De wauwfactor

News door Redactie

Het waait, het is koud en de thermometer geeft -3 aan. Ja, het Nederlandse weer heeft niet alleen zonnige dagen te bieden. Om deze ellendige weersomstandigheden even te laten bij wat het is, besluiten mijn vriendinnen en ik vaak om naar het zwembad te gaan. Buiten is het ijskoud, maar in het zwembad lijkt de zomer niet weg geweest. Relaxed in het bubbelbad bekijken we de oudjes die aquajoggen en de spartelende kleutertjes, maar al snel richten we onze aandacht op de jongens. Ik bestudeer die cuties kieskeurig, want ik wil niet zomaar een cutie, maar een cutie met die wauwfactor.   

De wauwfactor, zelf verzonnen. De wauwfactor is een begrip van een soort van thermometer. Alleen meet deze meter niet hoe koud of warm het is, maar het dating-gehalte van jongens. Onderaan de meter bevindt zich het begrip: niets aan en naarmate het kwik stijgt, stuit je op het begrip: wauw. Elke jongen die voorbij loopt en het voor elkaar krijgt wauw uit mijn keel te laten komen is datingmateriaal en hoogstwaarschijnlijk de jongen van mijn dromen. Simpel toch? Toch heb ik mezelf dat jammer genoeg nooit horen zeggen. De meeste jongens komen gewoon niet verder dan niet leuk, ze zijn leuk voor eventjes, maar ik wil gewoon die jongen, die droomprins, die jongen met de wauwfactor. Ik wil gewoon die jongen die mij verteld dat ik zijn enige ben, wauw en die mij verteld dat hij superveel van me houdt, dubbelwauw. Ik wíl het of beter gezegd hém en waar een wil is, is een weg toch?

Nou, volgens mij klopt dat niet. Al een halfjaar zit ik zonder een vriendje, ik flirt wel wat, ik doe gezellig maar ik weet toch dat het niet jongens zijn die mij dat duizelingwekkende, wauw-gevoel geven. Maar als het toch niet aan mijn wil ligt dan ligt het aan de wauwfactor. Is de wauwfactor wel realistisch? Is een simpele wauw wel haalbaar? Misschien zal ik nooit wauw zeggen en blijf ik voor altijd allen.

Ineens lijkt de simpele wauw niet meer zo simpel. Ben ik gewoon te kieskeurig? Wat nou als ik nu al 20 potentiële soulmates heb afgewezen, omdat ze me niet wauwden? Die gedachte maakt mij bang, heb ik dan al die tijd eenzaam en alleen gezeten terwijl ik nu allang al op de bank kon liggen met mijn droomvent, knuffelend en totally in love? Misschien ben ik wel helemaal stuurloos, omdat ik in de ban ben van het wauwfactor. Ik heb geen verdere aandacht besteed aan de jongens met die oh zo leuke lach, maar mij niet wauwden. Zelfs niet aan die jongens met die schattige krulletjes en grote puppyogen, wat ik helemaal het einde vind bij jongens. En dat allemaal omdat er geen wauw in me opkomt, maar hoe kan het dan andere meisjes wel vriendjes hebben waarvan ze beweren dat ze daarmee gaan trouwen? Zeiden zij dan geen wauw? Hebben ze gewoon iemand uitgekozen en er maar het beste van gemaakt?

Dat weiger ik te geloven. Er moet iets zijn om aan te tonen dat je te maken hebt met jouw toekomstige man. Dus het is misschien niet de wauwfactor, maar wat dan wel? Ik kan me niets geweldigs voorstellen waarbij je geen wauw zegt. Als je op een fantastisch plaats bent en hele mooie dingen ziet zeg je toch ook wauw? Waarom zou je dan geen wauw zeggen bij iets moois en fantastisch als liefde. Ach ja, laat ik eens wat van mijn wauwfactor wijken en kijken wat dat mij brengt. Misschien kom ik wel terecht in een gepassioneerde relatie zonder de voorafgaande wauw en kom ik erachter dat de wauwfactor bij jongens niet werkt.

Ik ben nog maar net wakker geschud uit gedachtewereld en mijn vriendin wijst al naar een superleuke jongen mét schattige krulletjes en grote puppyogen. Hij loopt op me af, lacht lief naar mij en plotseling zegt hij hoi tegen mij. En weet je wat ik terug zei?

Wauw .

Door Joanne