News

Een leven zonder chocola

531

Veel meiden zullen waarschijnlijk niet zonder kunnen, maar ik móet wel. Het verhaal dat ik inmiddels al heel vaak heb verteld: ik mag geen chocola....

Geen troostmiddel als er weer eens een maand voorbij is, geen stukje als ik zin heb om te snoepen, en niks paaseitjes en chocoladeletters. En dat is vervelender dan je zult denken, vooral omdat je er constant mee geconfronteerd word.

Bijvoorbeeld op school. Stel: de leraar trakteert je klas een keer omdat jullie na school hem hebben geholpen met opruimen voor de open dagen. Hij gaat rond met een doos Celebrations, en wat moet jij zeggen? “Nee dank u wel, maar ik mag geen chocola”. Niet alleen word ik raar aangekeken als ik dat zeg, het is nog vervelender omdat iedereen om me heen op zo’n moment wél chocola eet. Vooral omdat ik het zelf ook heel lekker vind. En geloof me, ook al is het voornemen nog zo sterk, als de geur van chocola constant om je heen hangt kun je er maar moeilijk vanaf blijven.

Het begon allemaal toen ik ongeveer negen was. Ik hoestte drie maanden lang bijna dag en nacht, en sliep ook bijna niet. Vervolgend ben ik naar de dokter gegaan, die me een allergietest heeft laten doen. Helaas kwam daar niks uit, en ook een ‘pufding’ kon het hoesten niet stoppen. Nu viel deze periode rond Pasen, een feest vol met paaseitjes en ander chocoladesnoep. Mijn moeder bedacht toen dat het daar wel eens aan kon liggen, in ieder geval het proberen waard. Ik ben toen een tijdje van de chocola afgebleven en toen verdwenen mijn hoestproblemen. 1 plus 1 maakte 2, en een conclusie was snel gemaakt.

Maar gelukkig valt het leed te overzien. Ondanks dat ik het heel erg mis, houdt mijn familie zeker rekening met mij. Vandaar dat het vrijwel nooit voorkomt dat er niks te snoepen voor mij op tafel staat, en al helemaal niet bij mijn opa en oma. Standaard staat daar een schaaltje met tumtums op tafel, die mijn oma me dan met een grote lach op haar gezicht aanbiedt. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Er is zelfs een lerares geweest die nadat ze de klas op chocola had getrakteerd, de volgende les met een zakje snoep voor mij aan kwam zetten.

Maar ja, constant al dat zoete spul zoals schuimpjes en tumtums eten begint op een gegeven moment ook wel te vervelen. En op zulke momenten verlang ik dan weer terug naar die goede ‘oude’ tijd, toen ik nog wel chocola mocht eten. Maar gelukkig is er nog wel een sprankje hoop: er is een kans dat ik er overheen groei. Dus heel soms probeer ik weer een stukje in de hoop dat ik niet meer hoef te hoesten of hoofdpijn krijg. Duim voor me!

Door Inge

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

531 reacties

 • 7 jaar geleden lilly

  wauw wat erg -_-

 • 10 jaar geleden lizaburd

  zo erg

 • 10 jaar geleden mirjampower

  @lovegirlfun

  OMG you didnt say that :0

  stel je voor dat jij geen chocola meer mag?

  En sinds wanneer heeft inge de vergelijking kanker-geen chocola gemaakt? Natuurlijk is het niet erger dan kanker , maar dat betekent niet dat je het niet meer erg vind?

  Ooit een dakloos kindje met één been op straat horen zeggen: ách ik heb tenminste geen kanker?

  Neem het me niet kwalijk hoor , maar ik ben verslaafd aan chocola :P

  als je aan chocola wil komen moet je eerst langs mij >:->

 • 10 jaar geleden xKaylx

  Aah, medelijden :angel:

 • 10 jaar geleden OhMyJosh

  indd koshunova, het lijkt net of de wereld vergaat als je geen chocola eet :l

  Kanker is toch nog wel ietsje erger hoor.

 • 10 jaar geleden PAGEISREMOVED

  Oke. Natuurlijk is het vervelend dat je geen chocolade mag eten. Maar meid: het is niet het einde van de wereld. Niet lullig bedoelt of zo maar ik ken iemand die mag bijna niets eten omdat ze overal allergisch voor is en ik hoor haar nooit klagen. Er is zoveel lekkers op de wereld. Dit is echt geschreven alsof het een of andere dodelijke ziekte is. Beetje raar...

