News

Vandaag is rood (de kleur van mijn lokken)

465

Spuugzat was ik ze, mijn blonde lokken. Spuugzat was ik opmerkingen als “blond hè” wanneer ik iets over het hoofd had gezien en kotsmisselijk werd ik van domme blondjesgrappen. Mensen beseffen gewoon niet hoe moeilijk je het hebt als blondine in deze keiharde wereld! Je moet je altijd voor tweehonderd procent bewijzen. Ik koos er dus heel radicaal en bewust voor om voortaan als een brunette door het leven te gaan. Een pakje haarverf voor slechts zeven euro vijfennegentig was dé dekmantel voor mijn oorspronkelijk blonde haarwortels.

Daar stonden we in de winkel, mijn donkerblonde moeder en ik en de laatste minuten van mijn blonde leventje tikten weg. “Weet je het wel heel zeker?” vroeg mijn moeder voorzichtig. “Straks word je totaal anders!” Lichtelijk geïrriteerd keek ik mijn moeder aan. Dit waren geen geintjes. Ik had bloedserieus over deze zware beslissing nagedacht. Nachten wakker gelegen. Uren lopen ijsberen over dit keerpunt in mijn leven, donkere kringen onder mijn ogen en nu ging zij me proberen van mijn standpunt af te brengen?
Ik negeerde haar opmerking en griste een pakje uit de schappen. Ik zette het pakje terug, greep een ander pakje en zuchtte diep. Ik werd helemaal duizelig van al die verschillende merken en kleuren; Schwarzkopf, Andrélon, L’Oréal, huismerk, Gühl, Goldwell, Wella, Keune… kastanjebruin, mahoniebruin, licht goud mahoniebruin, midden mahoniebruin, donker mahonie koperbruin, licht goud kastanjebruin… Help!

“Misschien moet je die kaarten met die haarstukken erbij pakken," adviseerde mijn moeder. “Natuurlijk,” dacht ik, mijn haarkleur de schuld gevend. Menig haarstuk hield ik naast mijn hoofd, keek in de spiegel, naar mijn moeder, vervolgens weer in de spiegel en tenslotte weer naar mijn moeder. “Tja, ik kleur mijn haar nooit, misschien kun je beter een van de verkoopsters vragen, die hebben er meer verstand van.” Een verkoopster vragen. Daar had ik niet zo veel trek in, ongeduldig als ik ben. “We nemen gewoon deze!” (WE alsof we een symbiotische relatie hadden, alsof we één waren, mijn moeder en ik.) Ik keek naar de verpakking waarop een jonge vrouw met Prodent-witte tanden en een perfect gestyled mahoniebruin kapsel me breedglimlachend aan staarde. Ze was duidelijk in haar sas met deze haarkleur. Dat zag je zo.

Mahoniebruin klonk sowieso goed, mahoooniebruin, het deed me denken aan warmte en gezelligheid en op een of andere manier aan honing (een zeer onbelangrijk detail). Mijn moeder twijfelde en dit motiveerde me om knopen door te hakken. We liepen naar de kassa en rekenden af. Zielsgelukkig verliet ik en ook mijn moeder de winkel, we liepen naar de auto en reden naar huis. Het was bloedheet, hartje zomer, dertig graden en ik zou ’s middags met een aantal vrienden gaan zwemmen. Maar… eerst mijn haar kleuren! Eenmaal thuis gekomen keek ik mijn mutti zeer aandoenlijk aan en kreeg haar zover om nog die ochtend deel te nemen aan mijn gedaanteverwisseling.
En wat voor één…

