News

New York, New York…

356

Op 29 augustus 2008 besloot ik na 5 minuten gefrustreerd gedraai toch maar een oog te openen, om vervolgens begroet te worden door een skyline bestaand uit hoge kantoorgebouwen, warenhuizen en aan de overkant van de straat The Museum of Modern Art. Is m’n wens dan toch eindelijk uitgekomen en woon ik echt in hartje New York, the city that never sleeps?

Na een paar doffe kloppen op de deur realiseer ik me dat ik me bevind in een suite boven in het Hilton Hotel op 6th Avenue, en dat m’n ouders me wakker proberen te maken. Oja! Ik word 18 jaar vandaag!

Nadat ik uit mijn bijna koninklijke bed rol, sleep ik mezelf met veel moeite naar de deur om vervolgens een beker Starbucks en ontbijt in m’n hand geduwd te krijgen. “Kleed je maar snel aan, want we hebben een hoop shoppen te doen vandaag!” zegt m’n moeder terwijl ze de kamer binnen marcheert. “Oja, en gefeliciteerd.” Overrompeld door alle realisaties van de laatste 5 minuten trek ik snel een outfit aan en volg ik m’n moeder naar beneden.

Het Hilton Hotel is een statig gebouw dat 24/7 druk is, zo is de lobby altijd vol met chique geklede (zaken)mensen die in en uit lopen en lopen er altijd gasten rond op de gangen. Er is een ontbijtbuffet op de bovenste verdieping, maar we besluiten die vandaag over te slaan om lunch te halen bij Dean & DeLuca, een semi-chique restaurantketen die je door heel NYC kan vinden.

Na een klein kwartiertje bevinden we ons op Madison Avenue (de New Yorkse P.C. Hooftstraat), ten hoogte van de Upper East Side, waar de shopdag begint. Voor een moment waan ik me in een Gossip Girl-esque wereld, Madison Avenue is precies zo’n straat die je je voorstelt bij New York. Vijf banen naast elkaar met honderden op-en-neer scheurende taxi’s, waar moedige New Yorkers zonder stoplichten oversteken. Van DKNY gaan we naar Armani naar Juicy Couture en zo verder. Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk in te slaan op mam’s kosten én ondertussen inspiratie op te doen door mensen op straat maar ook vooral ‘sales-assistants’ te observeren.

New York is een goed geklede stad vergeleken bij de rest van Amerika. De vrouwen dragen designer mantelpakjes en de mannen dragen Dior Homme met Rayban Wayfarers op hun neus. Ik keek wel even op toen ik aangestaard werd door een paar mysterieuze donkere ogen, toebehorend aan een van de knapste maar vooral bestgeklede jongens die ik ooit in het echt heb gezien… Maar het viel me vooral op dat meisjes en vrouwen zelden broeken dragen in New York, de mensen hier zijn een stuk minder casual dan in andere Amerikaanse steden.

Vier uur later hebben we een groot stuk van Madison Avenue en 5th afgestruind en besluiten we dat het tijd is om ons te laten verwennen. Dus stappen we binnen bij een spa, midden op 5th Avenue. Mijn lesje heb ik dus wel geleerd: laat nooit je nagels doen op een straat als 5th of Madison! Wat begon als een French Manicure en French Pedicure liep uit op een Champagne-treatment, poeder-nagels en een rekening van 270 dollar! Niet voor herhaling vatbaar dus, ook al doen ze het wel erg goed.

Dan is het tijd om uit eten te gaan om m’n verjaardag af te sluiten. Call me crazy, maar ik heb een diner bij het chique Mercer Kitchen afgeslagen voor een maaltijd bij T.G.I. Friday’s, een goedkoop steakrestaurant met de beste spare ribs die ik ooit geproefd heb. Over drie dagen moet ik weer naar huis realiseer ik me, en nog zo veel dingen te doen en te zien…

Al met al zou ik iedereen aanraden om vooral SoHo (een super hippe winkel-wijk) en Brooklyn (een wijk buiten Manhattan die makkelijk met de metro te bereiken is) te bezoeken. Qua hotels is het Hilton een absolute aanrader in de duurdere klasse, maar een goed, goedkoper alternatief is het Hudson Hotel, een stylish designer hotel (waar o.a. Gossip Girl is opgenomen) voor een ‘normale’ prijs, bij Columbus Circle, vlak naast Central Park.

