Is een tweede keus een slechte keus?

News door Redactie

Het leven van een doorsnee studente hangt aan elkaar van tweede keuzes. De flirt hangt in de lucht; genoeg leuke, aantrekkelijke jongens! Maar degene die je echt ziet zitten heeft al een vriendin. En dan… toch maar voor een tweede keuze gaan?

Zo schrik je je soms kapot als je de prijs van dat supergave jurkje ziet. En vervolgens ga je toch maar met een lowbudget versie naar huis… in zulke situaties blijf ik het mezelf maar afvragen: is een tweede keus een slechte keus? De pasvorm en kwaliteit van die prachtige namaak Hugo Boss pumps zijn misschien wat minder, maar voor de rest ziet niemand dat het geen echte Hugo’s zijn. Okee, niet in het donker tenminste. Gaan we voor de tweede keus omdat we onze behoeften meteen willen vervullen of is het gewoon een kwestie van genoegen nemen met iets minders? En kan een tweede keus een eerste keus worden?

Ja, hij heeft een vriendin. En het is zuur. Maar moet ik dan maar maanden of jaren wachten tot hij weer vrijgezel is? En dan is het nog maar de vraag of hij interesse heeft…. Nee. Ik ben een flirt. En dan maar een tweede keus. Bovendien ziet mijn tweede keus – okee ik moet bekennen dat ik hem alleen nog maar in het donker heb gezien – er erg goed uit. Wat sexy high heels en een paar minuten oogcontact wel niet kunnen doen….
Je tweede keus danst niet zo goed, maar na een paar cocktails valt het je niet eens meer zo op. Na die paar drankjes wil je niets liever dan jezelf overgeven aan deze tweede keus en je behoeften vervullen. Deze tweede keus voelt als fastfood. Je loopt voorbij de McDonalds en je denkt: nee, dit moet ik niet doen, maar je kunt de heerlijke geur niet weerstaan. Je gaat naar binnen.  Je bestelt een BIG Mc Menu. Als je thuiskomt krijg je je dessert voorgeschoteld: een big ass schuldgevoel. Aan mijn tweede keus ‘instant lover’ hou ik precies hetzelfde gevoel over: het was veel te snel, veel te veel en ik neem mezelf voor dat dit zich niet gaat herhalen.

Toch vind ik elke keer weer een excuus om een té goedkope broek te kopen in plaats van even door te sparen voor die dure. Ik heb tenslotte echt een broek nodig; er liggen er pas vijftien in mijn kast! En als die aantrekkelijke man voor me staat, genaamd tweede keus, vind ik dat ik best mag genieten. Ik ben toch jong!? En eigenlijk bevalt het me wel. Die geweldige nieuwe skinny jeans staat me fantastisch en Mr. Tweede Keus schijnt op een paar ‘schoonheidsfoutjes’ na toch best interessant te zijn. Hij geeft me aandacht, wil me nog een keer zien, vind me super! Zou een tweede keus een eerste keus kunnen worden? Ik begin er in te geloven….

Een week later laten de naadjes van mijn broek al los en blijkt Mr. Tweede Keus gewoon echt niet mijn type te zijn. Maar… hij zoent zo lekker en zijn aandacht is zo fijn! Misschien nog één keer afspreken dan maar? Om het af te leren!

Door Anne van Laarhoven