Grote borsten: no more!

News door Redactie

Pamela Anderson werd er wereldberoemd mee. Lolo Ferrari ging er aan onderdoor maar was alom bekend. En in Nederland was iedereen een jaar of wat geleden in de ban van de ‘ineens’ grote voorgevel van Georgina Verbaan. Maar wat is dat toch? Wat hebben mannen toch met borsten?!

Ook met mijn borsten heb ik heel wat aandacht verworven. “Jij hebt zeker voor in de rij gestaan bij het uitdelen”, “jij hebt vast vaak last van je rug” of “zo hee, flinke bos hout voor de deur!”. Afgelopen jaren heb ik dit soort opmerkingen vaak moeten horen. Ja, cup F is inderdaad groot. Als ik in een kroeg met een jongen stond te praten gingen zijn ogen automatisch een aantal keer naar beneden. Daar raakte ik aan gewend. Ook de directe opmerkingen van een dronken kerel kon ik hebben. Maar waar ik me aan bleef ergeren, waren de gebaren achter mijn rug om. Jongens die voor vrienden mijn borsten uitbeeldden zodra ik me omdraaide. Net alsof ik zelf niet wist dat ik dikke tieten had…

Ja… had. Een tijdje geleden heb ik mijn borsten laten verkleinen. Zonde! Jammer! zullen veel mannen zeggen. Nee, voor mij niet. Als ik een nieuwe bikini nodig had liep ik dagen chagrijnig door de stad, op zoek naar een setje in mijn maat dat er ook nog een beetje leuk uitzag. Hetzelfde gold voor een beha. In maat F zijn bijna alleen maar dingen te krijgen die je oma aan heeft. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de rugpijn… Die extra gewichten zorgde voor zeurende pijn in mijn rug en nek waardoor ik zelfs automatisch een beetje naar voren ging hangen met een slechte houding en daardoor nog meer rugpijn als resultaat.

Nee, zonde is het niet. Ik ben nu anderhalve kilo lichter en heb een mooie maat C. Over een aantal weken hoef ik mijn borsten niet langer in een coltrui te verstoppen, maar kan ik een mooi setje kopen en met mijn nieuwe exemplaren in een sexy truitje pronken. Als kerels dan naar mijn borsten kijken kan ik mijn rug rechten en trots zijn. Ik vind mezelf mooier met een kleinere voorgevel, maar ik blijf mezelf afvragen: waarom zijn mannen zo geobsedeerd door grote borsten?

Natuurlijk zijn er ook mannen die kleine borsten mooi vinden. Ik heb wel eens horen zeggen dat jongens die een vriendinnetje met grote borsten hebben gehad, daarna een meisje met kleine borsten zoeken. En andersom. Heeft mijn vriendje even geluk, die hoeft niet eens van vriendin hoeven wisselen!

Door Alice