 • 10 jaar geleden OhMyJosh

  Ik heb echt respect voor je hoor, daar niet van, maar ik vind dat je je wel een beetje aanstelt, ik bedoel, er zijn ergere dingen in het leven dan het niet eten van chocola.

  Ik heb wat met mijn heup, daarvoor moest ik geopereerd worden, we waren net op tijd anders had ik nu in een rolstoel gezeten. ik ben blij dat ik die operatie heb ondergaan, maar er is wel een maar, ik mag nu alleen maar fietsen en zwemmen, daar word je pas niet vrolijk van!

  Mjaa, verder wel goed stuk.

 • 10 jaar geleden Chocoluv

  zielig voor je..

  maarja toch veel beter allergisch voor chocola dan voor bijv. brood of gluten. sommige mensen mogen door hun allergie gewoon bijna niks eten en dat is pas erg...

 • 10 jaar geleden Marjorie

  Mooi verhaal,

  ik vind het wel heel zielig voor je.

  Ik zou zelf denk ik niet kunnen leven zonder chocola.

  Ik duim voor je!

 • 10 jaar geleden Marie-France

  wat erg,

  ik heb heel veel medelijden met je.

  sterkte

 • 10 jaar geleden Liesjeee--

  Lijkt me inderdaad niet leuk..

  Hoewel ik denk ik wel zou kunnen leven zonder chocola, is het toch iets dat ik minstens een paar x per dag moet eten

  Sterkte/succes.

  En ik duim voor jee!!

 • 11 jaar geleden xxZeynoxx

  sterkte sry maar zou never zonder chocola

  kunne

 • 11 jaar geleden amber

  Chocolade :kwijl:

  jammer voor je

  sterkte ermee!

  unnd Chalala ofsuu doe ff normaal juhh,

  jij weet niet eens hoe dat is ofsu dus.

  Je zegt dat zij kinderachtig doet,, maar degene

  die hier kinderachtig doet DAT BEN JIJ !

 • 11 jaar geleden drama_queen_

  ik vind het geen aanstellerij! ik zou echt niet zonder chocola kunnen! lijkt me kei moeilijk! sterkte!

 • 11 jaar geleden Eline_x_x_

  en doe niet zo achterlijk chalala jij weet niet eens hoe het is! ga eens lkkr naar een psygiater daar zou jij wel thuis horen debiel kind!

  ---------------------------------------- ---

  Waarom zeg je eerst: Ik duim zeker voor e.

  En daarnaa: en doe niet zo achterlijk! En debiel kind!, dat zeg je toch gewoon niet ? ; Dat is echt niet tof voor dat meisje hoor!

  Veel sterkte Meid!

 • 11 jaar geleden Hannaahhh

  Niet zo leuk voor je,

  maar je stelt je een beetje aan.

 • 11 jaar geleden chartjelotje

  Ooowh my god !

  Sterkte hoor

  Wat gebeurt er eigenlijk als je het wel neemt ??

  Dat lijkt me egt erruhg ..:'(

 • 11 jaar geleden shopaholic7696

  en doe niet zo achterlijk chalala jij weet niet eens hoe het is! ga eens lkkr naar een psygiater daar zou jij wel thuis horen debiel kind!

 • 11 jaar geleden shopaholic7696

  ik duim zeker voor je! ik zou het nooit vol kunnen houden!

  x

 • 11 jaar geleden illusions_

  ik eet gewoon geen chocolade , ik ben er een tijd mee gestopt omdat ik er gewoon geen zin in had , maar na een tijdje haddek zo een ongelooflijke vreetbui en hbbk een gewone chocolade reep opgesnoept , ik had er zo een ongelooflijke spijt van egt zo'n vieze nasmaak en ziek zijn is er van over gebleven , ik lust het gewoon niet meer.

 • 11 jaar geleden heleenxx

  Jullie kunnen je zooooo aanstellen! net of je leven vergaat als je geen chocola mag! ik snap best adt het vervelend is, maar je gaat er heus niet dood aan hoor.

 • 11 jaar geleden Rianka

  ik mag ook geen chocolade.. heb een lactose allergie dus ook geen slagroom en andere dingen waar geen melk in zit ... is best vervelend bergijp presies wat je bedoelt met dit verhaal herken me eigen er ook in.

  veel sterkte inge

 • 11 jaar geleden pattafreak

  "Een leven zonder chocola" is geen leven!