En nu vind ik mezelf weer met m’n laptop op mijn balkonnetje in het grijze centrum van Amersfoort, dat is wel even wat anders dan Manhattan. Na twee weken verbleven te hebben in Manhattan en Boston met een weekend tripje naar Martha’s Vineyard, zou ik iedereen aanraden minstens één keer naar New York te gaan!
 
Door Paulina F. 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

356 reacties

 • 10 jaar geleden L0velyy

  aah geweldig! ik wil later zo graag in NY wonen, lijkt me echt een geweldige stad!

 • 10 jaar geleden Y.

  new york lijkt me echt super!

 • 10 jaar geleden Tess

  Suppeergaaf! Het is echt veeel mooier dan op foto's!

  NEW YORK! I LOVE THIS CITYY!

  Ik mag mezelf wel een geluksvogel noemen.. Californiaa here I comee! Sundaay!(ll)

 • 10 jaar geleden MrsDepp

  omg, NY i'm soooooooooo in love with NY, op een dag...zucht.

 • 10 jaar geleden M.

  Ik ga zondag naar NY! Ik heb al een hele shop-list gemaakt, dus ik zit hier al een maand weg te kwijlen bij alle webshops die ik heb gevonden :P

 • 11 jaar geleden sghattie07

  ik wil ook naar new york

 • 11 jaar geleden OhMyJosh

  Ik ben er deze zomervakantie geweest.

  Het was echt zo cuwl!

  Volgend jaar hoop ik weer

 • 11 jaar geleden miss90

  I love NY:wub:

 • 11 jaar geleden Didi

  ik moet & zal er een keer heengaan.

 • 11 jaar geleden A.

  ik wil écht een keer naar New York.

  en ook een keer naar New Jersey (LL)

  I (l) NY

 • 11 jaar geleden Fashion

  Heb al een paar mooie steden gezien, maar New York staat hoog bovenaan me lijstje. Ga ik zeker heen binnen een paar jaar. Klinkt geweldig. I (L) NY

 • 11 jaar geleden Milaa_

  new york, i love you!

  ooh ik wil er zo graag heen. *zwijmel

 • 11 jaar geleden Yam

  Leuk!

 • 11 jaar geleden SabienWhatever

  Deenik of hoe dan ook

  waar heb jij het over man:O

 • 11 jaar geleden PiraatPiet

  @ choco, er zijn wel (illigale) buitenlanders die geld krijgen van de overheid

  en verder; heel weinig van amerika is steden, wat ik heb gehoord... zoals NYC

  en alles is ver weg, je hebt een auto nodig om maar een beetje verder te komen...

  en zo fashionable zijn ze niet, volgens mij ;P

  (hier, maar dat is in alaska, dus ik denk dat dat best wel anders is dan 'the lower 48', is de dagelijkse kleding een spijkerbroek en een trui (alsin een warme trui, niet fashionable at all) en soms lopen ze zelfs op school in een PYJAMAbroek!)

 • 11 jaar geleden PiraatPiet

  jeez, rijke stinkerd! Ö

 • 11 jaar geleden SabienWhatever

  My zus gaat in december naar NY met haar vriend

  ben soooow jaloers :'(

  mooi geschreven trouwens

 • 11 jaar geleden geen_naam

  mooi gescheven trouwens

 • 11 jaar geleden geen_naam

  jaloerssssssssssss

 • 11 jaar geleden Willemijn

  K ga volgende week dinsdag naar NY ! :aanbid:

 • 11 jaar geleden PrincessLove

  Mooi(L)

  xx merel..

  Kijk es op..

  http ://4everbeauty.come2me.nl/

 • 11 jaar geleden Hopeloos

  5th avenue is niet te vergelijken met de P.C. Hooftstraat, op 5th bevinden zich de grote ketens als H&M, Abercrombie etc. op Madison zie je de grote, dure merken als Gucci, Ralph Lauren etc.

 • 11 jaar geleden Slash

  aahhrr.. ik wil ook=3

 • 11 jaar geleden Marieek

  Guess you were dreaming? ik wil ook !

 • 11 jaar geleden Suusa

  ik ga met kerst naar amerikaaaaa =]

  dus ook eventjes naar new york!

