Mr. First Kiss

News door Redactie

De veertienjarige Bente Schreurs was één van de winnaressen van de Love&Leed columnwedstrijd. Lees nu hier op Girlscene.nl haar liefdescolumn, getiteld “Mr. First Kiss”.

Ben ik de enige? Ben ik echt de enige? Nou ja, dat zal dan wel… Ik bedoel, het zal toch niet…

Het is vrijdagmiddag. We zitten in de klas, mijn vriendin, een jongen uit mijn klas en ik. Het gesprek gaat over ‘je eerste zoen’. Ik ben 14, zij zijn 15.
‘En Bente, wie was de gelukkige die jou voor het eerst mocht zoenen?’ vraagt hij.
En ja, dan komt dat ene zinnetje wat ik kostte wat het kost wil vermijden. Niet omdat ik me er voor schaam, maar omdat iedereen het altijd zo raar lijkt te vinden. Ik bedoel, waarom moet het nou altijd over de liefde gaan? Het kan toch ook gewoon over dat ene stomme wijf van aardrijkskunde, of over dat leuke schoolfeest van vorige week gaan?

Kijk, nu moet je niet denken dat ik allergisch ben voor het woord zoenen. Integendeel. Hoe vaak heb ik al wel niet gefantaseerd over die ene knappe jongen en ik, aan het strand, waar hij met zijn hondsbruine ogen diep in de mijne kijkt, en langzaam voorover buigt, en ik weet dat dit heaven is…

Oké, nu dwaal ik af. Er zijn al zoveel jongens geweest, die op de een of andere manier toch niet degene zouden zijn waar ik me bij wou ontgroenen. Maar waar praat ik over? We hebben het hier over zoenen, niet over sex. Als je sex hebt met iemand, vind ik dat je echt van hem moet houden. Maar zoenen is toch iets anders? Al begint het er aardig op te lijken dat Mr. First kiss perfect moet zijn bij mij.  

Misschien ben ik gewoon te perfectionistisch. Wil ik per sé de right guy. Zoals ik al zei, zijn er al wel jongens geweest die mij leuk vonden, maar daar was altijd iets mee. Of ik vond hen niet leuk, of ik vond hen pas leuk toen ze mij niet meer leuk vonden.

Neem nou mijn vorige ‘vriendje’ (als je het al zo zou kunnen noemen). Dat was op vakantie in Griekenland. Het was een hele leuke jongen van 17. Eigenlijk was het niet eens een vriendje, want ik was daar een week op vakantie, en pas de laatste 3 dagen gingen we veel met elkaar om. Ik voelde me wel tot hem aangetrokken, en andersom volgens mij ook wel. Maar we hebben niet eens de kans gekregen om zelfs maar met zijn tweeën te zijn, want we gingen dus al heel snel weer naar huis toe, terwijl hij daar nog 2 weken bleef. Hij woont in Amstelveen, ik in Den Bosch, dus het enige contact dat we nu nog hebben, is op MSN. Waar we elkaar soms vragen hoe het in de liefde gaat. Tja, niet echt lekker dus, hè.

Maar nu had ik nog steeds geen antwoord gegeven op de vraag met wie ik voor het eerst gezoend had.
‘Eh… nou, ik heb eigenlijk nog nooit gezoend,’ zei ik. Waar maakte ik me eigenlijk druk om? Zo simpel gezegd.
‘Nog nooit?’ was het antwoord van T, oftewel de jongen uit m’n klas.
‘Hé, maar ze had wel een heel knap vakantievriendje van 17 vorige zomer, hoor,’ bemoeide mijn vriendin zich met het gesprek.
‘En daar heb je niet eens mee gezoend?’ vroeg T.
‘Ja, Bente, waarom eigenlijk niet?’ vroeg mijn vriendin. Hé, aan wiens kant sta jij nou eigenlijk?
‘Nou nee, niet dus,’ antwoordde ik. Ik begon hier eigenlijk een beetje genoeg van te krijgen.
‘Ach, dat vind ik eigenlijk wel schattig,’ zei T.

Hallo, het is heel normaal, hoor! Ik ben nog maar 14, ik heb nog mijn hele leven voor me! Ik kan je zat voorbeelden geven van vriendinnen die absoluut geen leuke eerste zoen hebben gehad, of die volgens mij gewoon verzonnen hebben met wie ze voor het eerst gezoend hebben. Nou, dan houd ik liever de eer aan mezelf.

Dus girls, als dit herkenbaar voor je is, zorg dan alsjeblieft dat je eerst een lieve jongen vinden die jou andersom net zo fantastisch vindt, en ga niet de eerste de beste jongen zoenen! Want hé, er moet toch iemand zijn die wél een smeuïge anekdote kan vertellen over your first kiss.