 • 11 jaar geleden noa1

  ik was allergisch voor chocola, als baby al (mijn moeder dronk van die chocolade drankjes -->borstvoeding) en ik kreeg daar uitslag van, ok als peuter en kleuter was ik er allergisch voor... heel weinig chocola tijdens de paasperiode. gelukkig ben ik er overheen gegroeid! ik hoop dat dat ook bij jou gebeurd!

 • 11 jaar geleden sweetfamous

  Kut voor je dat je geen chocola meer kan eten. Ikzelf houd niej echt van chocola na 2 chocolaatjes wil ik niej meer anders wordt ik misselijk.Ben meer een snoepejsfreak!!

 • 11 jaar geleden Julia

  Ik heb er zelf ook last van... maar ik ben ook allegrisch voor aarbeien en zuivel.. Dus ja als je dan wil chocoladefonduen met aarbeien of chocolade melk met slagroom of zonder kan dat ook niet... Ik kan het wel hebben maar ik krijg overal bultjes jeuk en krijg heel erg buikpijn .. maar soms kan ik een heel klein beetje eten maar dat is dan egt 1 mars anders heb ik weer pijn

 • 11 jaar geleden isharatje

  goed verhaal ik zelf kan geen moment zonder chocolade het is mijn beste vriend (geintje)

 • 11 jaar geleden _Mocrolove

  Cholcolade = verslavend enzuu !x

 • 11 jaar geleden FleurTS

  vind het eerlijk gezegd een beetje overdreven stuk. mag zelf ook geen chocola, krijg er jeuk van enzo, maar ik vind het niet dramatisch, trek net zo graag een zak chips open. er zijn wel ergere dingen in de wereld om over te zeuren dan dit...

 • 11 jaar geleden Archilles

  hmmm... minder dat je het niet mag, maar het kan ook anders

  Chocolade is eens in de maand zo geliefd omdat het een stof doet vrijkomen in je hersens genaamd Endorfine. Dit is een soort natuurlijke pijnstiller en geeft een euforisch gevoel. (minder pijn en je wordt er blijer van). Endorfine kan je ook loskweken op andere maniere: na fysieke inspanning (na het sporten bijvoorbeeld), bij het eten van suikers en vetten. (kies bij voorkeur voor suikers; suikers bevatten koolhydraten. Koolhydraten hebben iets minder dan de helf van het aantal callorieen van vetten. (koolhydraten bevatten per gram 4 callorieen, vetten bevatten per gram 9 callorieen).

 • 11 jaar geleden Lauraat

  ik heb eigenlijk altijd alleen maar zin in chocolade als ik ongesteld moet worden, haha.

  Maar ik denk dat je er wel aan went als je geen chocolade mag.

  x

 • 11 jaar geleden simonehorses

  @ MiChella

  mijn moeder heeft kanker gehad en mijn opa is ook overleden aan kanker. een chocolade alergie is wel erg maar er zijn ergere dingen

 • 11 jaar geleden simonehorses

  @ chalala

  doe ff normaal. als jij er zo over denkt dan moet je dat zelf weten maar je moet het niet hier zo opschrijven(typen)

  maar ja ik ben ook verslaaft aan chocolade maar als ik te veel eet dan kan ik wel misselijk worden en dan kan ik geen chocola meer zien!

 • 11 jaar geleden GLAMOURxGIRL

  Aah, best kut dat je geen chocola kan eten :x.

  kan zelf niet zonder.

  & CHALALA

  come on, toon is wat respect :S

 • 11 jaar geleden Mer.

  Khou van cohocola,

  maar ja, mag ook niet,

  neie zoets als allergie,

  nee, vind mezelf gwn te dik xD

 • 11 jaar geleden Ladyphone

  @ CHALALA

  ik hoop dat jij eens voor chocolade allergisch word.. dan zal ik jou eens uitlachen!

 • 11 jaar geleden LLlekji

  Ik heb medelijden met je..

  En alle andere meiden met allergiëen!!

  Ik hóu van chocola.. Can't live without it:P:P

 • 11 jaar geleden COWCHICKENLOVE

  soort van zelfdee hier;

  heb koemelkeiwit allergie.

  kortom; ik mag niks waar koemelk in zit verwerkt.

  dus ook geen chocolade; alleen pure..

  maar dat is niet erg lekker vind ik :$

  maar ik ben er bijna helemaal over heen gegroeid, erg fijn!

  en hoop natúúrlijk voor jou dat je er ook overheen groeid!