 • 11 jaar geleden Bianca

  ik wil echt zo graag naar NYC.. ik denk alleen dat ik nooit genoeg geld zal hebben om op madison av. te kunnen winkelen xD.

 • 11 jaar geleden Somnium

  wil ik ook! =p

 • 11 jaar geleden cholestherol

  Hier spant een t-shirtje rond de nek

 • 11 jaar geleden TestedStyling

  Haha, Het Hilton in New York stelt helemaal niks voor,

  het is gewoon even duur als alle standaard hotels daar.

 • 11 jaar geleden Charlotte_x

  btw, af en toe leg je het er wel een beetje te dik bovenop dat je 'rijk' bent. of jij misschien niet, maar je ouders. En nee ik ben niet jaloers, want ik kom er heus nog wel eens, en dan zou ik het misschien wel kunnen doen. Maar ik weet niet of het me dat wel waard zou zijn? Liever veel kleren die dan wat goedkoper zijn en in een 3sterren hotel dan weinig merk-kleding en in een 5sterren hotel. Maar vind het wel leuk voor je hoor! alleen er zo mee te koop lopen is niet zo slim...

 • 11 jaar geleden Charlotte_x

  ik wil ook zo graag naar new york! amerika is echt een leuk land =D ben 2 jaar terug in florida geweest, dat was ook leuk. Maar new york móet ik echt een keer zien! echt vett dat je daar bent geweest =) als ik er heen ga wil ik graag met kerst, dan is het echt supermooi zeggen ze <3

 • 11 jaar geleden Charlotte

  Waarom doet iedereen toch zo zielig tegen haar, dat jullie er het geld niet voor hebben is jullie probleem.

  Laat haar lekker genieten van haar avontuur, er zijn hier genoeg meiden die ook in New york zijn geweest (ik ook) en ik denk dat ze net zo als mij kunnen zeggen dat het inderdaag net zo geweldig is zoals als zij het verteld!

 • 11 jaar geleden _x_Choco

  @FADED

  Ik vind het juist goed dat er in Amerika geen uitkering heeft , alleen mensen die ECHT invalide zijn die krijgen uitkering. In nederland is dat super achterlijk vind ik x) Dan komen allemaal buitenlanders binnen en ze gaan vervolgens niet werken en problemen zoeken op straat.

 • 11 jaar geleden Marije

  Wouw, dat méén je niet! Wat vet dat jij gewoon je verjaardag zo vierde in New York!! Aardig van je moeder om met je te gaan shoppen (in New York!!!) op haar kosten.

 • 11 jaar geleden Impress

  Park Central is ook een goed hotel!

  als je voor dat hotel staat kan je rechts times square zien en links central park.

  en applebee's is ook lekker om te eten.

  o en le pain quotidienne (ofzo)

  op 7e ave. doet frans aan maar ze hebben er super lekkere broodjes!

 • 11 jaar geleden SOLILOQUIUM

  ik wil er ook heen

 • 11 jaar geleden Marlieee

  wil ik oooook!

 • 11 jaar geleden _Whatever

  ik ben er in de zomer geweest

  echt geweldig was het!! wil zo terug!

  <3

 • 11 jaar geleden vamonos

  Ik ga morgenn!

 • 11 jaar geleden meisjee1992

  Deze zomer geweest, beste week van mijn leven.

 • 11 jaar geleden REBELQUEEN

  Ik wil zó graag naar NY!

 • 11 jaar geleden Brilsmurf

  ik wil ook... (L)

 • 11 jaar geleden NEW_YORK

  I (L) NY

 • 11 jaar geleden lovefashionn

  ik wil erheeeen!

 • 11 jaar geleden V

  jaloers :[

 • 11 jaar geleden Jaimylindsay

  ik wil durr ook heeeen

  iloveitt

 • 11 jaar geleden Sophie_

  Wil ik oook :O

  Gelukkig is mijn vader piloot. :kwijl:

  x Kusz.

 • 11 jaar geleden _JUUDS

  hopelijk kom ik er later vaak voor mijn werk

 • 11 jaar geleden I_Kroke

  das wel een leuke verjaardag

 • 11 jaar geleden MidnightMusic

  super leuk om dit te lezen!

  ik wil ooooit nog eens na parijs, milaan en rome xD

  misschien word NY ook nog eens wat

 • 11 jaar geleden FOOOLiSH

  ben er deze zomer geweesst (:

  AWESOME

  new york, the city that never sleeps.

