Romantisch in Parijs

News door Redactie

Parijs wordt beschouwd als een van de meest romantische plaatsen op de wereld, en dat is ook zo. De boulevards, lampjes en wereldbekende monumenten maken Parijs onvergetelijk en om verliefd op te worden. Dat is mij ook overkomen, na mijn eerste bezoek aan deze prachtige stad. Mijn hart ging sneller kloppen, benen begonnen te trillen en ik was sprakeloos. Maar het meest romantische overkwam me later…

Ongeveer vier jaar geleden kreeg ik contact met een zekere T. uit een land “far far away”. Wij gingen steeds vaker elkaar e-mailen en chatten, waardoor onze gevoelens voor elkaar steeds sterker werden. Na een lange periode werd het duidelijk, maar de afstand hield ons gescheiden en er was geen grammetje hoop om elkaar binnen enkele jaren te ontmoeten. Hij vertelde me op een dag, dat hij nog verder zal verhuizen voor zijn studie, namelijk naar Australië. Op dat moment leek de wereld ingestort te zijn, maar de tijd heeft het kunnen helen.

Na veel tranen en emotionele breakdowns sprak ik hem weer, hopend op goed nieuws. En inderdaad kreeg ik het. “Ik ben in Parijs, bezoek me!” waren zijn eerste woorden. Ik was overvol van emoties en gedachtes. In dat jaar is het mij helaas niet gelukt, maar alsnog werd ik verrast. Op mijn 19de verjaardag heb ik hem op het station opgehaald, en naar huis gebracht. Mijn ouders werden ook helemaal verkocht, en opeens was het een “One big happy family”. Maar niets krijg je zomaar, en ook deze jonge man vertrok al snel naar zijn woonplaats. Eerste paar weken waren het moeilijkst, waarna het steeds beter ging. Ik kreeg mijn gevoelens en emoties weer onder controle, en kon verder gaan met de dingen hier in Nederland.

Maar nog geen jaar later besloot ik zelf naar Parijs te vertrekken en hem weer te zien. Zoals verwacht was het overweldigend, samen hand in hand over de boulevards lopen, knuffelend op een bankje aan de Seine zitten en tot diep in de nacht in het park bij de Eiffeltoren blijven, kijkend naar de fascinerende lasershow. Maar ook nu komt een eind aan het sprookje en moet ik mijn bus instappen en naar ons kikkerlandje te vertrekken. Fantastische memoires over Parijs, daar kan ik urenlang over praten. De gevoelens die Parijs in me opwekt zijn niet te beschrijven, maar de vraag die opeens in me opkwam is: Ben ik verliefd op T. of ben ik verliefd op Parijs? Antwoord was al snel te vinden, toen mijn grote liefde naar Engeland besloot te verhuizen. Ik voelde een leegte, ik voelde dat Parijs niets meer betekende, en de momenten in de stad zijn langzamerhand uitgewist. Er is niets meer om naar toe te gaan, niemand meer.

Hierbij wil ik concluderen dat niet de stad, niet de lampjes en monumenten, oude boulevards, lasershows bij de Eiffeltoren of een wandeling door Jardin des Tuilerie de momenten romantisch maakt, maar diegene die op de momenten bij je is. De omgeving is alleen een scene voor de actie, dat voegt iets toe aan de herinneringen, geeft je een soort achtergrond waarop je leven op dat moment afspeelt. Romantiek kan in elk hoekje van de wereld opgezocht worden, als je bij je liefste bent. Maar Parijs blijft toch mijn favoriet.

Door Maria A