 • 11 jaar geleden summer_girlie

  chalala, doe ff normaal!!dat is tog egt niet leuk als je iets niet mag eten wat je heel lekker vind??

  veel suc6 inge!!

  xxxx

 • 11 jaar geleden an0nym0usz_

  Ieew, I don't like chocolate :$

 • 11 jaar geleden Bedroomfun

  ik lust geen chocola dus anders geef je het aan mij? dan kan je gewoon chocola eten

 • 11 jaar geleden karin103

  ik hoop et voor je

  choco is lkkr vooral met nootjes

 • 11 jaar geleden aquapearl

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! OMG, dat jijzo kunt leven! ja,je spreekt hier met chocoholic nr 1! Een die niet snapt hoe je het uithoudt! Opeens ben ik heeeeeeeel blij met mij alergieloze leven!

 • 11 jaar geleden Suntrack

  chalala denk effe normaal man!

  wat inge bedoelt is dat de meeste mensen wel chocola

  mogen en dan vinden ze dat normaal.maar als een iemand

  zegt dat ze dat niet mogen dat ze het alleen maar vreemd vinden.maar sommige gaan er mee pesten.dat is niet leuk.

  inge ik hoop voor je dat je eroverheen komt

 • 11 jaar geleden melissa

  chalala doe normaal !!! jezus , bij mijinde klas is een meisje ook alergies voor chocola , en ja die kijken ze ook raar aan als ze zegt dat ze ggeen schocola mag , weetjehoe lullig jij doet , tis tog vet zielig als iedereen chocola vreet en jij mag het niet , en ja , als je alergies bent voor chocola en je eet het , dan kan jedood gaan hoar . en ik mag zelf ook geen chocola omdat ik op dieet ben en het is hardstikke moeilijk om het dan niet te eten , terwijl iedereen het vreet .. dus doe nromaal , als helemaal als je niet weet hoe het zelf is , ik hoop dat je zelf ooit zo iets zal mee maken , zodat je zoiets ,, OOIT snapt !!

 • 11 jaar geleden Naathje

  CHALALA, jij bent echt gestoord! Misschien een goed idee om is naar een psygiater te gaan of zo!

 • 11 jaar geleden Naathje

  Witte chocolade is niet van cacao gemaakt, daar zal het wel aan liggen S_ammiej

 • 11 jaar geleden L0velyy

  SunnyForever:

  heb je gelijk in

 • 11 jaar geleden L0velyy

  Als je er alleen maar van hoeft te hoesten, kan je heus wel een stukje eten dat heb ik namelijk ook

  CHALALA: Doe normaal man!

 • 11 jaar geleden ROOOMYY

  @ CHALALA

  Doe normaal!! Dat is toch niet leuk stel voor dat jij geen chocola mocht en iedereen deed zo hoe jij doet dat is toch niet leuk!! Ben blij dat jij dat niet hebt!

 • 11 jaar geleden makexaxwish

  *duimt*

 • 11 jaar geleden Trinaa

  Heeij Inge ik Duim voor je :P

  ChaLala jij bent egt gestoord...:S

  geloof me maar ..!!!

 • 11 jaar geleden Rieke

  chalala..pleas

  doe niet zo dom kleuter

  inge, ik duim voor je!

 • 11 jaar geleden CHALALA

  Bijvoorbeeld op school. Stel: de leraar trakteert je klas een keer omdat jullie na school hem hebben geholpen met opruimen voor de open dagen. Hij gaat rond met een doos Celebrations, en wat moet jij zeggen? “Nee dank u wel, maar ik mag geen chocola”. Niet alleen word ik raar aangekeken als ik dat zeg, het is nog vervelender omdat iedereen om me heen op zo’n moment wél chocola eet. Vooral omdat ik het zelf ook heel lekker vind. En geloof me, ook al is het voornemen nog zo sterk, als de geur van chocola constant om je heen hangt kun je er maar moeilijk vanaf blijven.

  hoe achterlijk is dat dan hej

  alsof die je raar aankijkt als je zegt dat je allergisch voor chocola bent?

  als iemand zegt dat die allegisch is voor nootjes of weet ik wat dan is dat toch ook niet zo raar?

  zit je wat zielig te doen omdat iedereen chocola mag eten en jij niet!! boehoeee

  net een klein kind ouwhoer

 • 11 jaar geleden CHALALA

  oh my god!