 • 11 jaar geleden KB_KerstBoom

  Love NY

 • 11 jaar geleden pliiennuuuuuuu

  Ik wil naar NY ik wil naar NY <3

 • 11 jaar geleden COOKIExMONSTER

  New York is geweldig <3

  -en ja ik ben er geweest-

 • 11 jaar geleden strawberryDream

  Ik heb in NY gewoond <3

 • 11 jaar geleden FADED

  Sommige mensen zeggen dat ze later in Amerika willen wonen, terwijl ze er nog nooit geweest zijn. Dat vind ik echt heel sneu, want Amerika is echt niet wat het doet lijken. Ik zag laatst een documentaire en daar was een man die 3 vingers kwijt was geraakt, maar hij moest één vinger uitkiezen welke hij wou revalideren, omdat er niet genoeg geld was om ze alle 3 te laten revalideren.

  Een man die ik ken is Amerikaans en had een baan, maar omdat het slecht ging met die sector waar hij in zat, werden hij en vele andere ontslagen. Als je in Amerika ontslagen wordt, krijg je geen uitkering en moet je het zelf maar uitzoeken. En omdat het slecht ging met die sector, kon hij ook geen nieuwe baan vinden. Ipv in het getto te gaan wonen, is hij dus naar NL gegaan, omdat hier de verzorgingsstaat wel goed is.

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind Amerika een mooi land om naartoe te gaan, maar niet om er te gaan wonen.

 • 11 jaar geleden youngforever

  Daar kan je zooo gaaf shoppen <3

 • 11 jaar geleden cocozza

  awh, JALOERS!

  echt zooo leuk geschreven. :]

 • 11 jaar geleden xLoutje

  Woow, ik ben jaloers! =)

  Over 2 jaar, als ik 18 ben gaan we er ook naartoe!

 • 11 jaar geleden Thatsnotmyname

  wil er ook graag n keer heen !!

 • 11 jaar geleden xlainn

  New York zou ik ook wel een

  keertje naar toe willen! =D

  P.S. Ik woon ook in

  Amersfoort.

 • 11 jaar geleden xKarli

  ik ga er heen in februari

 • 11 jaar geleden maxxy

  Ben ik geweest! Echt super leuke stad en heel veel geshopt en gezien!

 • 11 jaar geleden CrackedActress

  I like London better as well.

 • 11 jaar geleden fayeaurora_

  Superleuk voor je!

  En heel leuk geschreven

 • 11 jaar geleden Me_Marije

  New York is echt een super mooie stad!.. mooie ervaring als je er bent geweest

 • 11 jaar geleden xHIPHOOFD

  wow jou droom is uitgekomen

  nu die van mij xD echt vet

 • 11 jaar geleden primrose

  gaaf!

 • 11 jaar geleden Kaashaas

  wauw :3

 • 11 jaar geleden iilsee2

  Zo gaaf!

 • 11 jaar geleden MissHilfiger

  Ik wil ook naar New york...

  Eerst nog maar even sparen!!!!

 • 11 jaar geleden Sandiego

  Fridays is inderdaad lekkor ^_^

 • 11 jaar geleden josiej21

  mmm, tja, new york is geweldig, maar jij verblijft er wel op een bijzondere manier. Ik heb het niet slecht, maar Madison Avenue kan ik toch grotendeels overslaan. Genieten hoor voor je!

 • 11 jaar geleden amazingfashion

  new york is echt een super stad!

 • 11 jaar geleden Starstruck

  Veeet!

  Ik dacht echt dat onderin zou staan dat het een droom was ofzo. Like Marco Borsato said:

  De meeste dromen zijn dedrog, maar eens in de zoveel tijd

  komen dromen uit

 • 11 jaar geleden MoowFlavour

  @ Fashion__X: Je zegt dat je er wilt gaan wonen, maar bent er nog nooit geweest. Dat slaat toch nergens op X_X

 • 11 jaar geleden ShoppingxLOVE

  Ik wil ook naar NY!

  Maar t is wel duur^.

