Hét groepje meiden

News door Redactie

Je hebt ze vast wel in jouw klas zitten: populaire meisjes die echt alles hebben. Ze zijn knap, ze zijn grappig, ze zijn niet té slim, maar ook weer niet té dom, ze zijn goed in Frans, ze hebben de nieuwste kleding aan, ze hebben het knapste vriendje van de hele school. En dat zijn dan nog maar een paar voorbeelden.

Er is alleen een probleempje: ze mogen jou niet. Je weet niet wat je precies hebt gedaan en wat de exacte reden is dat ze je niet mogen. Vanaf de eerste schooldag staat er gewoon in grote bolle hoofdletters op je voorhoofd “jij hoort niet bij ons”, en dat is reden genoeg voor hen om de rest van jouw schooljaar zuur te maken.

En jij hebt natuurlijk weer de pech om bij ‘hét’ groepje meiden ingedeeld te worden voor het komende schooljaar. Natuurlijk weten ze al een beetje wie je bent en je voelt die grote letters op je voorhoofd al branden, alsof er grote schijnwerpers op staan, voordat je ook maar een voet in het klaslokaal hebt gezet. Als dan ook nog blijkt dat die ene veel te leuke jongen óók bij jou in de klas zit krijg je het toch wel een beetje benauwd. Je kunt natuurlijk niet afgaan in zijn bijzijn. Ook al vinden jongens rode wangen soms wel schattig, een rood hoofd is natuurlijk niet zo sexy.

Dus je begint plannen te bedenken, films te kijken, boeken te lezen. Hoe kom je dit schooljaar door? Is het je wel eens opgevallen dat er in de meeste typische meidenfilms altijd een bepaald groepje meiden is die cheerleader zijn en de leukste vriendjes hebben? Het gaat er soms echt op lijken alsof elk meisje alles heeft wat jij nou nét even iets anders, of helemaal niet hebt.

Maar weet je, het is eigenlijk best makkelijk om te zorgen dat je geen last hebt van zulke meiden. Het enige wat je hoeft te doen is een eigen ‘VIP clubje’ ontwerpen van mensen die jou tenminste wel mogen. Je gaat naar een kapper en laat een trendy rechte pony knippen zodat de woorden op je voorhoofd zo goed als onzichtbaar zijn (inclusief puistjes). Het enige verschil is dat je tegen iedereen aardig doet en niet alleen tegen de gene die er trendy genoeg uit zien. Laat dat ene meisje, dat normaal altijd alleen zit, eens bij jullie aan tafel zitten tijdens de pauze. Je zult zien dat ze eigenlijk hartstikke aardig is. Geef die slimme jongen met de bijnaam ‘studiebol’ eens een complimentje over zijn wiskundeknobbel. Misschien bied hij je wel aan om je te helpen met je huiswerk. Je zult zien dat je na een paar weken helemaal geen last meer hebt van dat ene groepje meiden. En dat betekent maar een ding: er schuilt in ons allemaal een echt ‘populair meisje’.

Door: Anoniem