New York, New York…

News door Redactie

Op 29 augustus 2008 besloot ik na 5 minuten gefrustreerd gedraai toch maar een oog te openen, om vervolgens begroet te worden door een skyline bestaand uit hoge kantoorgebouwen, warenhuizen en aan de overkant van de straat The Museum of Modern Art. Is m’n wens dan toch eindelijk uitgekomen en woon ik echt in hartje New York, the city that never sleeps?

Na een paar doffe kloppen op de deur realiseer ik me dat ik me bevind in een suite boven in het Hilton Hotel op 6th Avenue, en dat m’n ouders me wakker proberen te maken. Oja! Ik word 18 jaar vandaag!

Nadat ik uit mijn bijna koninklijke bed rol, sleep ik mezelf met veel moeite naar de deur om vervolgens een beker Starbucks en ontbijt in m’n hand geduwd te krijgen. “Kleed je maar snel aan, want we hebben een hoop shoppen te doen vandaag!” zegt m’n moeder terwijl ze de kamer binnen marcheert. “Oja, en gefeliciteerd.” Overrompeld door alle realisaties van de laatste 5 minuten trek ik snel een outfit aan en volg ik m’n moeder naar beneden.

Het Hilton Hotel is een statig gebouw dat 24/7 druk is, zo is de lobby altijd vol met chique geklede (zaken)mensen die in en uit lopen en lopen er altijd gasten rond op de gangen. Er is een ontbijtbuffet op de bovenste verdieping, maar we besluiten die vandaag over te slaan om lunch te halen bij Dean & DeLuca, een semi-chique restaurantketen die je door heel NYC kan vinden.

Na een klein kwartiertje bevinden we ons op Madison Avenue (de New Yorkse P.C. Hooftstraat), ten hoogte van de Upper East Side, waar de shopdag begint. Voor een moment waan ik me in een Gossip Girl-esque wereld, Madison Avenue is precies zo’n straat die je je voorstelt bij New York. Vijf banen naast elkaar met honderden op-en-neer scheurende taxi’s, waar moedige New Yorkers zonder stoplichten oversteken. Van DKNY gaan we naar Armani naar Juicy Couture en zo verder. Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk in te slaan op mam’s kosten én ondertussen inspiratie op te doen door mensen op straat maar ook vooral ‘sales-assistants’ te observeren.

New York is een goed geklede stad vergeleken bij de rest van Amerika. De vrouwen dragen designer mantelpakjes en de mannen dragen Dior Homme met Rayban Wayfarers op hun neus. Ik keek wel even op toen ik aangestaard werd door een paar mysterieuze donkere ogen, toebehorend aan een van de knapste maar vooral bestgeklede jongens die ik ooit in het echt heb gezien… Maar het viel me vooral op dat meisjes en vrouwen zelden broeken dragen in New York, de mensen hier zijn een stuk minder casual dan in andere Amerikaanse steden.

Vier uur later hebben we een groot stuk van Madison Avenue en 5th afgestruind en besluiten we dat het tijd is om ons te laten verwennen. Dus stappen we binnen bij een spa, midden op 5th Avenue. Mijn lesje heb ik dus wel geleerd: laat nooit je nagels doen op een straat als 5th of Madison! Wat begon als een French Manicure en French Pedicure liep uit op een Champagne-treatment, poeder-nagels en een rekening van 270 dollar! Niet voor herhaling vatbaar dus, ook al doen ze het wel erg goed.

Dan is het tijd om uit eten te gaan om m’n verjaardag af te sluiten. Call me crazy, maar ik heb een diner bij het chique Mercer Kitchen afgeslagen voor een maaltijd bij T.G.I. Friday’s, een goedkoop steakrestaurant met de beste spare ribs die ik ooit geproefd heb. Over drie dagen moet ik weer naar huis realiseer ik me, en nog zo veel dingen te doen en te zien…

Al met al zou ik iedereen aanraden om vooral SoHo (een super hippe winkel-wijk) en Brooklyn (een wijk buiten Manhattan die makkelijk met de metro te bereiken is) te bezoeken. Qua hotels is het Hilton een absolute aanrader in de duurdere klasse, maar een goed, goedkoper alternatief is het Hudson Hotel, een stylish designer hotel (waar o.a. Gossip Girl is opgenomen) voor een ‘normale’ prijs, bij Columbus Circle, vlak naast Central Park.

En nu vind ik mezelf weer met m’n laptop op mijn balkonnetje in het grijze centrum van Amersfoort, dat is wel even wat anders dan Manhattan. Na twee weken verbleven te hebben in Manhattan en Boston met een weekend tripje naar Martha’s Vineyard, zou ik iedereen aanraden minstens één keer naar New York te gaan!
 
Door Paulina F.