Ik ben een eigenwijs varken. Als ik iets in mijn hoofd heb dan moet het gebeuren, met alle gevolgen van dien. Een half uur later liep ik rond als Bassie (van Bassie en Adriaan). Totaal in paniek rende ik door het huis, van spiegel tot spiegel om argwanend mijn nieuwe rode kapsel te aanschouwen. Ik leek wel een clown! Sterker nog; ik was een clown. Het was verschrikkelijk. Ik sms’te mijn vrienden dat ik niet meer ging zwemmen want ik was rood en ik kon me nergens vertonen. Intens verdrietig trok ik me terug op de kamer van mijn ouders, waar een grote spiegel hing en ik het niet kon laten om mezelf telkens weer te confronteren met het meest afschuwelijke kapsel ever. Vandaag is rood (wat bruin hoort te zijn). Onder een tandartsafspraak kwam ik helaas niet meer uit. Mijn moeder troostte me, zoals moeders dat kunnen en ze zei dat het best wel mee viel.
Best wel. Als ik mijn haar nu eens op zou steken, dan zou het misschien wat minder opvallen. De schat. Misschien moest ik maar gewoon eens een advies van haar ter harte nemen…

Door Martine Olthof

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

465 reacties

 • 9 jaar geleden Cupcakeee

  Ben het met Danieck eens.

 • 9 jaar geleden Spaceman

  haha, erg =p !

 • 10 jaar geleden Mars

  Ik had vroeger altijd blond haar, en ik was er superblij mee! Iedereen vond mijn haar altijd zo mooi enzo. Nu is het steeds iets donkerder aan het worden, en miljoenen flessen Andrèlon Zomerblond houden het niet meer tegen: Ik krijg bruin haar.

  Ik wil blond.

  Wat is de wereld toch oneerlijk verdeeld.

 • 10 jaar geleden JANNEKEEX3

  aahw, ik heb ook blond haar, en ik zit er ook over te denken of ik het bruin zou verven! maar het is er na een paar keer wassen toch weer uit, geen zorgen ;p

 • 10 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Vroeger wou ik bruin worden maar nu ben ik juist super blij met mn blonde lokken! Ik luister gewoon nooit naar de opmerkingen: do mblendje

 • 10 jaar geleden I__dontcare

  wow!!! best wel erg!

  normaal als je die domme blondjesgrappen negeert

  houdt het vanzelf wel op.

  Ik word er niet echt mee geplaagd.

  Alleen door mijn ouders dan ...

  Ik ben niet direkt van plan om het te late kleuren.

  En waarom ga je niet gewoon naar een kapper?

  Laat het daar kleuren en dan kan je ook nog eens van kapsel veranderen voor de totale make-over

 • 10 jaar geleden KiwiKind

  Ik ben blond en blij met m'n haarkleur. Ik zou echt geen andere haarkleur willen hebben. Leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden Lily

  dat is tog koel! ik heb mn haar (okee, niet alles, ongeveer de helft, in plukken) een keer knalblauw geverfd, en dat vond ik egt heel leuk

  (toen kwam ik erachter dat sommige mensen wel een heel laat reactievermogen hebben; ze riepen na 2 maanden pas: hé! heb jij je haar geverfd?!)

 • 10 jaar geleden Danielle511

  haha geweldig dit verhaal! ik was ook blond, nou ja

  donderblond, en heb mn haar bruin geverfd, maar wel

  door de kapster! laat ik het zelf dus ook maar niet doen haha (a)

 • 10 jaar geleden Milionario

  ik ben blond en blij

  ik zou geen andere kleur willen..

 • 10 jaar geleden Danieck

  wat verschrikkelijk overdreven geschreven zeg

 • 10 jaar geleden xWonderwoooman

  Blond is toch heel mooi...?

  Heb ik ook..

  Je stelt je erg aan hoor!

 • 10 jaar geleden xSuusanne

  ik ben blond, en ben er trots op..

  weetje hoeveel mensen het blond laten verven.

 • 10 jaar geleden Chocoluv

  klein tipje voor jou:

  iets minder zelfmedelijden.

  en eigenlijk hoop ik dat je uitgescholden wordt voor vuurtoren. weet je ook es hoe dat is

 • 10 jaar geleden Kelleeee

  Sorry hoor maar ik heb rood haar en jij hebt het veel makkelijker met je blonde grapjes denk je dat wij ook niet spugzat worden van VUURTOREN < BASSIE! < Tomaat en zeg maar alles wat rood is ...geloof me lieverd bijna ieder rood harig meisje denkt soms wel eens

  Pffff had ik maar eens gewoon blond haar dan viel ik niet zo op...

 • 10 jaar geleden ROOOMYY

  ik heb blond haar,vroeger was ik hartstikke blond, maar door de jaren heen is het wat donkder geworden. toen ben ik naar de kapper geweest en heb er wat blonde plukken in gedaan, een week fzo daarna ben ik op vakantie voor 2 weken naar spanje gegaan en toen werd mijn haar weer wat blonder. en dit jaar als ik op vakantie ga laat ik het weer doen, hartstikke mooi vind ik zelf en mijn vrienden ook.

  ''

 • 11 jaar geleden drama_queen_

  als je aan t twijfelen bent koop je tog gewoon eerst uitwasbare? en als het leuk is permanente??

 • 11 jaar geleden x_soleil_x

  ik ben eigenlijk donkerblond maar ik heb m'n haren erg licht blond geverft en ik ben er trots op!

 • 11 jaar geleden strawberry___x

  ~~

 • 11 jaar geleden xNOLAA

  pff ben je echt zo onzeker...

  beetje treurig dat je zo drama maakt over je haarkleur?

 • 11 jaar geleden MissIckje

  ik heb echt witblond haar van mezelf,

  en ben daar trots op :surprise:

  ik laat het dus ook nooit verfen

  maar echt blonde acties heb ik niet zo vaak,

  als ik ze wel heb dan maak ik gewoon zelf de opmerking 'blond he?!' dat is dan echt handig :P

 • 11 jaar geleden TaylorCoconut

  omg,laten we lekker in een slachtoffer rol gaan zitten als Blondine zeg.

  jezus ik heb dan wel bruin haar maar leer voor jezelf op te komen ofzo als je gek wordt van'dom blondje'

  Alsof ik een Brunnette het niet moeilijk heb ,niet alleen blonde mensen hebben het moeilijk.

  -.-

 • 11 jaar geleden xSUMMERxLOVEx

  ik ben ook blond. écht blond. maar ik heb maar af entoe zoiets. alleen als je iets heel doms zegt of doet. dan zeggen ze pas tja blond he. maar zoveel drama? blondines hebben het helemaal niet moeilyk in deze wereld. Eerder makkelyk hoor. En je moest eens weten wat echt moeilyk is. Als je nou een of andere ziekte hebt oke. maar voor een haarkleur??

 • 11 jaar geleden Lotte2901

  ik ben brunette en heb eigenlijk héél donker blond, maar iedereen zegt dat ik DONKERBRUIN of ZWART haar heb, daar wordt ik dus zoo gek van !

  Maar ik zou het nooit gaan kleuren :P

 • 11 jaar geleden Kloot

  Arme meid.. ^o)

 • 11 jaar geleden Ladyphone

  Nee idd, ben ik mee eens :l ik ben ook blond, je gaat je haar toch niet kleuren wegens domme opmerkingen van andere? ben je wel gek bezig :l

 • 11 jaar geleden bente

  ik ben blond en heb nergens last van! nooit opmerkingen gehad.. dus zo'n hard is de wereld niet als blondine hoor.

 • 11 jaar geleden Equivale

  Columns zijn inderdaad vaak overdreven, maar dit is echt overdreven. Ik ben blond, en heb nog nóóit een stomme opmerking er over gehad. Ik ga mijn haar nooit verven, en al helemaal niet alleen maar omdat ik ermee gepest wordt.

  I love blond!

 • 11 jaar geleden Loes

  quote:Wat zit iedereen nou te zeuren dat ze overdrijft over dat blondjes het zo zwaar hebben. Het is een cólumn. Soms moet je overdrijven om je punt te maken. Zeik niet.

  En. Ze zegt niks negatiefs over roodharige mensen, ze zegt alleen dat háár haarkleur er niet uitzag. Misschien was het wel zo rood als een aardbei, weten jullie veel.

  preciees

 • 11 jaar geleden NiamhCandy

  nou wat een big deal zeg...

