News

Alles is liefde

Je zit al zolang te wachten op die prins. Het witte paard heb je alvast van je lijstje gestreept en hij hoeft niet per se van adel te zijn. Eigenlijk een gewone jongen dus. En waar vind je nou zoiets? Overal, maar vooral heel dichtbij.

Je bent rustig aan het werk en ziet hem daar ineens staan. Die lieve, mooie jongen. Met zijn verlegen kijkende ogen. Ho, wacht even. Dat is niet een prins, dat is je beste vriend. Meid, zet er eens een dimmer op. Je kunt toch niet verliefd worden op je beste vriend? Hij kijkt je aan. Vragende ogen en een stiekeme glimlach. ‘Ja hoi, uhhh, leuk dat je er bent’, weet je nog net uit te brengen. Je wordt een beetje rood en bent bang dat je elk moment flauw gaat vallen. ‘Ja, ik dacht.. ik kom even langs’, zegt je beste vriend. Je slaakt een vreemd lachje uit en hij kijkt je raar aan. Je wilt eigenlijk dat hij zo snel mogelijk weg gaat, maar aan de andere kant wil je dat hij blijft. Je wordt weggetrokken door je baas en weg is het moment.

De rest van de dag ben je chagrijnig en vooral niet aardig tegen klanten. Je beste vriend is niet meer terug gekomen. Op school ontwijk je hem. Maar de school is niet groot genoeg voor jou manoeuvres. Het lijkt erop dat je hem overal tegenkomt. En elke keer krijg je die onbekende kriebel. Je wilt hem heel de dag naast je hebben. Net als je telefoon of je boekentas. En als hij naast je zit, schuif je steeds dichterbij. Zijn geur blijft in je neus zitten en de manier waarop hij praat, klinkt heel de dag in je oren. Als hij je spontaan een knuffel geeft, maakt je hart een sprongetje. Je kunt er niet over uit hoe leuk hij is, maar je vertelt het aan niemand. Hij is nog steeds een gewone beste vriend. De volgende dag bereid je, je voor om je als een vriendin te gedragen. Niet als dé vriendin, gewoon een vriendin. Je gooit in de kantine eten naar hem en onder de les neem je zijn aantekeningen over. Alles is zoals normaal. Je legt even je hand op tafel. Hij pakt je hand. Vreemd. Hij kijkt je met zijn verliefde ogen aan. Zou jij het zijn, het meisje wat hij bedoelt in zijn MSN naam?

’s Avonds vind je een briefje in je etui. Een liefdesbetuiging. Je bent nieuwsgierig van wie hij afkomt. Na de eerste zin te hebben gelezen, kijk je onder aan het blaadje. De naam van je beste vriend staat er. Je wordt licht in je hoofd. Je legt het briefje naast je neer. De rest van de avond dans je door de kamer. Je bent zo gelukkig. Eindelijk, een beantwoorde liefde. Je valt in slaap met het gevoel dat je de wereld aan kan. De volgende ochtend is zelfs je ochtendhumeur weg. Je ouders kijken je raar aan. Je mokt niet en eet drie boterhammen, in plaats van één. Je smeert brood voor je kleine broertje. Op school knuffel je al je vriendinnen extra. Je let beter op in de les als normaal. Het gaat geweldig.
Totdat je naast hem zit in de kantine. Hij knuffelt je vriendin in plaats van jou. Hij kijkt langer naar je beste vriendin dan naar jou. Hij luistert zelfs aandachtig naar het meisje waar hij hekel aan heeft. Je hart barst een beetje. Maar je raapt jezelf bijeen. Je houdt jezelf voor, dat dit niet het einde is. Hij is toch verliefd?! In plaats van een stapje terug doen, ga je op zijn schoot zitten. Je zou overal kunnen zitten, maar hij duwt je niet weg. Je hebt weer hoop. Hij heeft dan wel geen wit paard en is niet van adel, maar hij is wel je prins. Je vraagt aan hem of hij je een knuffel wil geven. Hij antwoord bot en loopt vervolgens naar een ander meisje toe. Je kunt het niet geloven. Hij geeft haar een extra lange knuffel. Je ziet ze samen lachen. Je haalt je neus een keer snikkend op en loopt weg. Eenmaal thuis val je op je bed. De tranen blijven komen. Je voelt je gebruikt. Je wilt hem nooit meer zien. Je denkt dat je hem haat.

Je doezelt weg in een schoonheidsslaapje, en een paar minuten later schrik je wakker door geklop op het raam. Je wilt niet kijken wie het is. Het geklop wordt harder. Je schuift de gordijnen opzij. Voor je het weet sta je oog in oog met je beste vriend. Hij heeft een bos rozen in zijn hand. “Een goedmakertje, daar trap ik niet in!” denk je dapper. Hij gebaart dat hij je iets wilt vragen. Binnen twee seconden heb je al je principes omgegooid en ren je naar de deur. Daar staat hij. Jouw prins. Je beste vriend. Je slikt een keer en laat hem dan binnen. Hij geeft je de bos rozen. Hij vraagt je verkering. Je geeft geen antwoord. Tranen stromen over je wangen. Je veegt ze weg. Je denkt maar één ding: alles is liefde.

Door Anoniem

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved