News

Ik wil alleen maar alles

171

Jongens en relaties, ik weet niet wat ik er mee moet. Voor mij zijn ze vreselijk verwarrend. Volgens mijn ex-vriendjes, vriendinnen en ouders ligt het aan mij. En ik ben bang dat ik ze geen ongelijk kan geven. Vriendjes werk ik vaak snel de deur uit maar eenmaal vertrokken wil ik ze terug. Ik houd er niet van om “gevangen” te zijn. Aan de andere kant houd ik van gezelschap en deel ik mensen niet graag. Weet ik niet wat ik wil? Of wil ik alleen maar alles?

Onlangs zou ik mijn vriendje de deur wijzen, na een paar maanden was het ‘nieuwtje’ er vanaf. Hij beweerde mij echter meerdere malen dat ik zijn droomvriendin was. Hij was niet mijn type, maar toch mocht ik hem graag. Ik moest dus wel met een goede reden komen wou ik vrienden met hem blijven. Probleem: een goede reden had ik niet. Na dagen piekeren pakte ik de telefoon, niet wetend hoe ik het aan ging pakken, en belde hem op.

Het gesprek verliep zoals gewoonlijk tot ik hem vroeg hoe hij over “ons” dacht. Hij zei dat hij mij naar zijn mening niet te weinig zag en hij er daarom liever een einde aan wilde maken. Ik stond perplex. Ik had gedacht opgelucht te zijn; hij had immers het vuile werk opgeknapt. Niets was minder waar, ik baalde echter als een stekker! Vreemd, al zeg ik het zelf, ik wou hem toch kwijt? Niet meer in ieder geval. De dagen erna spraken wij net zoals anders met elkaar. Het was alsof er niets veranderd was, alsof we nog altijd “één” waren. Op een gegeven moment kreeg ik een sms van hem. Hij schreef dat hij mij terug wou omdat hij niet zonder mij kon. Gek genoeg, was ik er toen in een klap helemaal klaar mee. Ik zei hem dat het zo beter was gezien hij mij niet vaker dan voorheen zou zijn.

Ja, er wordt altijd gezegd dat vouwen vaak hopeloos romantisch zijn… niet dus. Ik heb verschillende vriendjes gehad en iedere keer is het hetzelfde liedje. Zodra ze zich aan mij hechten, doe ik een stapje terug. Wat zeg ik?! Dan vlucht ik zo snel mogelijk! Het gaat vaak ook allemaal te snel. Van niets gaat het vaak in no time over samenwonen, trouwen en kids. En blijkbaar ben ik niet de enige dit zo ervaart. Nelly Furtado zong immers ook al ‘boy I’m tired of running, let’s walk for a minute’.

Ik wil een vriend, zo gezegd zo gedaan. Ik wil er vanaf, ook dat is geen punt. Maar dan wil ik hem weer terug. Missie voldaan dan wil ik er weer vanaf. Volgen jullie het nog? Nee hè? Ik zelf eerlijk gezegd ook niet. Ben ik niet klaar voor relaties? Of misschien alleen voor open relaties? Of heb ik soms last van Bindingsangst? Of ligt het soms toch niet aan mij?

Er wordt vaak gezegd dat wanneer twee mensen voor elkaar gemaakt zijn, zij er samen wel uit zullen komen. Ik heb zo mijn eigen versie: “myself and me are meant to be, I will find my own way!”.

Door Dagmar

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

171 reacties

 • 9 jaar geleden elsje

  Wow!! Het is net of het over mij gaat! precies het zelfde!! zo gaat het ook bij mij! maarja ooit vinden we de waare jongen en komt alles op zn pootjes terechtXD

 • 11 jaar geleden noriaa

  ik vind het wel zielig voor jou dagmar

 • 11 jaar geleden curliechick

  tja het is lastig maar maak je er niet te druk om geniet ervan als het er is en als het weg is dan is het weg en je komt egt wel iemand tegen die je niet meer wil laten gaan en hij jou niet spreek uit ervaring

 • 11 jaar geleden Rije

  ik denk altijd voordat ik bijna iets heb met een jongen.. Wil ik dit wel? Of kan ik toch beter vrijgezel blijven? Vind ik deze jongen eigelijk wel leuk?

  En dan laat ik het gebeuren en dan ben ik blij

  Alleen als het uitgaat zit ik er ook niet mee want dan ben ik weer VRIJGEZEL

  Eigelijk ben ik dus een twijfelaar en gauw tevreden

  Maar ik geef je helemaal gelijk in dat jongens vaak te snel gaan.. Waarom? :-s

 • 11 jaar geleden Neggelswokkel

  ik heb ook zoiets:P , als ik een vriendje heb ben ik blij, maar na een tijdje denk ik , misschien is het toch beter om single te zijn.. dus dan maak ik het uit. maar meteen daarn wil ik tóch weer een vriendje. en dan kn je er geen vinden:P

  heel irritant!

 • 11 jaar geleden Helenaaa

  ik vind het ook wel moeilijk, jongens gaan vaak echt te snel :p das ook de reden waarom ik het bij een jongen uitgemaakt heb ;p

 • 11 jaar geleden Robin_x

  ik denk dat ze wat meer naar jongens moet kijken die er ook niet te veel aan vast willen zitten, maar toch een soort 'relatie' willen .

 • 11 jaar geleden karin103

  volgens mij is er uiteindelijk wel 1 jongen die aan al die moeilijkheden een eind maakt

 • 11 jaar geleden Verwondering

  Staan nogal wat typfouten in?

 • 11 jaar geleden Iris

  Pfff ik heb 't dus echt nooit in de gaten als een jongen mij leuk vind, dat moet me eerst heel erg duidelijk worden en dan twijfel ik nog of 't wel echt zo is, en tegen de tijd dat ik er dus achter ben is 't bij hem allang weer over. -.-' good job! go me! XD *sarcasme*

 • 11 jaar geleden kanokusjes

  whaa, NLPN dat herken ik:P

 • 11 jaar geleden AYLI

  Als een jongen mij alleen al leuk vind stoot ik 'm af. Kun je nagaan.

 • 11 jaar geleden PrettyxPink

  Haha same here.. ik wil altijd totdat diegene mij ook wil!

  Alleen 1 jongen heeft daar nu verandering in gebracht <3

 • 11 jaar geleden Laura

  Denk dat het te maken heeft met het niet alleen willen zijn maar die wensen willen voldoen met de verkeerde persoon die niet bij je past

 • 11 jaar geleden Lara

  ik duw ze weg voordat ik ze heb. Echt. ik vind een jongen leuk tot het moment dat ze mij leuk gaan vinden, dan krabbel ik meteen terug. Ik heb één vriendje gehad. Ik heb er 5 weken over gedaan voordat ik accepteerde dat ik hem toch echt leuk vond (hij was mijn beste vriend), zelfs al vond hij mij leuk. Het heeft nog geen 4 weken geduurd. Het liep niet- dt was mijn schuld- we hebben samen besloten het uit te maken. Nu ik verliefder dan ooit. En ik mis hem als beste vriend. dat gaat terug komen. I'm sure. Maar echt. What is wrong with me...anyway- ik ben heel erg gelukkig. so over en uit.

 • 11 jaar geleden likeaprincess

  hmm.. dat probleem heb ik niet

 • 11 jaar geleden xnienkee

  ik heb precies hetzelfde!

  ik weet ook echt niet wat

  ik er mee aan moet.

 • 11 jaar geleden Nickyx

  Leuk geschreven.

 • 11 jaar geleden Jass

  Ik ben op de helft gestopt, ik vond het een nogal saai verhaal..

 • 11 jaar geleden lovely_evenstar

  Ik heb het precies hetzelfde.. zelfde vragen.. zelfde manier.. maar ik ben er gister dus achtergekomen dat ik ADD heb en dat het daar ook nog wel eens mee te maken zou kunnen hebben..

 • 11 jaar geleden glow

  Mooi geschreven, herken het alleen niet.

 • 11 jaar geleden LIKExYOU__

  iCk had ook zoiets, iedere keer iemand anders als ie aan me wende enzoo .. totdat iedereen my een player noemde.. toen wouw iCk geen vriendje meer .. zoo had iCk dat een half jaar vol gehouden en toen was het denk iCk over, iCk vond iemand leuk .. en van binne voelde iCk opeens heel iets anders dan dat iCk normaal had, en nu heb iCk al bynaa 6 maandjes met hem ! =D

 • 11 jaar geleden IEEKERD

  =)

 • 11 jaar geleden Kim

  Ja bindingsangst ;P

 • 11 jaar geleden xElsemiek

  Ze hebben hier een woord voor:

  Bindingsangst:P

 • 11 jaar geleden Mileentjee

  ik ben niet de enige gelukkig =D

  maar ik heb nog nioot gehad dat als ik iemand vroeg dat ie neee zei' maar als hy daat wel een keer zegt wat zou ik dan terug moeten zeggen?

 • 11 jaar geleden Anne__x

  Heeel erg goed geschreven!

  Ik dacht dat ik de enige was:O Ik heb nu wel al een half jaar een vriendje Dus ik hoop dat ik die tijd heb gehad!

 • 11 jaar geleden fairymoos

  Toch misschien bindingsangst?

  Ik heb ook zoiets gehad met mijn vriend; ik had 2x 'uit gemaakt' omdat ik steeds begon te twijfelen. Maar ik kon toch niet zonder hem en nu zijn we al meer dan 2 jaar samen <3!

 • 11 jaar geleden LianTje

  Geen Probleem mee... ben al 4 jaar samen met mijn vriend en we gaan samewonen!

 • 11 jaar geleden trieszz

  omg ik ben dus niet de enige x]

 • 11 jaar geleden Suzie_Q

  Haha, ja ik heb ook zoiets:P maar ik heb dan geen vriendje, ik heb lol voor een avondje. En daarna: dagdag!!! I wanna be free en niet gebonden zijn aan een vriendje op dit moment xD

  Maar ja, misschien ontmoet ik op een zo'n avondje wel een echt leuke jongen waarmee ik echt iets wil... misschien...

  Leuk geschreven btw

  xx

 • 11 jaar geleden Babe_A

  :P en of ik me hierin herken.. vorige maand hetzelfde liedje bij mij! En ik krijg ook altijd die twijfels of het aan mij ligt dat ik zo reageer op die dingen(A) gelukkig ben ik niet de enige, haha

 • 11 jaar geleden Turn it insideout

  Whaaah wat herken k mezelf hierin

 • 11 jaar geleden MyStyl

  oooh dit heb ik ook heel erg gehad! Ik dacht echt dat het nooit zou stoppen dat domme gedoe van mij! Ik was hopeloos verliefd, maar zo snel hun dat ook op mij zijn wat ik dan heeeel graag wil, kots ik ze uit. Heel vreemd. Heeft bij mij 2 jaar geduurt voordat dat weg was en nu is alles weer helemaal goed.

 • 11 jaar geleden M

  Misschien wil je gewoon de aandacht? Want face it, we all looove attention!

 • 11 jaar geleden Sue

  haha, ik had t vandaag nog met een vriendin over die titel! Dat ze die grappig vind enzo. Maarja dit heeft er niks mee te maken.

 • 11 jaar geleden Claire123

  ja dus je bent niet echt verliefd maar je wilt wel de aandacht..

 • 11 jaar geleden loveey0u

  Misschien om aandacht..

  Alle mensen willen aandacht, en het is fijn als je dat van iemand krijgt, vooral van t andere geslacht

  Maar zodra het TE serieus word, zoek je liever je aandacht ergens anders..

  Dat misschien? :P

 • 11 jaar geleden Claire123

  daar HAD ik ook last van.. maar ik kwam er vanaf toen ik echt verliefd werd.. Dus ik denk dat je gewoon nog niet echt verliefd bent geweest.

  helaas heeft mijn boyfriend het vandaag uitgemaakt.

  dus ik ga nu weer lekker verder huilen.

 • 11 jaar geleden lesmallerd

  ik snap het helemaal want zit btje in het zelfde scheutje niet dat ik als het uit is hem weer terug wil , maar heb nu een vriendje en voordat k het met hem had was k egt gek op hem en wilde het heel graag met hem toen kreeg ik het met hem en nu ben k na 2 weken al btje uit gekeken:s ik maak in me hoofd gwn een andere jongen van hem en als khem dan zie denk k ojah hij is me vriendje en niet die jongen in me hoofd:S ik denk dat k hem meer zie als een vriend maar ik wil hemook niet kwijt iemand tips zou je die dan aub willen sturen of note ofzo

  alvast bedankt

  xxxxxxx

 • 11 jaar geleden Nicole

  lekker de naam van een Gossip Girl titel overnemen joh! doe je goed

 • 11 jaar geleden Pettiej

  Hmm sommige stukjes herken ik wel, maar het meeste niet. Wel leuk geschreven.

 • 11 jaar geleden xSummer_

  Leuk geschreven!

  XX.

 • 11 jaar geleden J_dth

  die titel is van Gossip Girl !

  haha x

 • 11 jaar geleden xNadechee

  bindingsangst

  denkik(a)

 • 11 jaar geleden Freya

  Wat zijn er veel mensen die dit herkenbaar vinden! Ik dus niet.

  Wel leuk verhaal, maar denk inderdaad om je typfouten.

 • 11 jaar geleden THEmichellee

  das best wel heel erg waar

 • 11 jaar geleden Margot

  Haha heb ik ook altijd bij jongens XD als ik verkering heb wil ik ze na een week alweer kwijt of als ik na een lange tijd eindijk verkering krijg wil ik niet meer.. erg logisch van mezelf.

 • 11 jaar geleden Marjon

  damn,

  toch wel beetje herkenbaar.

 • 11 jaar geleden MrsAnne

  Beetje raar geschreven sorry

 • 11 jaar geleden Jaxx88

  Tja ik ben ook zoiets, alle 21 jaar dat ik leef.. Dus ik heb gewoon hier en daar wat losse contacten en thats it

 • 11 jaar geleden SmileyCyrus

  Uuhhmm, Ik denk bindingsangst (A)

 • 11 jaar geleden _helloYOU

  beetje gezeur en raar geschreven -.-

  *srry mijn mening*

 • 11 jaar geleden Lieke

  Ik dnek dat je bindingsangst hebt:P

 • 11 jaar geleden Arlette

  :O Ik heb precies hetzelfde, en dan al 2 jaar lang

 • 11 jaar geleden Mendiie

  dat heb ik ook heel erg, maar dat heb ik sinds het uit is met me ex ( een half jaar) nu weet ik het niet meer met andere jongens als ze te dichtbij komen schud ik ze ook zo snel mogelijk af

 • 11 jaar geleden RuinedBarbie

  Da's echt herkenbaar! Mooi geschreven.

 • 11 jaar geleden ilsje_

  ooh dat is zo herknebaar haha! als ik een jongen leuk vind, en als dan blijkt dat hij mij ook leuk vindt, vind ik het gelijk niet meer leuk! dan is voor mij de lol eraf ofzo denk ik... best vervelend

 • 11 jaar geleden LoveyouLisa

  héél herkenbaar!

 • 11 jaar geleden supergirl007

  ja dat had ik ook

  tot ik mijn vriend leerde kennen je moet elkaar een beetje vrijlaten en niet steeds in elkaars nek zitten jij hebt je eigen tijd nodig en hij ook.

  dus beter dat jullie elkaar niet elke dag zien maar een beetje missen mag best!

 • 11 jaar geleden Justine_X

  Nou, ik herken mezerlf hier vollidg in!

  Ik wil altijd een relatie, maar eenmaal ik 3weken samen ben, wil ik het uitmaken! Echt hatelijk!

  Ik kan niet met een jongen, maar ook niet zonder,

  ik denk dat het een soort van ja, bindingsangst is ..

 • 11 jaar geleden Nina

  ik heb echt precies hetzelfde

 • 11 jaar geleden lability

  enorm herkenbaar

 • 11 jaar geleden Ayu

  echt zo herkenbaar. met mn ex ookal 3 x uitgeweest. en nu wil ik hem ook weer terug, en op de momenten dat ik er weer klaar mee ben wil hij mij weer terug

 • 11 jaar geleden MISSTORRES

  herkenbaar-

  ik heb precies hetzelfde alleen nog een tandje erger

 • 11 jaar geleden FORCED_TO_DIE

  ik denk bindingsangst, had myn ex ook

  mer miss moet je idd ens een open relatie proberen?

  das fyner vind ik zelf

 • 11 jaar geleden xlauraaaaaaaa

  dit is zoooo herkenbaar..

 • 11 jaar geleden YouMoveMe

  het feit is, je bent nog ni de juiste tegengekomen!! ofje bent gekwetst geweest in het verleden..n bang

 • 11 jaar geleden lOn_xXx

  hahah goed geschreven

 • 11 jaar geleden runwayqueen

  haha, ik heb dus ongeveer hetzelfde.

 • 11 jaar geleden _LOLLYPOP

  OMG, ik heb echt precies hetzelfde als jou!

  Ik word soms echt gek van mezelf..

  Maar om 1 of andere reden ben ik ze direct terug beu :s

  LIEFS x

 • 11 jaar geleden Minerva

  Ik heb ook echt altijd dat ik helemaal smoor ben op een jongen, maar zodra het echt serieus word neem ik afstand.. Maar meestal gaat het dan niet uit, maar wacht ik alles af, maak het op een heel pijnlijk en verkeerd moment uit en denk ik dan van: geen jongens meer voor mij.

  Tot ik wéér verliefd ben..

 • 11 jaar geleden Kimbje31

  Ik weet ook voor geen meter wat ik wil... Wat jongens betreft zit ik gewoon eeuwig in de knoop!

 • 11 jaar geleden BE10

  Haha, leuk geschreven!

 • 11 jaar geleden My own vogue world

  Ooh dat heb ik juist niet. Als ik verliefd ben op een jongen wil ik aaaaltijd bij hem zijn!

 • 11 jaar geleden Fennie

  leuk geschreven.. herkenbaar

 • 11 jaar geleden esthervd

  haha, zooooo herkenbaar!

 • 11 jaar geleden Charl0tje

  VOOR ALLE MEIDEN!!

  iedereen denkt wel eens van iemand; die kan iedereen krijgen, die is nooit onzeker; maar uit al die reacties blijkt het toch, niemand weet bijna precies wat ie wil, en als ze dan iets heeft dan is ze bang dat ze iets fout doet of wil ze het niet meer, onze twijfel is zooo groot. maar we denken ook dat het geweldig is als iemand van je houd, maar ook dat het kei leuk is om in t wilde weg te gaan flirten.

  tja, t is niej makkelijk om een meisje te zijn...

 • 11 jaar geleden Charl0tje  idd leuk geschreven, je gaat er wel van nadenken

  zelf heb ik er geen last van, eerst wel, ik dacht dat ik nooooooooooooooit een vriendje zou krijgen, maar nu ben ik toch wel weer mooi 10 maanden samen met mijn vriend. en tuurlijk is hij niet perfect, maar wie wel? voor mij is hij de leukste jongen van de wereld en ik hou super veel van hem, en dat is toch wel een fijn gevoel (L)

 • 11 jaar geleden xSteef

  Wel leuk geschreven..maar zoals al is gezegd, beter de volgende keer nog eens overlezen ivm typfouten

 • 11 jaar geleden Jolien

  You've never been in love!

 • 11 jaar geleden CCecilia

  Bindingsangst.. je moet het toneelstuk 'de gravin van Parma' zien.. geeft wel mooi weer wat jij bedoelt.

  Leuk geschreven, jammer dan de paar tikfouten en één weggelaten woord ergens.

 • 11 jaar geleden L0velyy

  en waar slaat dit op?

  lijkt mij logisch, als je diegene kwijt wil, ben je denk ik niet echt op hem , anders zou je bij m willen blijven ofniet dn.

 • 11 jaar geleden Denise

  Zoo ik heb precies hetzelfde.

  Weetje wat t is?

  je vind de aandacht van de jongen heel leuk. Op een gegeven moment flirt je zo erg met m dat hij je ook leuk gaat vinden en dan vraagt ie je en zeg je maar ja, omdat je hem op dat moment ook 'wel leuk' vind. Maar zodra je de jongen hebt 'heb' je hem eigenlijk en is er geen uitdaging meer aan..

  Dat is mijn situatie..Ik denk dat ik gewoon voor een jongen moet gaan die ik écht heel leuk vind en niet alleen om de aandacht!

 • 11 jaar geleden Anoouukk

  dit is eng.

  dit heb ik ook !

 • 11 jaar geleden CrackedActress

  Ik denk dat je je vriendje niet echt kwijt wil, maar dat je wel je eigen gang wil gaan en vrijheid wil hebben.

  Als stelletjes bij elkaar zijn is 't zovan; "wil je nooit meer kwijt! wij zijn voor altijd samen!" Njeh, en voor je het weet heeft een van de twee het uitgemaakt :P

  Daarom hou ik niet zo van kalverliefdes, omdat je weet dat het in de meeste gevallen toch snel over is. Het is leuk om een vriendje te hebben, maar meteen aan trouwen en kinderen denken vind ik wel een beetje teveel van 't goede :')

 • 11 jaar geleden Jessica

  klinkt bekend!

 • 11 jaar geleden Kim

  Op geen manier herkenbaar.

  Nooit last van.

 • 11 jaar geleden lalaliesje

  Had precies hetzelfde...

  Tot ik iets las over wat je nou echt gelukkig zou maken, dingen zoals een dak boven je hoofd, voedsel, enz. Daar waren nog een aantal dingen bij gedaan, dan de voorheen genoemde die we al zo vaak hebben gelezen. Er stond bij dat liefde je gelukkig maakt, en respect (of acceptatie? ik weet niet precies maar toch) en gezondheid (waarover ik overgens niet beschik maar toch :P). Toen ik daar over nadacht had ik wel het idee van hey, ja, ze hebben eigenlijk wel gelijk! En toen precies kwam mister perfect langslopen (die overgens al jaren voor mijn neus stond, hoe blind kon ik zijn door mijn aan-uit spelletjes?!)...

  En nu zijn we happy togheter

 • 11 jaar geleden LiSA_

  Ja, vreselijk herkenbaar!

 • 11 jaar geleden _Tink

  Komt me niet bekend voor :P.

  Klinkt idd als een soort afgezwakte vorm van bindingsangst:P

 • 11 jaar geleden kellynancy

  ja ik heb ook wel zoiets, maar ik heb meer zoiest van dat ik bang ben dat ik iets fout doe dus daarom afstand wil...

  heeeeel raar allemaal

 • 11 jaar geleden Myrthe

  heb ik ook.. alleen al vanaf het begin eigenlijk, al na 1 week zeg maar.. Daarom begin ik er vaak maar niet meer aan XD.

 • 11 jaar geleden VintageSoul

  Wauw, dit klinkt zo ontiegelijk erg bekend x] heb PRECIES hetzelfde.. Erg irritant ja xD

 • 11 jaar geleden Retro Sonja

  Frustrerend...

 • 11 jaar geleden LaCinderella

  Hoii Ik was ook zo , maar echt vanaf een jonge gehecht werd aan mij of jah gwn vanaf er iets in mijn hoofd knapte sloeg ik op de vlucht wou ik hem niet meer zien was het gedaan

  Tot ik mijn vriend ontmoete wij zijn ondertusse al negen maand samen en ja ik weet niet ik heb het gevoel nog nooit gehad bij hem ...

 • 11 jaar geleden OPDAKJUNKK

  Leuk geschreven.

 • 11 jaar geleden ChiCk_SharOn

  bekend verhaal ja....

 • 11 jaar geleden lis3

  Soms vind je iemand de eerste 3 maanden helemaal geweldig maar daanra is het nieuwe eraf en dan is het niet leuk meer. Op het moment dat je iemand ècht heel leuk vindt, dan blijft het ook leuk. Soms lijkt het na 2 maanden alsof je over een bepaalde tijd gaat samenwonen, trouwen, kinderen krijgen zoals je het zo leuk zegt, maar is het na nog eens een maand ineens over. Soms blijft het voor altijd zo en dan ga je op een gegeven moment samenwonen, trouwen, kinderen krijgen.

  Wat ik probeer te zeggen is dat het van te voren lastig is om in te schatten hoe leuk je iemand vindt. Het komt allemaal vanzelf!

  Ik heb ook iets wat ik altijd maar denk:

  If you start looking for it, you will overlook it.

  Oftewel, zoek er niet naar, het komt vanzelf wel!

  xx

 • 11 jaar geleden Kaatje

  Same here..

  Erg herkenbaar