  Ik ben van zwart naar wit blond gegaan, wil wel eens weten hoe het is om blond te zijn... Niks verandert...

 • 11 jaar geleden noriaa

  martine olthof, je bent wel een aansteller hoor?? jemigg??

  egt dom??:S:S

 • 11 jaar geleden ezzielennie

  wat is er nou so erg aan rood haar (van natuur nie uit een flesjes of) ik heb het self ik en wat is daar nou so erg aan??

 • 11 jaar geleden ROOWSS_x3

  een aantal jaar geleden ging mijn broer zijn haar zwart verven (skater-fase =X) uitspoelen ... het was grijs ; nee met een rare kleur oranje-blond erdoorheen, ik probeerde mijn lachen in te houden maar dat ging niet ; mijn moeder en ik lagen hélémaal plat! mijn broer zielsongelukkig met een pet op naar de dichtsbijzijnde drogist om toch maar weer terug te keren naar zijn donkerblonde lokken, hij zou nooit meer zijn haar verven... xD xD xD

 • 11 jaar geleden Iris_TH

  Najahh...lol ik had blond haar wat nu rood iss =)

 • 11 jaar geleden redheadx

  Erg leuk geschreven maar ik vind het toch wel een beetje overdreven!! Zelf heb ik rood haar en dat is vreselijk irritant, want iedereen zegt. 'ooooooooooooooh en aaaaaaaaaaaaaahh wat heb jij mooooooooooooooooooooooooooooooooooooi haar' enzovoort.

 • 11 jaar geleden xMlis

  I :love: 2 BE BLOND!

 • 11 jaar geleden xFABBERD

  Wel lollig geschreven xP

  Sterkte met je rooie lokken!

 • 11 jaar geleden Bussie__

  Wat een drama om een haarkleur.

  Mensen beseffen gewoon niet hoe moeilijk je het hebt als blondine in deze keiharde wereld!

  pff, volgens mij weet jij niet wat moeilijk is. :s

  Het is maar een haarkleur, hoeso moeilijk hebben?.

 • 11 jaar geleden blauwesokken

  "Spuugzat was ik ze, mijn blonde lokken. Spuugzat was ik opmerkingen als “blond hè” wanneer ik iets over het hoofd had gezien en kotsmisselijk werd ik van domme blondjesgrappen. Mensen beseffen gewoon niet hoe moeilijk je het hebt als blondine in deze keiharde wereld! Je moet je altijd voor tweehonderd procent bewijzen."

  Wát een onzin, daar ben ik het absoluut niet mee eens.

 • 11 jaar geleden Rocksicle

  ik wil juiist een Blondiine Zynn!!

 • 11 jaar geleden kleintjekim

  haha herkenbaar:P

 • 11 jaar geleden Bonjoy

  Je had het ook bij de kapper kunnen doen Daar kunnen ze je ook advies geven, én dan weet je vrijwel zeker dat je een mooie kleur krijgt. Hebben ze bij mij ook gedaan

 • 11 jaar geleden karin103

  je moet jezelf niet veranderen omwille van anderen

  dat gaat geheid mis

 • 11 jaar geleden bananielle

  dat had ik ook een keer

  er stond chocoladebruin op het pakje

  ik wist niet dat chocolade rood/roze/paars was!

  gelukkig was het nog uitwasbaar.

  maar ik wou mijn haren een keer lichtblond verven toen werd het ook oranje.

  ik geef als advies: donkerblond!

 • 11 jaar geleden xAnnaa

  haha

  overdrijven :')

  net alsof het voor brunettes niet moeilijk is in deze keiharde wereld

  echt niet alleen blonde mensen hebben het moeilijk hoor :')

 • 11 jaar geleden Justine_X

  Aw, jammer dat het rood uitsloeg ..

  In het vervolg idd beter naar kapper te gaan om te kleuren :')

  En jammer dat er zovéél mensen grapjes maken met mensen met blond haar, is totaal niet eerlijk ..

