a wereldverbeteraar eens diep in zijn ogen aan om te constateren dat ik er geen zak van geloof.

Het komt je geloofwaardigheid ook niet ten goede als je beweert dat de volkgezondheid jouw nummer één prioriteit wordt als je bent afgestudeerd, maar vervolgens wel staat te roken als een malle. Dan ben je óf heel dom óf je lult ontzettend uit je nek. Ik gok op het laatste.

Het zal wel komen doordat ik op de vraag ‘op wat voor mannen val jij eigenlijk?’ een soort betoog heb gehouden over het feit dat ik een man zoek die slim is, iets te vertellen heeft en een doel voor ogen heeft in de toekomst.
Ik verontschuldig mezelf dat ik ontzettend nodig naar de wc moet en sleur mijn vriendin waarmee ik op stap ben mee naar buiten.
‘Dit was geen succes,’ beweert ze me te overtuigen. ‘Alleen maar van die kerels die zichzelf zo geweldig vinden. Wat heb je daar nu aan? Bewijzen kunnen ze het nooit en verder drinken ze alleen maar bier en eten ze shoarma.’

Ik ben het ontzettend met haar eens. Waarom zijn er op donderdagavond nou nooit eens jongens te vinden die echt wat te vertellen hebben? Die je subtiel proberen te versieren in plaats van een glas alcohol over je truitje heen gooien, en dat vervolgens zo vreselijk zielig vinden dat ze het zelf wel even willen schoonwrijven.

En met foute openingszinnen heb ik het ook wel een beetje gehad. ‘Mag ik je foto, dan weet Sinterklaas precies wat ik wil hebben!’ of: ‘ik voel me niet zo goed, kun jij me naar je huis brengen?’. Het is zo simpel, zo bedacht, en toch trap ik er keer op keer weer in. Een beetje aandacht doet een mens goed en voor je het weet heeft hij je in de pocket. Allemaal best leuk voor een avondje, maar daarna houd het op. Dan is het niet meer nieuw en is de spanning eraf.

Vandaag heb ik me voorgenomen dat helemaal anders te doen. Ik ga samen met mijn vriendin op zoek naar Mr. Perfect. Vanaf nu is het afgelopen met de simpele flauwe boeren. Wij gaan voor klasse! Alleen zit er nog niet echt schot in de zaak.

Misschien is het ook niet zo slim om te zoeken in de kroegen een studentenstad, maar moet je gaan voor cocktailbars in New York. Daar lopen verscheidene Mr. Perfect’s rond mag ik concluderen uit mijn verslaving voor Sex and the City. Alleen is dat dan weer niet precies de leeftijdscategorie.

‘Daar op de hoek van de straat is laatst een nieuwe salsabar geopend. Misschien moeten we daar is gaan kijken’ zegt mijn vriendin. Dat lijkt me nou eens een goed idee. Die salsadansers zijn toch altijd zo romantisch en vol passie?
Terwijl we al lopende fantaseren over alle pluspunten van mannen in een salsabar, worden we abrupt verstoord door twee lallende jongens. ‘Hey chickies, komen jullie nog deze kant op of hoe zit dat?’. Mijn vriendin probeert me mee te sleuren, weg van hen. Maar ik kan geen stap meer verzetten. Die rechter jongen, die is echt goddelijk! Terwijl ik naar mijn lusobject blijf staren, komt hij op me aflopen. ‘Wauw,’ fluistert hij, ‘had ik nu maar mijn zwemdiploma gehaald want ik verdrink in je zeeblauwe ogen’.

Ik kan alleen maar zenuwachtig glimlachen. Nog één keertje dan… daarna is het echt afgelopen.

Door Lauren