Wonderwoman

News door Redactie

‘Are we meant to be sheep in a heard?’ Nee toch? Daarmee ben ik het eens hoor, LEAF (een band die een hit scoorde met de song ‘Wonderwoman’), maar ’t is wel een beetje moeilijk om zomaar weg te vliegen uit de dagelijkse sleur.
Dat is in ieder geval mijn idee, aangezien dat mij nog niet echt gelukt is, tot nu toe. Maar er moet toch wel een andere manier, een andere mogelijkheid zijn om te kunnen ontsnappen aan het saaie leventje van alledag?

Ach, kom op. Iedereen moet toch toegeven dat hij of zij af en toe wel wat extra sensatie of spanning kan gebruiken? Dan worden zaken, die eigenlijk niet kunnen of mogen, altijd wel wat aantrekkelijker. Bij mij wel hoor. Het is niet dat ik opeens een enorm grote drang voel om een bank te beroven of zoiets, nee. Dat komt niet eens in me op. Maar bijvoorbeeld een of andere gekke actie ondernemen. Denk: dansen op straat, overdag, met een publiek dat niet helemaal begrijpt wat je nou eigenlijk aan het doen ben. Keihard zingend naar huis fietsen (liedjes als ‘krijg toch allemaal de klere’ zijn dan erg leuk, moet ik zeggen), en de mensen die je aanstaren dan net te lang lachend in de ogen kijken. Dit alles wel vergezeld door een vriend of vriendin die net zo hard mee doet, want, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, nietwaar?

Misschien zijn er mensen die altijd vrolijk zijn, alles hebben wat ze maar willen en dus enkel ups, en geen downs hebben. Niet natuurlijk. Lijkt mij tenminste. Niet dat we daar niet allemaal naar streven, wie wil zich nou niet ‘never shitty’ voelen? Maar ik denk dat iedereen wel lol kan hebben, en dat is nodig om je net dat beetje beter te voelen. Dat je, positiever denkend, werkelijk gelooft dat die enorme stapel (huis)werk heus wel meevalt en dat je nog iets leuks kan doen daarna. En als je dan een paar uur later erachter komt dat er helemaal geen sprake is van nog iets leuks doen, kun je je nog steeds voldaan voelen over het feit dat je al je werk al af hebt.

Wat misschien ook wel valt te proberen: Kleine dingen die normaal lijken als bijzonder te zien. Niet dat ik me daaraan houd, ik ben er in het algemeen niet zo goed in. Maar ik word wel weer vrolijk van muziek, bepaalde liedjes, en ik denk dat meer mensen dat hebben. Ik hoop in elk geval wel dat de wat droevigere personen onder ons ook vreugdevolle momentjes beleven. Want dat kan, geloof me! Ik zelf bekijk nou ook niet altijd alles van de zonnige kant, maar ik heb, geloof ik, voldoende lol om m’n (reusachtige) stapel huiswerk vol goede moed te lijf te gaan. (En andere, belangrijker en moeilijker zaken ook).

Dus ook al denk ik absoluut wel eens ‘Woah oh oh oh oh oh oh oh, why’s my life so boring?’, net als de rest van de wereldbevolking, denk ik (behalve parachutisten of filmsterren, die pas net ontdekt zijn en waanzinnig veel succes hebben, met een prachtjeugd enzovoort enzovoort), er valt altijd wel wat aan je ‘mood’ te doen. En je weet wat ze zeggen, lachen is gezond. Zowel voor je lichaam als voor je humeur. Dus ik zeg: lachen maar, wereld, gewoon voor de lol die de dagelijkse sleur doorbreekt.

Door Lenneke