  Leuk geschreven hoor! x

 • 11 jaar geleden FashionID

  als ik blond zou zijn,en ze maken er een neutraal grapje van van het domme blondje,dan zou ik lachen,dan moet je niet direct zo geirriteerd zijn,want je weet dat het niet om jou gaat,zo'n mensen willen alleen maar in de belangstelling staan,blonde mensen die er wel om kunnen lachen,da's pas stoer <3

 • 11 jaar geleden HipHop_

  Heei.

  Jij ook al,..

  Tip laat blond haar altijd bij een kapper verfen.

  Mijn haar (blond) had ik ook Mahonie bruin geverft en werd ook knal rood, als je nu he zwembad in duikt heb je de kans dat de kleur eruit gaat!

 • 11 jaar geleden Denise

  Ik vind blond zijn juist wel handig. Als je een domme opmerking maakt kun je altijd je haarkleur de schuld geven. Als je een domme opmerking als brunette maakt krijg je te horen: Jeetje, en je bent niet eens blond!

 • 11 jaar geleden Rianka

  leuk geschreven!

 • 11 jaar geleden fairymoos

  Je kan ook overdrijven..

 • 11 jaar geleden xDulcy

  Omg, waar zeur je over? So what als mensen domme blondjes grappen maken. Ik ben zelfs ook blond en ik lach om de mensen die die grapjes maken en ik lach ook om echt domme blondjes. Die grappen en opmerkingen zijn alleen vervelend als je erdoor laat irriteren...

  Mensen moeten trot zijn op hun blonde haren, Blonds have more fun!

 • 11 jaar geleden xLeanne

  Ik ben blond en proud of it! Inderdaad Emma_x, de natuurlijke blondjes zijn aan het uitsterven dus laten we er maar trots op zijn. Daarbij ben ik best slim dus die domme blondjes grappen vind in niet erg. Ik val toch niet onder die categorie.

 • 11 jaar geleden Daisy

  'Mensen beseffen gewoon niet hoe moeilijk je het hebt als blondine in deze keiharde wereld!'

  Haha.. Ik ben brunette en ik leef ook in een harde wereld... zucht...

 • 11 jaar geleden Emma_x

  ik ben ook blond, donkerblond maar ik zou ook liever nog wat lichter blond zijn.

  de natuurlijke blonde haarkleu is aan het uitsterven dus ik ben er trots op. en ik vind de domme blondjes grapjes soms zelf ook wel grappig, het deert me echt niet

  xx

 • 11 jaar geleden Klaartje

  Ik ben blond en ik ben er blij mee! Ik zou het zelfs NOG lichter blond willen hebben dat 'blond he..' kan me niks schelen, meestal weet ik wel een rake opmerking terug te maken :P

 • 11 jaar geleden doegggiejs

  Ehuumm, roodharigen zijn echt niet lelijk! -.-

  Wel leuk geschreven

 • 11 jaar geleden fayeaurora_

  Hahaha aawwhh

  Wel leuk geschreven !

 • 11 jaar geleden Helenaaa

  ja idd, dat over blond is wel dom

  maar voor de rest wel leuk

 • 11 jaar geleden Janita

  Echt overdreven, dat BLOND gedoe. Maar wel grappig geschreven.

 • 11 jaar geleden Ilse

  haha dat is balen..

  maare dat gezeur over je blonde haar is toch niet serieus hea? :O

 • 11 jaar geleden MODERNxMYTH

  Haha, grappig leuk gemaakt

 • 11 jaar geleden Einjeru_veer

  ik ben een trotse blonde!

 • 11 jaar geleden xSonjaa

  Echt leuk geschreven!

 • 11 jaar geleden BoootjeG

  I'm a Blondine .. en een trotse !

  Ik laat me heus niet zeggen dat ik dom ben ook al heb ik soms wel zo'n domme acties ..

  Mensen die je daarvoor uitmaken een dom blondje . willen gwn aandacht en maar al te graag blond zyn .. ik laat myn haar pas veranderen als ik dat wil en niet omdat iemand anders zegt dat ik dom ben omdat ik blond ben !!

