De definitie van ‘vriendinnen’

News door Redactie

Dé vier vriendinnen. Dé vier vriendinnen die allemaal in een relatie zitten. Vriendinnen die elkaar steunen, door alles heen. Vriendinnen die geen problemen maken over hoe ze elkaar "verwaarlozen" omdat ze nu ineens een man in hun leven hebben. Nee, dat doen ze niet.

Want ze weten dat ze hoe dan ook elkaar hebben. En dit is voor alle meiden in een relatie. Als je zulke goede vriendinnen hebt als Carrie, you are damn lucky. En voor wie die niet heeft, join my club!

Daar zit ik dan, geheel schaamteloos om het feit dat ik SATC The Movie bijna een half jaar later pas zie, de film nu dan echt te kijken. Alleen, in m’n bed, onder de wol met een kopje thee. Dit hoor je met minstens twee van je vriendinnen te kijken.
Het begint, en ik heb geen idee wat me te wachten staat, behalve dan dat ik van te voren weet dat ik moet huilen. En dat er uiteraard bekende scènes in voor komen.

Onder vriendinnen versta ik: betrouwbaar, ondanks dat we ook roddelen, en ja ook over elkaar, zijn we eerlijk, we kunnen lachen, huilen, ruzie maken, ruzies te allen tijde weer goed maken, winkelen, gezelligheid, warmte en altijd voor elkaar klaarstaan. Tegenwoordig is het zo dat ‘vriendinnen’ je gaan verwijten dat je ze verwaarloost omdat je nu een vriend hebt. That sucks. Echte vriendinnen begrijpen dat. Omdat ze weten dat ze op een dag hetzelfde zullen meemaken. Vriendinnen horen er altijd te zijn. Zelfs als je ze een tijd niet ziet. Je hebt ze nodig.

Ik mis het. En het is de schuld van niemand, it’s just the way life goes. Maar we kunnen het wel weer opbouwen; we moeten er tijd voor maken. Hoewel het eerst andersom was, eerst vriendinnen, en dan tijd maken voor vriendjes. Die tijden zijn veranderd.
Even snel langsgaan, of even wat afspreken in de stad, gewoon gezellig even bellen, lekker alle details van alles bespreken en daarna de slappe lach krijgen omdat we misschien nét iets teveel details verteld hebben, samen de Cosmo doorlezen, kleding wisselen als er een leuk avondje is en ga zo maar door.
Nee. We komen niet meer langs, en we spreken af en toe iets af in de stad. En nee, geen uitgebreide details meer.

Wat als het noodlot toeslaat en ik en mijn vriend uit elkaar gaan… Wie zullen me dan opvangen? Mijn vriendinnen, of wat er dan van over is, hebben ook een eigen leven opgebouwd, vaak om een vriendje heen. En de rest die niet in een relatie zit, begrijpen me niet. Hoe graag ze ook willen, of juist niet. We zitten niet meer op hetzelfde niveau.
Het enige wat we nu nog van elkaar weten is hoe het gaat, hoe het op school gaat en/of hoe het met onze relatie gaat. Verder dan dat komen we niet…

En zeg nou zelf, don’t we need more than just an update of how life’s going…?

door Priscilla v/d Wetering