News

Zelfbeeld

Steeds vaker vroeg ik het me af: zie ik er wel goed uit? Voldoe ik wel aan mijn ideale zelfbeeld? Ja, ik weet dat het raar klinkt, maar af en toe dacht ik dit wel eens. Soms leek het net alsof mijn hoofd wel een draaitol was, ik werd er gek van. Altijd hetzelfde: make-up? Ik moet écht indruk op Mister Hot maken, anders word het nóóit wat! En dat haar? Nee, dat kan echt niet, ik pas anders echt niet bij hem! Dringend, ik moet snel nieuwe dingetjes aanschaffen…! Dus besloot ik dan om elke keer weer wat geld te pakken en naar de dichtstbijzijnde winkel te rennen, die make-up verkoopt.

Zo gezegd zo gedaan. En als ik dan thuis kwam, áltijd weer hetzelfde. Ik gooide het tasje leeg, bekeek wat ik me had aan laten smeren, en ging dan vervolgens voor de spiegel staan om alles te mixen en uit te proberen. Meestal kwam het resultaat daarna al snel, ik voelde me een barbiepop met een te dicht geplamuurde huid. Ik had dat altijd met de eerste keer nieuwe make-up uitproberen. Nou ja, ik probeerde het dan gewoon nog een keer. En het tweede resultaat was dan perfect, zo bleek maar weer: oefening baart kunst. Een mooie outfit erbij, en voilà, Miss Fashionable was geboren.

De volgende ochtend als ik wakker werd, en mijn toilet gedaan had, stond ik voor de spiegel. Mijn haar met een beetje volume? Of gewoon los hangend met glans? Glans is wel verleidelijker, en met die gedachte stond ik knap een uur voor de spiegel te proberen hetzelfde resultaat met de make-up te krijgen als gister. Maar na vijf keer proberen gaf ik het op: het was al laat en als ik zo doorging kwam ik niet op tijd. Pech gehad dan maar, make-up. Moedeloos haalde ik alles eraf en deed weer mijn eigen vertrouwde ding: mascara, oogpotlood, en ik deed veel volume in mijn haar. Ik deed mijn bril op, en glimlachte. Dit zag er eigenlijk toch meer ik uit. En met die gedachte voelde ik me ineens veel beter.

Toen ik die middag thuis kwam, glimlachte ik. Wat had ik toch een prachtige dag gehad. En wat voelde ik me blij toen ik indruk op Mister Hot had gemaakt. Hij had geknipoogd, naar me gelachen en we hadden zelfs gepraat. Zo blijkt maar weer, je hoeft niet onder geplamuurd te zitten. Als je jezelf bent, en er goed en verzorgd uitziet, hoef je niet eens make-up op. Zolang jij je goed voelt komt alles goed. En nu ik dit zit te typen, moet ik lachen om mezelf. Hoe kan ik er nou bij komen dat ik lelijk was, of er niet goed uitzag? Iedereen is uniek, en niemand is daarom lelijk!

Echte schoonheid zit vanbinnen. Laat dat merken en kom voor jezelf op. Ook de populairste meisjes hebben onzekerheden, waarom denk je anders dat ze vernederend tegen de wat onzekere mensen doen? Juist, omdat ze zelf ook zo onzeker zijn! Ik zeg het nog een keer, iedereen is uniek, onthoud dat. En vergeet dat vooral niet.

Door BeachBlonde

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved