Gouden kooi

News door Redactie

Mensen opsluiten in een kooi? Zegt jullie dat wat? Vast wel! Vorig jaar was het een enorm populair televisieprogramma: De Gouden Kooi. Maar komt er in 2009 nog een tweede Gouden Kooi? Met de komst van opvolger Can’t Buy Me Love lijkt dit plan van de baan. Maar in televisieland weet je het nooit!

Als je het mij vraagt komt er geen nieuwe Gouden Kooi, al zullen velen het niet met me eens zijn, want dit programma heeft veel kijkers opgeleverd. De finale van de Gouden Kooi trok ruim 1,5 miljoen kijkers. Die delen mijn mening vast niet. Een daarvan is een goede vriendin van mij. Zij is het absoluut niet met me eens.

Vorig jaar zaten we samen met een zak chips voor de televisie.
‘Sssttt,’ zei ze. Het was half acht. Ach jee, het was weer zover. De Gouden Kooi begon, de enige soap met ECHTE mensen. Ik vroeg me af of mensen die in Goede Tijden Slechte Tijden spelen geen echte mensen zijn.

‘Moet dat?’ vroeg ik.
‘Ja, dit programma is werkelijk superleuk!’
‘Leuk hoor, de enige soap met echte mensen. Volgens mij zijn de acteurs in GTST ook echte mensen.’
‘Ja, maar daar gaat het toch niet om. Dit is niet geacteerd, dit is echt ‘echt’ snap je?’
‘Geloof het zelf,’ zei ik. ‘Ik hoor mensen die alleen maar de hele dag lopen te vloeken en schelden.’
‘Ja, maar dat is omdat ze opgesloten zitten. In het echt schelden ze vast niet zo vaak.’
‘Hoor je wat je zegt. In het echt?’
Mijn vriendin keek me lachend aan. ‘Ach wat maak het  ook uit, nep of echt. Ik vind het  gewoon leuk om te zien.’
‘Vooruit dan maar, ik zal stil zijn,’ zei ik terwijl ik aan een chipje knabbelde.

Er zat niets anders op dan het programma te kijken. Gelukkig duurde het niet zo lang, maar lang genoeg om te zien dat de jaloezie en gemeenheid van de koppen afstraalde. Zijn dit nu echte mensen? In dat geval ben ik zeker een nepmens. Dat zou best eens kunnen kloppen, want in de gouden kooi zouden ze me voor geen miljoen, wat voor geen goud kunnen stoppen. Ik ben liever geen Terror Rianne.

Ik doe niet mee aan al dat gekke gevloek en getier. Ik ben nog liever een grijze muis, dan een gouden kooi ‘tutje’. Dus, John de Mol, wellicht kunt u in 2009 een grijze kooi maken, met daarin ECHTE muizen.

door Rianne Verwoert