 • 11 jaar geleden Ridicule

  Geld teveeel.

 • 11 jaar geleden LiefsAniek

  Neehoor, ik ben niet jaloers. Ik heb het zelf ook, alleen ik vind het gewoon onodig om zo ondankbaar op te scheppen. Ik zit op een school waar de meeste mensen het erg goed hebben, je moet er veel voor betalen, maar ik kom van een reguliere school waar dit niet zo was. Ik ben echt gaan waarderen dat ik het goed heb. Niet iedereen kan zomaar zoals ik naar school. En niet iedereen kan zomaar naar New York. Dus wil ik ermee zeggen: het is super om naar New York te gaan, echt super! Maar gewoon, een beetje meer dankbaarheid kan geen kwaad.

 • 11 jaar geleden Léahnan

  Heel gaaf geschreven!

  Maar oei, waar haal je 't geld vandaan..

  Wish I had the money for it!

 • 11 jaar geleden katMS

  I like London better (:

 • 11 jaar geleden Fashion__X

  NEW YORK <3!

  Ik wil er echt wonen later, het lijkt me echt een geweldige stad. Wat super leuk dat je er geweest bent! Ik hoop echt dat ik er later kan wonen

 • 11 jaar geleden xxhoney

  Nooit? =O

 • 11 jaar geleden Annelies

  Daar wil ik dus NIET naar toe gaan! Nooit van mijn leven!

 • 11 jaar geleden Maryssa

  Ik ben er al een paar keer geweest, echt geweldig.

  Ben nog nooit naar Martha's Vineyard geweest maar daar zou ik zo graag een keer heen willen, lijkt me eeeecht mooi.

 • 11 jaar geleden __Chantalx

  Ik ben er nooit geweest, maar ik ga er later zeker een keer naartoe. Ik wil ook later graag in Amerika gaan wonen.. en dan niet persé in NY, maar kan ook gewoon in Miami ofzo zijn.

 • 11 jaar geleden Elia_

  Ik ben er al geweest en ik ga zéker nog terug. =)

 • 11 jaar geleden Charlotte

  Ik ben dr in de zomervakantie geweest

  het was echt ge-wel-dig!

  ik ga er misschien 2 jaar wonen

  voor studie of werk met de paarden echt vet!

  en dat je er geld voor moet hebben,

  ja dat is nou eenmaal zo

  en dat geluk moet je nou net hebben, vind ik

 • 11 jaar geleden Roxstar

  daar ga ik ook ooit naartoe :p

 • 11 jaar geleden Epic

  übercool! Ik zou ook weleens naar NY willen.

 • 11 jaar geleden Thirza Isabella

  ik ga vrijdag naar NY voor een week =]

 • 11 jaar geleden Daliah

  Wooooow! Als ik het geld had zou ik je advies zeker opvolgen, maar...

  Helaas xD

 • 11 jaar geleden FashionBeertje

  Er ligt al 5 jaar een 'Lonely Planet' gids van New York op me kast...

  Maar Londen gaat voor!

 • 11 jaar geleden pepsipussy

  ik ga naar new york in februari

  sppr veel zin!!

 • 11 jaar geleden Louis_vuittonxD

  DAMNNNNNNNNN! MIJN DROOOM!:P TSSSS JOUNE is uitgekome!:P

 • 11 jaar geleden breakthoserules

  Klinkt supergaaf, maar wow, heb je geld te veel of zo?

 • 11 jaar geleden __SZ

  I LOVE NY! =)

 • 11 jaar geleden Foxxy

  OEFFF I LOVE NEW YORK

  en me vader gaat gewoon over 2 weken nar new york zonder mij =(

  btw superleuk geschreven

  x

 • 11 jaar geleden GGLOVE

  Wauw! Ik wil ook zo graag een keertje!

 • 11 jaar geleden ledneval

  Niet iedereen die reageert met dat ze het onzin vinden dat ze zoveel over het geld praat, en de luxe, is jaloers hoor..

  Want inderdaad, dit zou iedereen wel is willen. Maar ik ben al ontzettend blij dat ik op vakantie kán.

  Dus er mag ook wel wat van dankbaarheid in staan, en niet alsof het heel gewoon is. Want dat is het niet.

  Maar wel leuk dat ze het zo leuk heeft gehad.