  Zo DOM ben ik nu ook weer niet !

  X.

 • 11 jaar geleden Keiraatje

  Ik heb lang blond haar, met heel veel verschillende kleuren blond. En ik ben er trots op! Met een beetje zelfspot door af en toe zelf te zeggen 'blond he!' ben je mensen die dat willen zeg vaak al voor.

 • 11 jaar geleden Pixxxie

  vroeger was ik uberblond, hoe ouder ik wordt hoe donkerder het wordt.

  Ik was mijn eige blonde lokken nogal zat,dus had het bruin-ig geverfd, nu is het beetje koper-blond omdat het er bijna uitgewassen is, not so fancy kleurtje maarja,moet het er maar ff mee doen

 • 11 jaar geleden xModepopj

  Alsof mensen met blond haar, het gelijk heel zwaar hebben XD

 • 11 jaar geleden Eveline

  Ik ben blond,, I LOVE IT!x3

 • 11 jaar geleden jomaria

  ik heb juist een hekel aan mensen die blond zijn en dan als ze iets doen wat misschien niet heel slim dan zeggen: tjaa blond hè!

 • 11 jaar geleden SHOWMELOVE

  ik heb ook blond haar, maar bij mij worden nooit zulke opmerkingen gemaakt. dus ik vind het een beetje raar dat je zegt dat blondines zich voor 200% moeten bewijzen enzo. en zo heb je wel meer dingen overdreven. anyways, je hebt het verder wel leuk geschreven hoor!

 • 11 jaar geleden Miss_Denisee

  k ben blondine en vind het dus egt niet ergg

  kan wel lachen om opmerkingen; BLOND FZOO?:P

 • 11 jaar geleden loveNYC

  O ja, blondines hebben het zóóóóó zwaar,

  waar slaat dat op?!

 • 11 jaar geleden sugarlips

  Blond haar is natuurlijk hartstikke lelijk dus ik zou het inderdaad ook verven als ik jou was.

  nu ben je lekker appart

 • 11 jaar geleden Latiin_

  omg bij mij is dat ook gebeurd alleen dan minder erg;

  ik heb van mezelf donkerblond haar & ik wou het ook zo graag een keer bruin verven dus dat deed ik , de eerste paar weken was het een mooie bruine kleur en het stond ook leuk bij me maar het was een kleurspoeling dus na een paar maanden werd het steeds lichter enzo en roder en nu is het dus licht oranje !! het word gewoon niet blond meer xD dus nu ga ik het maar weer blond verven denk ik ..

 • 11 jaar geleden IEEKERD

  leeeuk gesgreeven !

  maar ik zou mijn eige blonde haaren nooit verven (A)

  Netals MayMay95 al zij;

  I <3 Blond !

 • 11 jaar geleden ikbenspasties

  ahja,gebeurt wel eens xD

 • 11 jaar geleden Jessica

  ik wil juist mijn blonde haar houden! maar oké, wel heel leuk geschreven!

 • 11 jaar geleden Miss_Prncss

  Als je iets in je hoofd haalt en je wilt het zo graag,

  dan zie je wel eens dingen over het hoofd >.>

  En dat had mij ook kunnen overkomen xD

  Tsja, zo'n fout maak je iig nooit meer xD

  Zijn je haren inmiddels al wel 'gewoon' bruin geverfd?

 • 11 jaar geleden Charlotte_x

  iedereen weet toch dat een kleur op blond anders uitvalt als je het verft dan wanneer je haar bruin is.. dat staat ook altijd op de verpakking. Had je maar beter moeten kijken..

  Blond Rocks! ik ga het puur uit principe al niet verven! schijt aan iedereen die van die domme blondjes opmerkingen maakt. deze horen eigenlijk alleen maar bij mensen die hun haar blond hebben geverft.. en ik zeg altijd: 'liever blond dan zo saai donker =)'

 • 11 jaar geleden Maaihoofd

  Leuk stukje, maar ik moet zeggen dat ik het totaal niet zwaar heb als blondje,,

  I <3 Blond

 • 11 jaar geleden BRUBIN

  wat sneu echt gebeurt ??

