Barbiedoll invasion?

News door Redactie

Ik vraag me wel eens af waarom er zo ontzettend veel meisjes zijn, die zichzelf willen veranderen. De ene wil een andere neus, en de ander een borstvergroting. Meisjes waar helemaal niks mis mee is, die van nature bloedmooi zijn, willen nu ineens allemaal iets veranderen.

Okee, niet alle meisjes willen iets veranderen, maar er zijn er gewoon te veel die dat wel willen. Er zijn te veel meiden die plastische chirurgie laten doen omdat ze denken dat ze dan mooier zijn. Vaak worden de meiden er niet eens echt mooier van. Hoe je er van nature uitziet is meestal sowieso al mooier, alleen zien ze het zelf niet.

Tegenwoordig is het moeilijk om iemand te vinden die honderd procent tevreden is met zijn of haar uiterlijk. Maar het is toch niet meer normaal dat we dan meteen grijpen naar de optie “plastische chirurgie”?

Er lopen meiden rond die voor hun zestiende verjaardag vragen om een nosejob, en meiden die vanaf hun 14 al gaan sparen voor een borstvergroting. Als het zo doorgaat, is er in 2050 bijna niemand meer te vinden die niets aan zijn of haar lichaam heeft laten veranderen. Dan lopen we er allemaal bij met een neppe cup DD en een gezicht vol botox. Maar zeg eens even eerlijk, is dat nou serieus zo mooi?

Ik liep laatst gewoon op mijn gemak door de stad, op weg naar de H&M. en toen ik om me heen keek, zag ik een meisje staan met een te strakke broek, (je weet wel, iemand die een gewone mooie maat 38 is, maar ervan overtuigd is dat ze in een 34 past.) een te kort truitje, en heel fout geblondeerd haar, en – jawel – een borstvergroting. Ik vraag me echt af of er iemand is die dat mooi vind. Waarom willen zoveel meiden zichzelf veranderen? Waarom wil bijna ieder meisje een cup C? Er is natuurlijk niks mis met dingen willen, en meiden die een cup C van nature hebben, hebben dat dan natuurlijk mooi meegenomen. Maar waarom kan een meisje dat gewoon al mooi is, met mooie vormen, dat niet gewoon accepteren? Als je een maatje 40 hebt, dan draag gewoon een maatje 40. Er is helemaal niets mis mee, en is net zo mooi als een maatje 36.

En het gaat uiteindelijk niet om de maat die je hebt, maar om de uitstraling die je hebt. Een meisje met maat 36 kan heel mooi zijn, maar zonder uitstraling is het alsnog niks, en een meisje met een maat 40 en een geweldige uitstraling, vinden mensen geweldig. Jongens kijken echt niet alleen om naar een dun meisje. Integendeel zelfs, heel veel jongens zeggen dat ze veel liever een meisje hebben met een mooi, vol figuur. Maar ondanks dat, willen meisjes nog steeds altijd afvallen. En als ze niet willen afvallen, gaan ze wel zoeken naar iets dat ze willen verbeteren, terwijl dat helemaal niet nodig is.

Mooi zijn is helemaal niet een maatje 36. Mooi zijn is uitstraling hebben, en zelfvertrouwen.

Door Roos. A