De ideale tas

News door Redactie

Een tas is een van de belangrijkste accessoires voor ons vrouwen. Je hebt ze in alle soorten en maten, in allerlei kleuren en materialen. Lak, stof, leer en ga zo maar door. En dat is maar goed ook. Soms heb je een kleine tas nodig en soms een grote tas. Uiteraard moet de tas ook nog passen bij de kleding en bij het seizoen. Midden in de winter loop je niet rond met een witte laktas en in de zomer kies je meestal niet voor een zwart exemplaar. Als je naar het strand gaat wil je een flinke strandtas voor je handdoek en je boeken, als je uitgaat neem je een iniminie-tasje mee en tijdens een middagje shoppen willen we graag een hippe, kekke tas waar al onze belangrijke ditjes en datjes in passen.

Maar niet alleen de omvang telt, er is nog meer belangrijk aan een tas. De indeling! Sommige tassen hebben geen vakjes of ritsjes. Zulke exemplaren heb ik ook in mijn tassencollectie. Ik neem me altijd voor om die tassen niet meer te kopen, maar soms zijn ze gewoon te leuk om te laten liggen. Maar eigenlijk zijn ze vreselijk irritant. Zoek je Labello maar eens tussen al die rommel in je tas. Of de telefoon gaat en je kunt dat ding niet vinden. Uiteindelijk vis je hem ergens onder een enorme berg met spullen vandaan, twee seconden voor de beltoon stopt. Aargh! Of die leuke jongen vraagt je om een kauwgompje. Ja die heb ik wel, denk je dan. Er komt van alles tevoorschijn, een lipgloss, koekjes, een flesje water, een agenda en een telefoon, maar uiteindelijk vind je dan ergens het pakje kauwgom. Dikke kans dat tien anderen inmiddelser al eentje aan ‘m hebben aangeboden…

Vorige week ging ik op zoek naar de perfecte tas. Hip moest hij zijn, in het goede formaat en met een handige indeling. Er moet een telefoonvakje inzitten, een vak voor mijn portemonnee, een vakje om make-up in op te bergen en het liefst ook een clip om mijn sleutels aan vast te maken. Heel irritant als je de sleutels moet zoeken om de deur op slot te draaien en in je achterhoofd weet dat de trein al over vijf minuten vertrekt.

Ik heb stad en land afgesjouwd en het complete internet afgezocht om een goede tas te vinden. Maar nergens vind ik de perfecte tas. Elke tas heeft wel iets goeds. Mijn ideale tas blijkt een combinatie van minstens drie verschillende tassen te zijn.

Hmm… eigenlijk lijkt de ideale tas érg veel op mijn ideale vriendje. Een beetje van dit en een beetje van dat. Het karakter van Ruben Nicolai (maar dan mét spierballen), de voetbalbenen van Christiano Ronaldo (maar zonder al die tranen na elk doelpunt – kom op, je bent een man!) en de glimlach (maar niet de lengte) van Tom Cruise. Maar vooral: vooralsnog onvindbaar.

door Rianne Verwoert