  Ben je nu echt aan het huilen omdat je geen chocola mag hebben?

  doe normaal?

  als iemand een allergie voor nootjes heeft gaat die daar toch ook niet zo zielig over doen,

  je doet alsof je een levensbedreigende ziekte hebt ofzo,

  ouw kut gek

 • 11 jaar geleden NailsByStephanie

  Ik ben ook allergisch voor chocolade. Ik krijg dan alleen maar uitslag en bultjes. Maar er vanaf blijven kan ik niet, dan maar een keer extra zalf gebruiken.

 • 11 jaar geleden LILxTHING

  IK DUIM VOOR JE!

 • 11 jaar geleden X_slipper_X

  sterkte!

 • 11 jaar geleden Miss_euhm

  ik duim voor jou meid ik zou het zelf nooit kunnen:p

 • 11 jaar geleden sadiya

  aaaahhhhh sterkte meid

 • 11 jaar geleden Laura

  He getver! Dat lijkt me echt niet fijn.

 • 11 jaar geleden Far_Xx

  Best erg..

  Maar ik eet niet zo vaak chocolaa

 • 11 jaar geleden Gerdien

  sterkte!

 • 11 jaar geleden mademaster88

  erg

 • 11 jaar geleden SunnyForever

  Goh.

  sorry, ik vind het niet leuk voor je, maar om er helemaal een onderwerp over te schrijven..

  mijn zusje mocht het ook niet, die was jonger dan jij, nou, geloof me, die is er niet ongelukkiger door geworden.

  en dat je tumtum en schuim zat bent..

  koop lolly's ofzo :huh:

 • 11 jaar geleden PrincesEline

  lijkt me wel goed , minder puistje en minder dik

  maarja voor jou zal eht wel niet fijn zijn succes !

 • 11 jaar geleden BIMBOOx3

  ik eet bijna nooit chocolade. =P

 • 11 jaar geleden Perkins

  mijn broer heeft het 10x erger hij kan geeneens brood eten... maarja ik hoop dat je er over heen groeit

 • 11 jaar geleden xLara

  Dat lijkt me zooo erg. =S

 • 11 jaar geleden xMegaaan

  Erg.

 • 11 jaar geleden nahrin

  oohh wat rot ik hoop dat je erover heen groeit

 • 11 jaar geleden Lisa_me

  echt een applaus waart ik zou het noooooooit kunnen als er iets van chocola voor me neus staat moet ik het gewooon pakken !! Ik zal voor je duimen zelfs et me tenen!

 • 11 jaar geleden Barones

  Ik heb het met suiker .. dus ook geen chocolade.

  Vervelend hoor

 • 11 jaar geleden dior_galliano

  dat heb ik ook maar ik mag heel af en toe een stukje

 • 11 jaar geleden Eva

  Kutt voor je!

  Ik hoop echt voor je dat je erover heen groeit,

 • 11 jaar geleden Denies

  ik mag ook geen chocola.

 • 11 jaar geleden GirlyyGirl

  lijkt me irri

 • 11 jaar geleden doeixxxxx

  echt shit voor je

  en ff ; het is de bedoeling een reactie te geven ; niet commentaar te geven op reactie's van andere mensen -.-

  er zitten idd kutreacties by ; maar laat die mensen toch praten ; ze zijn gewoon dom.

 • 11 jaar geleden veertjuhh

  Ik mag ook geen chocola..

 • 11 jaar geleden Xristina

  @ MiChellaa : mijn vader heeft al 35 jaar MS, en mijn tante is overleden aan kanker, misschien heb ik het zelf niet, maar wat deze mensen (hebben) moeten doorstaan... Dat is iets anders als geen chocolade mogen

 • 11 jaar geleden MyOwnx

  ik duim voor je :p

 • 11 jaar geleden lynniii

  Wat nou kut reacties?? Er zijn toch ergere dingen op de wereld??? Ik ken zoveel mensen die alergisch zijn voor iets,, nou daar ga je echt niet dood van.. Het is misschien irritant maar,, hallo....

  Er sterven mensen van de honger hoor!!