 • 11 jaar geleden anneleen

  Leuk stukje.

  Maar ik vind het leven als blondine niet echt zwaar hoor, niet zwaarder dan dat van een brunette ofzo...

  x

 • 11 jaar geleden Isis

  Nounou..

  blondines hebben het zooo zwaar in deze wereld..

  wat een gezeik

  I love blond

 • 11 jaar geleden Mascha

  moet je je maar niets aantrekken van wat anderen zeggen..

 • 11 jaar geleden Dnise14

  Ik vind het heel leuk geschreven.

  Maar, je laat je blonde haar toch niet veranderen door domme opmerkingen...

 • 11 jaar geleden Megalomania

  Panic, dit is juist superhandig. Nu weten blonde meisjes die mohoniekleurig haar willen hebben, dat het niet die kleur wordt als je mohonieverf koopt. Leuk stukje!

 • 11 jaar geleden AutumnLeaves

  ik heb mijn haar zo'n 2 jaar geleden bruin geverfd, toen rood/bruin, oranje, en nu ga ik het kopermahonie verfen

  je moet zowiezo nooit van blond naar mahoniebruin gaan, wantJA dan wordt het rood/oranje ( mahonie is ook rood, maar van blond naar mahonie?)

  ik vind dit geen goed stuk, dit weerhoudt meiden ervan hun haar te verfen, 't schrikt eerder af

 • 11 jaar geleden BananaIcecream

  leuk geschreven xD

 • 11 jaar geleden Nora

  hahah herkenning ! had een keer me haar met kleurspoeling gedaan, kwam me pa paar later dagen doodleuk met egte verf binnen wandelen, want het moest ´bijgekleurd worden´ ik vond het niet helemaal oké maar deed het maar tog, ik zij nog dat me haar best wel lang was en we misschien 2 pakjes moesten nemen maar nee het bleef bij een. totdat iej op was en me haar toch niet helemaal bedekt was ! terug naar de winkel .. was de kleur op 0.o hadden ze rode verf mee terug genomen, hadden ze me haar rood geverfd ! sinds dien verf ik neverr neverr neverr nooit meer me haar.

 • 11 jaar geleden roozietjuh

  ik had een keer een bruin geprobeerd die je na een tijdje er weer af ging (zoown 6 weken) maar het werd meer donkerblond met een oranje gloed :X

  gelukkig viel het (bijna) niemand op

 • 11 jaar geleden eliinne

  : D.... wel lef

 • 11 jaar geleden xxlien

  Ik ben ook van blond naar bruin gegaan ik had kastanje bruin en het stond heel leuk vond ik zelf en andere ook tenminste veel mensen zeiden van oo leuk het staat je goed enzo

 • 11 jaar geleden xxFem

  Haha, ik zou het nooit durven om van blond naar bruin te gaan..

 • 11 jaar geleden Lisa92

  Super leuk geschreven!

 • 11 jaar geleden Knuffelbeer

  de mens is nooit tevreden

 • 11 jaar geleden wewillbecomesilhouettes

  haha dit had ik zo kunnen schrijven. :')

  ik heb mijn haar een paar weken geleden ook mahoniebruin geverfd, en ik vond ook dat het rood was, maar dat was het niet. maar zo'n groot verschil was het niet, ik ging van donkerbruin naar donkerbruin met wat kastanjerood erin. veel mensen zagen het niet eens. :'D wel tof geschreven.

 • 11 jaar geleden Sharon

  aaah wat eng !. k heb vandaag het haar van een vriendin geverfd. haar moeder twijfelde , maar we hebben haar moeder overgehaald. het was de bedoeling bruin te worden maar het werd rood.

 • 11 jaar geleden Unlabeled

  Wat zeur je nou! Rood is cool!

 • 11 jaar geleden RoxxS

  Nou..

  Ik vind t eigenlijk wel leuk geschreven