Gezocht: een date zonder spelfouten

News door Redactie

U heeft 1 reactie ontvangen van 'Jumpgod':
'He beby, mag oik je msn dan kunne we prate'

Een jaar of twee geleden ben ik door iemand aangemeld op een datingsite. Sommige mensen uit mijn omgeving kunnen het maar niet behappen dat ik geen verkering heb en proberen daarom het lot een handje te helpen. Helaas gebeurt dat niet gewoon met een feestje waar de knappe zoon van de buurvrouw ook aanwezig is. Het gebeurt ook niet met een briefje waar het telefoonnummer van de breedgebouwde en natuurlijk briljante nieuwe collega op staat. Nee, mij melden ze aan op een datingsite.

Ik heb er nooit zo veel aandacht aan besteed tot ik een paar maanden terug begon aan mijn Doe-eens-gek-jaar (ja hoor, daar is-ie weer). In een moment van verstandsverbijstering dacht ik ineens: 'Ik ga dit jaar tenminste 1 keer daten met iemand van de datingsite.'

Nou lijkt dat niet heel erg moeilijk. Toch? Volgens mij ben ik best leuk. Ik denk alleen dat ik het niet heel goed doe op het internet. Ten eerste moet je een stukje over jezelf schrijven waarin je lotgenoten je een beetje leren kennen. Wat moet ik daar nou weer schrijven?

Optie 1:
Ik ben lief, gezellig, en hou van reizen. Ik vind het leuk om uit eten te gaan of een filmpje te kijken op de bank. Ook vind ik het gezellig om af en toe te stappen.

Helemaal waar maar en waarschijnlijk ook van toepassing op de andere 2504221 members.

Optie 2:
Vorig jaar heb ik de ziekte van Pfeiffer gehad waardoor ik nog steeds last heb van wisselende stemmingen. Ik verbreek iedere week mijn persoonlijk record slapen. Wanneer ik niet in bed lig of aan het werk ben, zit ik in de sportschool. Beschouw me als een doorzetter, want ondanks de 4 dagen in de week sporten heb ik nog steeds een ruime hoeveelheid overgewicht.
Om het weekend moet ik werken en in mijn vrije weekend spreek ik af met vrienden of familie. Ik kan nogal onbesuisd en bot zijn, mijn vrienden hebben het vermogen ontwikkeld hier iets positiefs van te maken. Zij vinden me Eerlijk. Omdat ik de zorgsector ingerold ben heb ik vrijwel geen cent te makken.

Helemaal Nance. Helemaal niet Datingsite.

Wanneer je dan toch iets gezelligs met eigenheid op papier hebt weten te zetten, moet je een profiel invullen. Wie ben je, wat zoek je, wat doe je en wat interesseert je. Dit profiel matcht met andere members en dan kun je een reactie bij iemand achterlaten.

Mijn 'Jumpgod' blijkt een Fullmember te zijn, want hij mag zelf geschreven berichten sturen. Je zal het met me eens zijn dat dit niet in zijn voordeel werkt. Helaas valt het merendeel van de berichten in de categorie 'Jumpgod'. En gelukkig mag ik onbeperkt en gratis 'Sorry, ik heb geen interesse' berichten sturen.

Ik betaal niet voor de site (zie boven: 'geen cent te makken'). Ik mag alleen Hartjes sturen naar mijn matches. Dus geen uitwisseling van email adressen, hyves pagina's of telefoonnummers. Ik moet afwachten tot een betalende-Fullmember-match zijn gegevens aan mij wil doneren.

So far so good. Ik kijk af en toe op de site. Ik wis wat reacties, maak gretig gebruik van de 'Sorry, geen interesse' berichten, ik lach om knullige foto's en erger me aan de taalfouten.
Totdat ik een hartje ontvang van Robin.
Ik lees zijn profiel, leuk....
Ik bekijk zijn foto, erg leuk....
Taalfouten, geen....
Fullmember, niet....

Niet?! Ik ook niet! Oh nee, en nu? We kunnen geen e-mailadres, Hyves pagina of telefoonnummer uitwisselen!
Pff, heb ik weer. Eindelijk een leuke match gevonden en dan heeft hij ook geen cent te makken!

 Door Nancy