 • 11 jaar geleden lozerr

  Ooke ff voor de mensen die dit totaal niet boeit en maar levenloos kut reactie's gaan geven: Get a life als je t zo niet boeiend vind waarom lees je het dan verder en waarom moet je zo nodig zon trieste reactie geven? ooke negatief mag maar ga haar dan niet helemaal af lope zeiken fzo:S

 • 11 jaar geleden lec0lii

  Ik mag zelf ook geen chocolaa, het is wel zo met uitdelen enzoo je pakt heel snel chocola want iedereen lust dat wel.

  ik heb dan nu een vriendin die géén chocola LUST.. ik vond het eerst raar.. maarjaa iedereen lust wel eens iets niet. dus heb wel iemand waarmee ik lekker andere dingen mee eet als chocola..

 • 11 jaar geleden Monique

  ik ben het ook met de "kutreacties" eens hoor.. kijk tis kut dat je geen chocola mag... maar zo rampzalig is het nou ook weer niet hoor,

  ik heb wel wat nuttigers om voor te duimen ^O) (denk aan ernstig zieke mensen of me repetitieweek XD)

  ben het ook eens met MachoGurl en dat is niet eens een kutreactie XD :O

 • 11 jaar geleden MachoGurl

  het is idd niet leuk dat er van die kutreacties worden gegeven, maar we zitten wel op een forum waar iedereen vrij zijn mening kan geven, over kleding, make-up, maar ook over andere dingen. Dat het af en toe wat genuanceerder mag, vind ik ook wel.

  Maar zelf had ik ook toen ik dat stuk las, tuurlijk is het harstikke kut voor je, maar je kan het misschien ook proberen een beetje te relativeren. Waarschijnlijk doe je dat ook wel, alleen uit je stukje wordt het niet echt duidelijk. Succes ermee iig

 • 11 jaar geleden milkandsugar

  Kut voor je !

  Jeess Mensen Waarslaan al die kut reactie's op ..?

  GET A LIFE!

 • 11 jaar geleden Annabelle

  Eh hun zijn echt dom fzo kut reacties..

  Chuus man doenormaal

  Respect for this!

 • 11 jaar geleden JuuLiEjJ

  Da's echt kut voor je...

  En zielig van die mensen die hier zo zeikerig op reageren...

  @ Pimpampet:

  Je hoeft neit persé medelijde te hebbe maar je kunt dan tog ook gwn ff nix zegge... Moet je 'ns zien hoe je zelf doet als iemand er wat van zegt dat jij was lulligs zegt:S

 • 11 jaar geleden Jessica

  waar slaan al die kutreacties op?

  doe is normaal, zeg!

 • 11 jaar geleden labertien

  Extra aanhang voor Floorriee!

 • 11 jaar geleden lienno

  wat zielig voor je!

  ik zou echt niet zonder chocola kunnen!

 • 11 jaar geleden erwtensoep

  YESS! Dan blijft er meer voor ons over !

  :')

 • 11 jaar geleden Marielle

  Wat vervelend zeg!

  Ik duim voor je en succes ermee.

  Nog wat:

  Al die meiden die zo lullig reageren

  donder op ze wilt gewoon wat vertellen heb

  je daar problemen mee ofzo. Jullie zouden

  het ook niet leuk vinden als je een hele

  vervelende allergie heb en iedereen zou

  er zo over reageren kom op hee hebben jullie

  dan geen klein beetje respect in dat lichaam van je.

  Doe toch normaal; schrijf dan niks als je alleen

  maar kunt zeuren hier heeft Inge toch ook nixx aan

  kom op zeg.

  @ pimpampet:

  Dat bedoel ik helemaal niet maar om haar nou af te zeiken?

  Dat slaat all heleemaaaall nergens op.

 • 11 jaar geleden joyce_b

  Wow, je mag dus alleen maar zeggen dat je het zó erg zielig voor d'r vindt, want anders word je wel door iemand anders afgekat hier..

 • 11 jaar geleden __ELINE

  ik hou niet zo van chocola.

 • 11 jaar geleden Minky11

  Inderdaad, chocola zit eet je vaak bij dit soort dingen... Maar ben je allergisch voor de cacaou (of hoe je het schrijft)? Vervelend voor je succes ermee.

 • 11 jaar geleden sofunky

  hahah ik vind chocola ook niet lekker

  maar ik snap wel dat je het vervelend vindt.

  just relax B)

 • 11 jaar geleden Firefly

  ik vind chocola vet vies...

  ik zou niet weten waarom iedereen het zo lkkr vind...

  nou... mij zie je niet met chocola!!!Figo:sick:

 • 11 jaar geleden reyhan

  in ieder geval veel succes met je inhouden om van de chocola af te blijven,.. ik zou het niet kunnen denk ik