Verkouden

News door Redactie

Ik word er net een soort spons van. Nou ja, zo voel ik me. Volgepropt met water dat er dol graag uitgeknepen wil worden. En op de een of andere manier komt er bij dat geweldig verkouden zijn nog een ander heerlijk effect genaamd keelpijn. Het zijn de beste maatjes van elkaar en die komen dan ook nooit alleen.

Helaas bouwt het zich langzaam op, totdat je je op een gegeven moment echt verkouden voelt en genoemd kan worden. Dat moment besefte ik toen ik van mijn eigen gesnurk wakker werd, omdat ik niet meer door mijn neus kon ademen. Ik probeerde het wel, ik deed echt mijn best, maar het enige dat er uit kwam leek op de laatste ademzucht van een doodvallende muis. Door al dat snotteren lijk ik net een emotioneel wrak. Iemand begon mij laatst zelfs spontaan te troosten.

Ook begint mijn neus te lopen als ik pittig eet, waardoor ik eigenlijk de hele tijd een servetje onder mijn neus moet houden. Wanneer ik dans moet ik de dweil meerdere malen over de vloer halen.

Het is ook zo fijn voor je uitstraling , ik voel me net een soort clown met die rode neus. Uitgerekend als ik een look-a-like-clown ben kom ik natuurlijk die ontzettende lekkere hunk tegen, zo loopt het altijd. Ik dacht toen dat ik hem wel kon inpakken met mijn charmante praatjes. Helaas kwam daar de beste vriend van verkoudheid, en klonk ik net als een ezel. Oja, en dan dat niezen… Waar er normaal bij mij een soort muizen nies uitkomt, komt er nu een reusachtige olifanten nies uit met een dubbele lading uitwerpsel. Net voor ik moet niezen geeft mijn oog een signaal, een soort tik, en gaat hij trillen. Dan begint mijn neus te tintelen en is het opzoektocht gaan naar licht, wat behoorlijk irritant is als je dat niet kan vinden. Als je dan niet kan niezen is het net een orgasme die je net niet bereikt, niet fijn dus.

Wanneer je snottert gebruik je meestal automatisch je hand. Dat doe ik dus ook als ik handschoenen aanheb of een stukje vest, waar ik na enige tijd er best wel gênant achterkom dat de snotsporen zich daarop hebben gebrand.

Wanhopig probeer je dan nog wat vitamines binnen te krijgen met een mandarijntje, maar het kwaad is al geschied. Misschien moet ik me toch maar iets warmer aan gaan kleden. Gek is dat eigenlijk, dat je pas gezond gaat doen zodra je ziek begint te worden!

En dan komt er op de desbetreffende dag, waarop ik ook nog is een ontzettende lage rauwe soulstem heb gekregen, iemand met de verlossende zin waarbij het een feit  is: ‘ben je verkouden ofzo?’ Heerlijk, de winter is weer begonnen.

Door Sophie